-
Dünya Metal İstatistikleri Bürosu'nun (WBMS) verilerine göre 2017
yılı Ocak-Ekim döneminde küresel nikel açığı 49.900 ton oldu.
Verilere göre 2016 mali yılında açık 68.200 ton gerçekleşmişti.
WBMS'ye göre Ekim 2017'de 172.700 ton tüketim olurken, üretim
169.700 ton oldu. Ocak-Ekim'de üretim ise 1,5 milyon ton gerçekleşti.
-
Uluslararası Kurşun ve Çinko Çalışmaları Grubu'nun (ILZSG) verilerine
göre 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde küresel kurşun açığı 173.000 ton oldu.
ILZSG'ye göre bu dönemde üretim 9,664 milyon ton olurken, tüketim
9,837 milyon ton gerçekleşti.
2016'nın aynı döneminde 35.000 ton üretim fazlası yaşanmıştı.
-
Uluslararası Kurşun ve Çinko Çalışmaları Grubu'nun (ILZSG) verilerine
göre 2017 yılı Ocak-Ekim döneminde küresel çinko açığı 401.000 ton oldu.
ILZSG'ye göre bu dönemde üretim 11,28 milyon ton olurken, tüketim
11,68 milyon ton gerçekleşti.
2016'nın aynı döneminde 195.000 ton açık verilmişti.
-
*opec, 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,53 milyon varil/gün olarak korudu
-
*opec, 2017'de global petrol talebinin 96,94 milyon varil/gün olacağını tahmin etti
-
*opec, 2018 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,51 milyon varil/gün olarak devam ettirdi
-
*opec, 2018 yılı ortalama global petrol talebi tahminini 98,45 milyon varil/gün olarak duyurdu
-
*opec, 2018'de oecd üyelerinin petrol talebinin 0,28 milyon varil/gün, oecd dışı ülkelerin 1,23 milyon varil/gün artacağını öngördü
-
*kasım ayında global petrol arzı bir önceki aya göre 0,84 milyon varil/gün artarak 97,44 milyon varil/gün oldu- opec
-
*kasım ayında global günlük petrol üretimi geçen yılın aynı dönemine göre 0,35 milyon varil arttı- opec
-
*kasım ayında opec'in petrol üretimi 133 bin varil/gün azalarak ortalama 32,45 milyon varil/güne geriledi
-
*kasım ayında opec dışı üreticilerin petrol arzı 980 bin varil/gün artarak 64,99 milyon varil/güne çıktı
-
*opec, 2017 için opec dışı petrol arzı artış tahminini 150 bin varil/gün artırarak 810 bin varil/güne yükseltti
-
*opec, 2017'de opec dışı petrol arzının 57,82 milyon varil/gün olacağını tahmin ediyor
-
*opec, 2018 için opec dışı petrol arzı büyüme tahminini 120 bin varil/gün artırarak 990 bin varil/güne çıkardı
-
*opec, 2018'de opec dışı petrol arzının 58,81 milyon varil/gün olmasını bekliyor
-
*opec 2017'de kendi petrolüne talebin 2016'ya göre 0,55 milyon varil/gün artarak 32,81 milyon varil/gün olacağını tahmin etti
-
*alman hükümet sözcüsü, "ingiltere'nin brexit konusunda mali taahhütlerine uymasını bekliyoruz"
-
*alman hükümet sözcüsü, "ingiltere'nin taahhütlerinden geri dönemeyeceği konusunda brexit müzakerecisi barnier'e katılıyoruz"
-
*suudi kralı salman: Filistinlilerin doğu kudüs'ü başkent olarak kabul etme hakları vardır-cnn türk
-
*zirve'den bm'ye çağrı: Kudüs-ü şerif şehrinin yasal statüsünü teyit et, filistin topraklarındaki israil işgaline son ver-cnn türk
-
*iit: Doğu kudüs'ün filistin'in başkenti olduğunu ilan ediyoruz-ntv
-
*iit bildirgesinde abd güçlü bir şekilde kınanıyor-ntv
-
*iit: Abd yönetimi barış sürecindeki rolünden çekilmeli-ntv
-
*iit: Abd geri adım atmazsa tüm sonuçlardan sorumlu olacaktır-ntv
-
*iit: Tüm ülkeleri filistin devletini tanımaya davet ediyoruz-ntv
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş S&P Global, global
finansal kriz sonrasında ülke kredi notlarında görülen kötüleşmenin
2018'de sona ermeye hazırlandığını bildirdi. S&P, gelişmiş
ekonomilerde para politikalarının sıkılaştırılmaya başlanmasının
sermaye akışlarında yaratacağı küçük de olsa geri dönüşlerin risk
yaratacağı ülkeler arasında Türkiye'ye de saydı"
-
*abd'de kasım'da tüketici fiyatları aylık %0,4 (beklenti %0,4)
-
*abd'de kasım'da gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları aylık %0,1 (beklenti %0,2)
-
*abd'de kasım'da tüketici fiyatları yıllık %2,2, gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları yıllık %1,7
-
*abd'de kasım'da enerji fiyatları %3,9, gıda fiyatları %0,0
-
*abd'de kasım'da ortalama haftalık kazançlar %0,1
-
*kanada'da kasım'da teranet/natıonal bank konut fiyatları endeksi aylık -%0,47 (önceki -%1,0)
-
*kanada'da kasım'da teranet/natıonal bank konut fiyatları endeksi yıllık %9,19 (önceki %9,97)
-
*kuveyt petrol bakanı, "arz kısntısından her türlü çıkış stratejisi güvenli bir yolla ve kademeli uygulandığında piyasalara zarar vermez"
-
*kuveyt petrol bakanı, "opec'in haziran ayı toplantısı tüm üreticiler için gelecekteki adımlar konusunda karar verme imkanı verecek"
-
*kuveyt petrol bakanı, "glosal petrol piyasası yeniden dengelenmeyi doğru gidiyor"
-
*kuveyt petrol bakanı, "petrol piyasası temel göstergeleri arz kısıntılarının etkisiyle son birkaç ayda iyileşti
-
*kuveyt petrol bakanı, "arz kısıntı ocak ayından bu yana global ticari stokları yüzde 50'den fazla azalttı"
-
*erdoğan: Abd bir an evvel bu yanlış kararından dönmelidir