Illallah dedirtti.
Ama seviyorum.
Syg,
Printable View
Illallah dedirtti.
Ama seviyorum.
Syg,
"... Radore, 2016 yılında yüzde 39 büyüdü ve veri merkezinde doluluk oranını yüzde 33'ten yüzde 50'ye çıkardı. Sadi Abalı, şirketin 2016 cirosunun 14,6 milyon dolar olduğunu, 2017 yılında ise beklentinin 19,5 milyon dolar oldğunu söylüyor. Yine gelecek dönemde de yüzde 35-40'lık bir büyüme beklediklerini de sözlerine ekliyor. Sektör her ne kadar hızlı büyüse de, bu iddialı rakamalar sadece sektörün büyüme hızıyla alakalı değil: Radore, 2015 yılı Tepav Türkiye 100 listesinde en hızlı büyüyen 100 şirket arasındaki tek veri merkeziydi. Ayrıca Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji FAST50 ödülünü de dört yıl üst üste almayı başardı."
Bloomberg Businessweek Türkiye / Sayı:32 / 08.10.2017
Kendi yorumumu ekleyeyim;
Bugün itibariyle şirketin piyasa değeri: 31.5 Milyon USD
Nakit ve nakit benzerleri (30 Eylül itibariyle): 27.2 Milyon TL
*TL cinsinden vadeli mevduattaki 1 aylık artış ve eylül sonundan bu yana USD kurunda yaşanan artış ile vadeli USD hesabındaki değişimi de hesaba katılırsa nakit ve nakit benzerleri kalemi yaklaşık: 6.7 Milyon USD
Finans uzmanı olmaya gerek yok. Bakkal hesabı yeterli.
Bu denklemi not alalım: Piyasa değeri: 31.5 Milyon Dolar, Kasadaki nakit: 6.7 Milyon USD, Toplam UV-KV Borç: 0.4 Milyon USD
+ 6 adet iştirak. 4 tanesinde iştirak oranı %80'in üzerinde.
Haberden yola çıkıp sadece Radore'den gidelim. Büyüme rekorları kıran bir teknoloji firması, eksisozluk.com, Honda, Florence Nightingale, NEF, PeakGames gibi şirketlerin veri merkezi operasyonunu yürütüyor. 2017 ciro beklentisi 20 Milyon USD.
Buradan Radore'yi bir değer biçelim. %25'ini yukarıda not aldığımız denkleme ekleyelim.
Başka bir şey eklemeye gerek yok sanırım.
piyasa değerini tahmin edebileceğimiz 3 yatırım var. Radore, Numnum ve Mika Tur. Radore deki %25 lık payın asgari 10 mio dolar varsayıyorum. Numnum bu yıl biraz daha iyi galiba. Sadece Mikla markasının 5-6 mio dolar olduğunu varsayıyorum. Muhtemelen Numnum in tamamı 10-15 mio dolardan düşük değildir. Mika Tür un bu yılki ciro artışıyla birlikte %20 lik payi 5- 6 mio dolardan düşük değildir. Sonuç olarak bu 3 şirketin değeri minimumda isgsynin piyasa değerine yakındır. Diğer 3 şirketin değerini tahmin etmek biraz daha zor.
benim tahminim 2018 beklentisiyle radore 15 milyon USD
tatilbudur 6 milyon USD
istanbul yiyecek içecek en kötü 20 milyon USD olmak üzere sürpriz bir rakamda olabilir tahminim 25-30 arası
Kasadaki 27,2 milyon nakdin bize bir faydası yok ki, o paranın tüm getirisi maaş ve abuk subuk giderler, yüksek ofis kirası gibi şeylere gidiyor.
Yetmiyor kalan getiriyi de aylık 124 bin tl ikramiye falan verip eziyorlar.
en sona ayıp olmasın diye aylık 240 bin civarı birşey kalacak şekilde bırakıyorlar ki kağıt üstünde zarar görünmesin.
radore'nin sahibi, ilkay bey ile
https://www.youtube.com/watch?v=QM5Xt2ltxJo
iş girişim grubunun 2017 cirosu 700 trilyon civarı olacak değerlemelere buda ilave edilmeli şimdilik şirketimiz baskı altında tutulduğu için değerlemeler minumumda hatta ekside tutuluyor
Seviyorum, vazgecemiyorum.
Syg,