Sn fibonacci bugunku b deki hareketi neye yoruyorsunuz. ( Tahtaci anlaminda) .
Printable View
Sn fibonacci bugunku b deki hareketi neye yoruyorsunuz. ( Tahtaci anlaminda) .
Çok olağan bir hareket..%3-5-10 lara bir anlam yüklememek gerekir..
İşB yi öne çıkaran maddeler..
1.....
Altın hisseler arasından fiyatı en ideal olanı en rahat alınabilen en rahat satılabilen,derinliği en fazla olanı işB hissesi.A ve kurucu alamayan B ye yöneliyor..
2.....
Twetterda derin hisse Önder beyin portföyünde olup beklediği bir hisse..
3.....
Ömer Çelikten gelen taze haber...
Bu maddeler hisseyi diri tutuyor..
4.....
Tahta çok toplu ve zaten sığ.5 lot birden almaya kalksan hissede uzun yeşil çubuk yakarsın...
Mesela bugün kurucu tahtasında 166 bin bekleyen akşam alışını çekti.Belki de B ye yönelip işB aldı..Bu bile hisseyi güzel yükseltir..
Kaldı ki %3-5-10 hareketlere takılmayalım.Düşmüş yükselmiş günlük haftalık bakmayalım.Hükümetin son sözü netti.Bunu kesin yapacaklar..
10 olmuş 50 olmuş farketmez.Hisseye güveniyorsak finalde hissede olmalıyız..
YTD...YTD...
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[QUOTE=FİBONACCİ;4009107]Çok olağan bir hareket..%3-5-10 lara bir anlam yüklememek gerekir..
İşB yi öne çıkaran maddeler..
1.....
Altın hisseler arasından fiyatı en ideal olanı en rahat alınabilen en rahat satılabilen,derinliği en fazla olanı işB hissesi.A ve kurucu alamayan B ye yöneliyor..
2.....
Twetterda derin hisse Önder beyin portföyünde olup beklediği bir hisse..
3.....
Ömer Çelikten gelen taze haber...
Bu maddeler hisseyi diri tutuyor..
4.....
Tahta çok toplu ve zaten sığ.5 lot birden almaya kalksan hissede uzun yeşil çubuk yakarsın...
Mesela bugün kurucu tahtasında 166 bin bekleyen akşam alışını çekti.Belki de B ye yönelip işB aldı..Bu bile hisseyi güzel yükseltir..
Kaldı ki %3-5-10 hareketlere takılmayalım.Düşmüş yükselmiş günlük haftalık bakmayalım.Hükümetin son sözü netti.Bunu kesin yapacaklar..
10 olmuş 50 olmuş farketmez.Hisseye güveniyorsak finalde hissede olmalıyız..
YTD...YTD...
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOT
Sayın Fibonacci siz ya şair siniz ya edebiyatçı anlatılmak isteneni şiir gibi yazıyor sunuz.Nokta...
[/QUOT
Sayın Fibonacci siz ya şair siniz ya edebiyatçı anlatılmak isteneni şiir gibi yazıyor sunuz.Nokta...[/QUOTE]
Ofluuu..[emoji1][emoji1]
Matematikçiyim..
Ben hikayeye güvenenlerdenim. Ve ben gormezsem cocuguma miras birakacam. Bu mantikla ilerliyorum. Ama tahtacilarinda hisseyi hamur gibi çevirmesinide istemiyorum. Bence Omer çelik e bu soru gelisi guzel sorulmadi. aciklamasi manidardir. Bence bu senenin sinyalini verdi. Allahin izniyle yakin zamanda olacak.
ustadim intiyazlilar icin deger hessplamasi karisik bi durum bunu biliyorum. Ama siz baya kafa yordunuz matematikcisiniz. Sizin tahmini vsrsayim ,icinizden geçen, daha ne dersrniz, deger sizce ne olur.
Ben bi hesaplamada 180.000 binrakamina ulaşan gordum.
Bi hesaplamada 402 .000 denk geldi.
Birbirlerine yuvarlanamayacak rskamlar.
Sizin bi gorusunuz varmidir.
Kesinlikle ystirim tavsiyesi degildir
Sn turkson..
Öncelikle üstad değilim.Burada altın hisselere yıllarını vermiş,hisselerle yoğrulmuş,bütün senaryolara vakıf benden daha tecrübeli arkadaşlarımız var..
Hesaplama işine girince işler değişiyor.Mesela burada kurucu hisse imhası hesabını ve olası fiyatlamalarını yazdım.Çünkü TTK da yüzdesel bir tüyo vermişti.Artı Garanti ve Akbank kurucu imhasında emsal belli.Oradaki oranı koruyarak hesaplama yapılabiliyor..
ANCAK A ve B de önümüzde emsal yok.İmha olan A ve B hiç görmedik.TTK da yüzdesel imtiyaz oranıda yok..
Sadece esas sözleşmeye bakarak hakkınca temettüsünü veya bedelli/bedelsiz aldığını varsayıp tahminen değer biçebiliriz..
Temettü çarpanı yüksek değil.C tertip 1 alıyorsa B tertip 1,5 kat alıyor.A tertip ise 40 kat alıyor..
Bedelli/bedelsiz çarpanı ise B tertip C tertipin 4 katı alıyor.A ise 80 kat alıyor..
Aslında B nin çok yüksek bir imtiyazı yok.Ancak A ve B sermaye artırımlarında dizginlenmiş.Hakkı olan çarpanları almamışlar.Her sermaye artırımı ve her temettü ödemesi C ye gitmiş.C sermayesi 4.5 milyara yaklaşmış.A ve B yerinde saymış..
BEKLENTİ odur ki devirle birlikte sermaye güncellemesi yapılır.Herkes TTK da yazan ve sözleşmede yazması gereken haklarına kavuşur.Bu yüzden BEKLENTİ SATIN ALINIYOR.Gerçekleşmesi kesin olmadığı için piyasa TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR.Kesin adımları gören hisselere saldıracaktır..
A ve B de hesabı çok iyi uzmanlar yapmalı.Geçmişe dönük her toplantı satır satır okunmalı.Bu yüzden A ve B de FİYAT VERENLERE İNANMAYIN...
4 binken 32 bin oluverdi.Buradan 320 bin oluverse KİM PAHALI DİYECEK???
Koskoca bankanın altın hisseleri bizler tarafından ALINAMAMASI gerekir..
Bardağın dolu tarafı bunlar.Ancak herşey kesin diyemeyiz.Unutmayalım ki A ve B hisseleri C ye göre imtiyazlı hisseler.Devir esnasında nasıl bir yol izlerler onu birlikte göreceğiz..
Eğer devletin eline bu hisseler geçerse büyük ihtimal haklarını geri verirler.Çünkü devletteki altın hisselerin kasaya para akıtması gerekir..
ÖZETLE her şey beklediğimiz gibi giderse on yıllarca işC ye oradan da sandık ve yönetime akan paralar devlete geçerse A-B-Kurucu üzerinden hazineye akacak..
Yani DEVRAN TERSİNE DÖNECEK..
Para hortumu değişecek..
Hakeden hisseler geri meydana inecek inşaallah..
Altın hisseler EFSANE olacak..
YTD...YTD..YTD..
Bence en yakın örneklerden biriside Vakıfbank'ın A ve B grubu senetlerine, Vakıfbank'ın piyasa değeri 2 milyar dolar civarı iken 2.5 milyar dolar verilmesidir. Vakıfbankın da c grubu hisseleri var.
İş bankası Atatürk hisseleri hazineye OLURSA bedelsiz geçecek.Masada iki büyük ortak ve diğer dağılmış hisseler olacak..
MUNZAM..
HAZİNE..
HALKA AÇIK..
Beklentimiz odur ki bu devir olursa hazine elindeki 3 lira temettü getiren A-B-Kurucuyu ne yapsın???
Örneğin hazinenin elinde YAKLAŞIK 280 lot işA,8120 lot işB,601 kurucu ve milyinlarca lot işC hissesi olacak.Bu hisselerden nasıl yararlanır?
Yine senaryomuz odur ki hazine masada yumruğunu vurur ve bunların haklarını geri verir..
3 lira temettü yerine 3 milyar temettü alır..
Bu hisselerin etinden sütünden yününden yararlanmak isteyecektir..
İşte BU BEKLENTİ satın alınıyor..
Sermaye kısıtlamaları kalkıp hakları verilen hisselerin fiyatlaması da çok uçuk olabilir..
Sadece kurucu hissenin A ve B ye göre dokunulmazlığı var..
Ola ki devirden sonra veya daha önce halka açık kısma dokunulursa yönetim A-B-C de toplantı çokluğu kararı ile borsa ortalaması ile çağrı kararı alabiliyor .Kurucu hissede ise bu mümkün değil.Ya ortada kalıp devam eder ya da bilirkişiyle fiyatlama yapılıp yok edilir...
İşte bu durumuda olursa devirden sonra göreceğiz..
Bir diğer seçenek devir olmadan bankanın adım atıp toptan bu hisseleri çekmesi olur.Aslında banka yönetimi şimdiye kadar bu hisseleri çoktan toplamalıydı...GEÇ KALDI..
(BANKA DAHA ÖNCE ADIM ATARSA A-B için iyi olmayabilir.Hazineye devir en iyi seçenektir.İmtiyazları verilmemiş A ve B yi ucuz fiyatlamadan geri alabilir.Hazine işin içine girerse buna müsade etmez..)
Banka CHP ye göre adım atıp onu karumak için hamleler yaptığı için bu hisseleri çok dağıtmış...Tabi bu da bize yaradı...
Sabırla fiyatına bakmadan beklemeye devam..
KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...
YTD..YTD..