*iran/ruhani, "trump, nükleer anlaşma içinde kalmalı, aksi takdirde ağır sonuçları ile yüzleşir"
Printable View
*iran/ruhani, "trump, nükleer anlaşma içinde kalmalı, aksi takdirde ağır sonuçları ile yüzleşir"
*almanya'da nisan'da ıfo iş ortamı endeksi 102,1 (beklenti 102,6)
*italya'da nisan'da tüketici güven endeksi 117,1 (önceki 117,5)
*italya'da nisan'da imalat sektörü güven endeksi 107.7 (önceki 109,1)
*almanya'da nisan'da ıfo cari durum endeksi 105,7
*almanya'da nisan'da ıfo beklenti endeksi 98,7
*italya'da nisan'da iş dünyası güven endeksi 105.1 (önceki 106,0)
*italya'da iş dünyası güveni nisan'da şubat 2017'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi
*ecb, "euro bölgesi bankaları işletmelere krediler için standartları ilk çeyrekte kayda değer şekilde gevşettiler"
*ecb, "euro bölgesi bankaları konut alımları için standartları ilk çeyrekte gevşettiler"
*ecb, "euro bölgesi bankaları tüketici kredileri için standartları ilk çeyrekte gevşettiler"
*ecb, "ilk çeyrekte euro bölgesi'nde kredi talebi artış gösterdi"
*ıfo/wohlrabe, "almanya'da ilk çeyrekte büyümenin yüzde 0,4'e gerilemesini bekliyoruz"
*ıfo/wohlrabe, "nisan ayı sonuçları alman ekonomisinde bir trend değişikliğine işaret etmiyor"
*ıfo/wohlrabe, "güven endeksinde 5 aydır süren düşüş bir normalleşme işareti, resesyondan çok uzağız"
*ıfo/wohlrabe, "alman ekonomisi kapasite sınırlarına yaklaşıyor"
*ıfo/wohlrabe, "bu durum, soğuyan global ekonomi ile birlikte bir fren gibi hareket ediyor"
*ab/dombrovskis, "finansal şirketler tüm brexit senaryoları için hazırlanmaya devam etmeliler"
*ab/dombrovskis, "finansal şirketler ana brexit risklerini operasyonel modellerinin uyarlayacak hafifletebilirler"
*ecb/villeroy, "finansal durumdan memnuniyete ve korumacılıkta tırmanışa direnmeliyiz"
*ecb/villeroy, "finansal düzenlemeleri sulandırma, gelecekte finansal krizlere yol açabilir"
*çin mb daha fazla zorunlu karşılık oranı indirimi uygulayacak- kaynak
*çin mb bu yıl m2 büyümesinin yüzde 9'un üzerinde olmasını bekliyor- kaynak
*ecb/villeroy, "düzenlemeleri gevşetmede rekabet, felaket sonuçlara yol açacak bir kaybet-kaybet senaryosundan başma bir şey olmaz"
*ecb/villeroy, "hepimiz abd'nin korumacılık tehditlerinde tırmanmanın her yerde büyümeyi düşüreceğinin farkındayız"
*ecb/villeroy, "ticaret konusunda son dönemde yaşanan belirsizlik, hali hazırda yatırımlar üzerinde bazı negatif etkiler oluşturuyor olabilir"
*ecb/villeroy, "gümrük tarifelerinde yüzde 10 artış, dünya ticaretini çifthaneli rakamlarda azaltır, global gsyh'yı yüzde 2'den fazla düşürür"
*volkswagen/diess, "çin'deki mevcut ortaklarımızı değiştirme planımız yok"
*abe, "kuzey ile güneye kore ve kuzey kore ile abd arasında yapılacak görüşmelerin başarıya ulaşması halinde japonya ve kuzey kore'de aralarında konuşabilirler"
*kremlin, "abd'nin rusal'a yaptırımları gevşeteceği umutlarına oldukça ihtiyatlı yaklaşıyoruz"
*kremlin, "abd'nin rusal'a yaptırımları dünya genelinde şirket'in ürünlerine alanlara zarar veriyor"
*italya'da 2028 vadeli btpeı tahvil ihalesinde satış eur1,160 milyar, faiz %0,47 (önceki faiz %0,89)
*italya'da 2032 vadeli btpeı tahvil ihalesinde satış eur590 milyon, faiz %0,76 (önceki faiz %1,06)
*italya'da 2020 vadeli ctz tahvil ihalesinde satış eur2 milyar, faiz -%0,275 (önceki faiz -%0,225)
*almanya'da 2020 vadeli schatz tahvil ihalesinde satış eur3,198 milyar
*almanya'da 2020 vadeli schatz tahvil ihalesinde ortalama faiz -%0,56 (önceki -%0,59)
*almanya'da 2020 vadeli schatz tahvil ihalesinde satışın 2,6 katı talep geldi(önceki 1,4)
*ingiltere/bailey, "ingiltere ve ab'nin brexit'in finansal istikrar için yaratabileceği riskleri azaltma yolları üzerinde çalışmaları gerekli"
*ingiltere/bailey, "brexit riskleri ile başa çıkmak için ingiltere'nin tek taraflı eylemledde bulunması açık ara ikinci en iyi çözüm"
*tcmb: Kapasite kullanım oranı nisan'da %77,3 (önceki %77,8)
*tcmb: Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı nisan'da %77,7 (önceki %79,1)
*abd'de the retaıl economıst/goldman sachs haftalık zincir mağaza satışları %0,5
*abd'de the retaıl economıst/goldman sachs zincir mağaza satışları yıllık %3,7
*ecb/villeroy, "ortak bir euro bölgesi yatırım bütçesi fikri konusunda manevre alanı olduğunu düşünüyorum"
*ecb/villeroy, "esm ihtiyati hatları şu anda çok sınırlayıcı, bir avrupa para fonu'na genişletilebilir"
*abd'de nisan'da philadelphia fed imalat dışı aktivite endeksi 27,6 (önceki 30,1)
*abd'de nisan'da philadelphia fed imalat dışı şirket bazında aktivite endeksi 26,0 (önceki 27,6)
*abd'de nisan'da philadelphia fed imalat dışı yeni sipariş endeksi 12,5 (önceki 31,9)
*abd'de nisan'da philadelphia fed imalat dışı istihdam endeksi 15,8 (önceki 22,6)
*abd'de nisan'da philadelphia fed imalat dışı ücret ve maliyet endeksi 28,3 (önceki 40,9)
*s&p case-shıller 10-şehir konut fiyat endeksi şubat'ta yıllık %6,5
*s&p case-shıller 20-şehir konut fiyat endeksi şubat'ta yıllık %6,8
*s&p case-shıller ulusal konut fiyat endeksi şubat'ta yıllık %6,3
*s&p case-shıller 10-şehir konut fiyat endeksi şubat'ta aylık %0,7
*s&p case-shıller 20-şehir konut fiyat endeksi şubat'ta aylık %0,7
*s&p case-shıller ulusal konut fiyat endeksi şubat'ta aylık %0,4
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 278 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,12690, en düşük 4,12460, en yüksek 4,13010
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,12158
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 178 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,20627, en düşük 4,20470, en yüksek 4,20960
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 127 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,32267, en düşük 4,31300, en yüksek 4,32550
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,31731
*trump: Iran füze denemesi yapıyor, bölgede sorunlara neden oluyor