Bence 1-2 hafta aşağı vurup yatayda üstten alan yenileri dökerler,sonra da tekrar 2 üzeri ve 3'lere yolculuk başlar.Şahsi fikrim,tavsiye değildir...
Printable View
Bence 1-2 hafta aşağı vurup yatayda üstten alan yenileri dökerler,sonra da tekrar 2 üzeri ve 3'lere yolculuk başlar.Şahsi fikrim,tavsiye değildir...
Arkadaşlar borsa sürü psikolojisi tanımına uyan en belirgin örnektir.cuma sabahı bilançonun etkisiyle her fiyattan alan insanlar,kendisini borsadan anlayan bir insan olarak tanıtan fakat satin aldigi tüm sirketleri batıran bir insanın sozleriyle yine sürü psikolojisiyle buldukları fiyattan hisseyi satarak hissenin bu fiyatlara düşmesine neden olmuşlardır.ortada sağlıksız düşünen beyinlerin ani hareketiyle yapilan suni bir durum mevcuttur.bu sebeple haftasonunun araya girmesi insanların daha sağlıklı dusunmesi için yeterli bir zamandır.ortada 30 yıllık bir aile sirketi var.5 yıldır halka açık bir sirket.tarihinin en büyük satisini gerceklestirmis ve karar aşamasında.elinde sadece bir oteli kalmış ve o da 5 yıllığına kirada.ya kendilerine yeni bir faaliyet alanı seçecekler yada dışarıdan bir sirket halka açılmanın vergisel avantajından faydalanmak için ulas sirket hisselerini alarak zaman kaybetmeden ve bürokrasiyle uğraşmadan halka açılacak. Şirket bu iki olasılık içinde su an çok elverişli bir durumda .1. Olasılık olan faaliyet alanı değiştirmek için nakite ihtiyaç duyabilirler .bunun için bedelli sermaye artırımına gidebilirler yanına bir de bedelsiz ekleyip hissenin cazibesini arttırıp bedelliye daha çok kişinin katılmasını sağlayabilirler.2. Olasılık olan borsa dışından bir şirketin ulas hisselerini alması olayında ise kilit isim ulas şirketi yoneticilerinden özdemir uçar.son denge-pana satın alınma olayının ve denge hisselerinin çok kısa zamanda büyük yukselisinin başrol oyuncusu olduğu söylenen kişi.cuma günkü alımlardaki deniz yatırımın aldığı yaklaşık 100000 lot bu açıdan onemli.deniz yatirim pazartesi alımlara devam ederse özdemir ucarin ayak sesleri diye dusunulebilir. Tekrar baştaki sürü psikolojisi kavramına gelirsek defter değeri 2.24 tl olan,tarihinin en buyuk olayini gerceklestirmis olan,her an faaliyet alanini değiştirme veya borsa dışı bir şirketin satın alma ihtimali yüksek olan bu şirkette tekrardan bir alım dalgası başlaması durumunda 2.10 lardan hisseyi satan insanlar sürü psikolojisi ile 2.50 li fiyatlardan hisse almak için birbirleriyle yarisacaklardir.yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
18-06-2013, 11:23 #24 HELAL RIZIK HELAL RIZIK
Duhul
Dec 2010
İkamet
İstanbul
Gönderi
1,048
Esas
Merakımdan şöyle bir baktım arz fiyatına. Bunlar ya hesap yapmayı bilmiyorlar, ya da dayak yememişler.
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=290221
Özvarlığı: 2.821.000 TL (ana ortaklığa ait)
Yıllık net karı: 33.639 TL
Kısa vadeli borç toplamı: 9 mio TL ( 3 aydan az vadeli finansal borçları: 3.718.000 TL)
Kasada bulunan nakit: 1.252.000 TL
Toplam varlıklar 14 mio TL olup bunun 10 Mio TL'i uzun ve kısa vadeli borçlardan oluşuyor. (9 mio TL'i kısa vadeli borçlar)
Bu şirkete Ulus Menkul 18.189.000 TL değer biçmiş ve lütfetmişler % 28 iskonto yaparak halka arz değerini 13.050.000 TL'e düşürerek hisse başı 3 TL olarak belirlemişler. Peki bu sonuca nasıl ulaşmışlar: Sihirli İNA tablosu ile. Bu öyle bir varsayımlarda bulunuyorki: 2013 yılı tahmini faaliyet karı 937.000 TL iken 2017 yılında 7 mio TL'e ulaşıyor. Ne güzel değil mi?
Ayrıca şirket hakim ortaklarından Özdemir UÇAR hakkında manipülasyon yaptığı gerekçesiyle 2008 yılında açılmış bir kamu davası devam ediyor. http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=290203 (Bkn: sf. 17)
http://www.hisse.net/forum/showthrea...=108869&page=3
Eski adı TEPAS yeni adı MENBA holding olmuştu.
04 ekim 2017 itibariyle kottan çıkarıldı.
Acaba yazıda ismi geçen ö.u. ile aynı şahıs mı.
Merakımdan soruyorum isim benzerliği de olabilir.
Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
yat.tav.değildir.
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...ucustu-9513918
Evet 2008 yılında denizbank hisselerinin aşırı yükselişinde o kişi vardı ve spkdan ceza almıştı.ayrica ayni gunlerde fener hisselerinin piyasa değerini 2 milyar dolar yapmıştı bütün medyanın dikkatini çekmişti.2015 ağustos ayindaki ulas turizmin kısa sürede aşırı prim yapmasindaki başrol oyuncusu gene onun olduğu söylenmişti.
Özdemir uçar ismini gündeme tasimamin sebebi girişimci olması.anadolu girişim sermayesi sirketinin sahibi kendisi. Ayrıca borsacı.ve ulas yönetim kurulu uyesi. Cuma günkü hareket o kisininde dikkatini cekmistir. Bir hissede küçük yatırımcı ne kadar azsa o hisse yukselmeye o kadar musaittir. Ulas hisselerinde küçük yatırımcı oldukça fazlaydi ve cuma günü çoğunun panda adlı kişinin çağrısıyla hisselerini sattığı aşikar. Yabancı satisina gelince .Yabancı ulas hisselerini yatirim finansman üzerinden aliyordu ve yaklaşık 400000 civari hisse almıştı.cuma günü yatirim finansmanin 70000 lot sattigi dusunulurse halen yabancinin elinde 330000 lot civari hisse var ve ortalamasi yaklaşık 1.90 lu fiyatlar.hissenin tekrar yükseliş trendine dönmesi ve kara cuma nin unutturulmasi herkes için olumlu olur.aslinda cuma günü sabahki 2.20 li fiyatlardaki durum ile pazartesi sabahki 1.80 li fiyatlar karsilatirilirsa temel analizde bir değişiklik olmadığı için 2 günde hem fiyatın dusmesi hemde Küçük yatirimcinin cogunun hisseyi satması sebebi ile daha olumlu durumda olmamiz gerek.beklenti bitti kısmına gelince.bence beklenti yeni başlıyor.daha öncede yazdığım gibi önümüzde 2 olasılık var.bu bilançoda eldeki 2 otelden biri gittiği dusunulurse yakın zamanda sirket organizasyonuyla ilgili yonetimden yeni bir haber gelmesi muhtemeldir.yarin ila hayrola. Y.t.d
en azından bir tavan beklediğim için satamadım.
ilk seans 1,93 üstünde kalırsa ümitvar olabilirim...1,81 altına sarkarsa canım sıkılır...1,73 altında ise yandı gülüm keten helva derim....ytd...
arkadaşlar bazı arkadaşlar güzel beyin fırtınası yapıyorlar, güzel tabi de, bunların hepsi farazi sonuçta, net bilgimiz yok...
ama teknik değerlere dikkat edilmeli derim...şu da var ki üstatlar der ki; spek bazen teknikçileri avlamak için de hareket çekebilir...
o halde diyoruz ki ani hareketlerden kaçınmakla beraber bu değerler az buçuk yönü gösterebilir...ytd...
hocam sorduğun için saol elimde patladı hisse..en azından bir tavan beklıyodum oyuzden satışlarımı 2,28ile 2,34 arasına yazmıştım...ne yazıkkı gitmedi...işallah bu hafta 2,20üstüne atarsa satacam artık 150dan beri bekliyorum sıkıldım artık bu şirketin oyunlarından.
Bigborsa çorba servisini hangi aralıkta yapacaksın? Kepçemi aldım geldim.
Panda ile bi konuş, ortak dil kullanın. Bak milletin kafası karışmış.
Biriniz 1.90'dan tekrar girdim diyosunuz, diğeriniz beklenti bitti dağılın diyosunuz.
Böyle peach gibi ortada bırakırsan ahaliyi, beddua ederler sana.
Atasözlerini çok severim,bi tane daha patlatayım. Her elimde hıyar var diyene, tuzluğu kapıp koşmayın.