30 Temmuz 2021 tarihinde, 125.642 adet hisse alımı ağırlıklı ortalama 2.75 TL fiyattan tarafımızca gerçekleştirilmiştir.
Printable View
30 Temmuz 2021 tarihinde, 125.642 adet hisse alımı ağırlıklı ortalama 2.75 TL fiyattan tarafımızca gerçekleştirilmiştir.
2. çeyrek zarar yazdı .210 dan 97 ye düştü
Son uç ayda 97 milyon kâr yazdı
6 aylık kâr 330 milyoon
Son altı ayda 97 milyon kar.CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.çeyrek kol gibi 113 milyon zarar yazmiş ama geriye dönük 12 aylik ederi hala çok yüksek.ytd
Zarar yazmış tamam anladık,210 milyondan 97 milyona düşmüş 6 aylık kar....ee peki hasılat nasıl 218 milyondan 104 milyona düşüyor?Anladıysam arap olayım.
Bu durum girişim sermayesi şirketlerine has bir şey midir? gerçekten çok merak ettim,zarar olabilir tamam,ama hasılat nasıl aşağı iniyor? hiç bir faaliyetin olmaz en çok 218 milyonda kalırsın...104 milyon ne?Yahu şu girişim sermayesi şirketlerinin karı nedir,biri bana açıklasa...şirkete mi sorsam?
Bilancodan anladigim kadariyla elinde tuttugu hisseler var. bu hissselerin degeri arttiginda hisseleri satmamis olsa elinde tutmaya devam etse bile deger artisi hasilatmis gibi girunuyor. Elinde tuttugu hisseler deger kaybettiginde de tam tersi oluyor ve negatif hasilat yziyorlar gibi anladim. Elinde tuttugu hisseler maliyetleri ve raporlama tarihindeki ortalama fiyatlari finansal raporda yazuyor. 44. Dipnottu galiba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şirkete yatırımcı ilişkilerine de sordum,bakalım ne cevap verecekler...Tavancı arkadaşın açıklaması da mantıklı...dipnotu okuyayım.
İtibar kaybedince böyle olur, sen toplarsın ama kimse tahtanın yuzune bakmaz.
21 Haziran 2021 tarihinde Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereğince;
06 Ağustos 2021 tarihinde, 800.000 adet hisse alımı ağırlıklı ortalama 2.75 TL fiyattan tarafımızca gerçekleştirilmiştir.
Aynen öyle
İşleri güçleri dalavere
Bir de alıyorlar
Tahtanın yüzüne bakmaz inşallah kimse
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Mali tablolarda yer alan hasılat kalemi ise iştirakler ve sermaye piyasası araçlarının satış yada değer artışlarından oluşmaktadır."
yatırımcı ilişkileri bölümünden gelen cevaptan...
bu sirketin urettigi tek.kuruş kar yok maalesef
tamamen teorik ve kağıt üstünde
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
sanırım ky üzerine çok mal bıraktılar bu sebeple düşmüş kalkmış hisse vs umurunda bile değil galiba bence patronun...7 aydır düşen hisse piyasaya arz arz arz etmiş soktukça sokmuş elini cebimize hala sokuyor utanmadan sanki:rtfm:
bedelli den toplanan nakit ve 1,35 adet çarpandan verdigi temettü le millete fena çarptı resmi yoldan belki de...banka faizi vs fırsat maliyetinide pic etti...
(para nerde, para onun cebinde kagıt nerde tepeden %40 aşagıda PEKİ para nerede onda peki kagıt nerede patronun cevabı" bir cipsten beklentin nedir canım" "ipimle kuşagım skmle tssagım ":oleyo:
al-sat değildir.
Elindeki nakitle şirket alması gerekirken kendi hissesini alıyor. Karı nı nasıl artıracak.
CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırım ortaklıklarının ürettiği bir şey yok maalesef.
Portföylerindeki finansal araçların değeri yükselince kar ediyorlar, düşünce zarar ediyorlar.
O yüzden anormal düşük F/K veya FD/FAVÖK şirketin ucuz olduğu anlamına gelmiyor.
PD/DD değerine bakmak daha mantıklı.
YTD
millete itelemişler kagıdı bence yukarıdan; adamın umurunda bile değil belki resmi dolandırıcılık herşey yasal...herşey ocak nisan arası gerçekleşti bence adamlar çaktı geçti bu firma bedelli verirken şirket yetkilisi" alım-katılım istenilen miktarlarda olmazsa kendimiz alırız " 1 hisseye 2 hisse verdi ve 1 liradan sonrasına 1,35 çarpanla nakit temettü yerine yine hisse dagıttı oldumu kara delik...tahminim tahtadaki hareketle bu anlattıgım kadar deli çok fazla lotu halen pazarlama derdi var bence ...kalitesiz firmaların genelde kalitesiz GMY var çakal bunların hepsi vur kaç yaptılar resmen 4 ay içerisinde ve kimse bir yaptırım uygulayamıyor...masturbasyon yapıyor ordan al buradan sat bu çok belli değilmi arada alan olursada kervana takıp çakıyor al diyor istediğin kadar nasıl olsa elde beşpara etmez bir metayı nakite eviriyor...infonun sahibi bu şirketinde sahibi en önemli nokta ölüm vuruşu bu bence milleti bitiren...kontrollü olarak tahtaları arası gezdiriyor belkide parayı...diğer tahtalardan sıra gelecekte alıp çıkaracak, bence maddi gücü olmayan bir sermayenin bir oyunun içerisinde tokatlanan zorunlu yatırımcılar olduk geçmiş olsun...paramızı çatır çatır yiyin bakalım çakal sürüsü.
al-sat değildir.
Ne oldu bugün şirkete geri alım yapamadı mı?
Reziller...
a para kanalına çıktıgı gün dündü sanırım firma sahibi (gerçi her firma da aynı taktik ) kagıdı yukarı çekiyorlar ...ve ky bunu bilmediği için heyecanlanıp aman uçtu kaçtıya başlıyor sosyal mecralarda...bu patron 5-6 şirketin sahibi
info yatırım web sitesinden yönetim kurulu ve organizasyon şemasına bakınca kimlerle aşık attıgımızı daha iyi anlıyorum ...
bu kadar profesyonel bir yönetim bravo ...
sanki ketenpereye fena geldik ... maaşlarda + prim nasıl çalışılır bilmiyorum hepsi kravatlı iyi para kazanıyorlardır gözümüz yok allah daha çooookkkk versin ...allah doymayıda nasip etsin bizlere
bakın grafik 3 defa düşeni kırdı ama birşey degişmiyor çok geniş bir alanda dalga yaratıyor ve kesinlikle 3 üzerinde tutunmak istemiyor ve 3 üzeri tutunsa ben dahil birçok yatırımcı bırakıp kaçacak firma nakitini bu kagıda baglamak yerine bize taşıtıyor bence tecrübem bunu söylüyor.
al-sat değildir.
patron blomberg ht ye çıkmış ve halen halka arz yapmaktan bahsediyor...hdfgs koca bir delik olmuş arzın arzını yapmışsın 4 tane daha şirketin var ve birde menkul işi yapan info...vallahada billahada bunları görüpte halen senin arzına girecek olanın iyi düşünmesi gerekir ...kucak formasyonu hazır yine sanırım.
parası olmayan şirketle yol yürümeyeceksin arkadaş kendimce buda bana kapak olsun...ordan sat diger firmayı al bunu sat onu al ulan para yok adamda cambazlık var hayal satıyorlar...
sermayemizi yedin; bi bitmediniz bu memlekette hep hayal tüccarları uyanıklar olacak...adam halen resmen para istiyor bence...
özet reklam şu şekilde; ben iyi bir firmayım bakın 4 şirketim var hiç kredi borcum yok tertemizim paranız varsa bana verebilirmisiniz bakın ....... şunları yapıcam sizde kazanacaksınız....yedimmi ben yemedim hisse satışlarımı bu konuşma sonrası yazdım kademeli ...sen yoluna ben yoluma ...sen halen para dileniyorsun bence...
bugünkü fiyat yükselişide suni bence patron ekranda iken kagıtları eksi kırmızımı olurmuş adettendir hepsi yeşil...yarın hepsini ziyadesiyle geri alacaktır
sosyal medyada da bunun yandaşları uçacak kacacak demeye devam ediyor daha düştügü yere çıkamamış siz ne anlatıyorsunuz adamda para yok dileniyor buradan bile almıyor.yok ki para alsın reklamla hala satma derdinde görüntü bence
al-sat değildir.
1 çeyrek bilançoya gere -90.000.000 lar hatırladıgım bir kayıp var daha dogrusu hayalden kaybedilenler...firmanın tek üretimi hisse senedi zaten firmanın kapsamı girişim sermayesi resmi olarak öyle yani fıtratı girişim 5-6 firmadan al sat yapmak açıp bilançoyu incelesek görecegimiz bu olur hayal satmak güzelmiş. eskiden devremülk vs satarlardı 1 evi 10 kişiye belki şimdi daha profesyonel oldu herkes herşey yasalara uygun yasal ... acaba para oradamı fiziken yoksa geziyormu...para nerede ........ peki benim para nerede.....
4-5 şirketin borsa da olsa ve sadece 60.000.000 liran olsa yada tüm holding olacak ya hadi fazla fazla vereyim 200.000.000 olsun kasada ki yok çünkü halen arz peşindeler olsa bu kagıt burada sürünmez bence.ve sadece 1 günde neredeyse sadece bu kagıttaki hacim sadece ve senin 5 şirketin kote borsaya kasadaki parayı oranlıyor...
bu benim kendi görüşüm zarar etmeden herkes gibi çıkmak isterdim ama güven vermiyor bana.. sizi bilemem ben kademeli çıkmaya başladım umarım yükselir.zararımı azaltarak çıkarım en azından.
al-sat değildir.
eski göz ağrıma bi bakayım dedim kimsecikler yazmaz olmuş
2.62 ortalamayla bıraz aldım bugün ,
hoş geldin abi ayağın uğurludur senin.
:kahkah::oleyo:
gerçekten halen borsaya kagıt çıkarıyor borsadaki kagıtlarından kimler hayır görmüşte; tabiki kendisi... çiftlik burası jungle nasıl olsa kerizi bol...kendime itafen ...iç sesim bunları söylüyor...kafese kapatmış milleti aç susuz millet 3 ü görse 1sn beklemeden kaçacak ...
al-sat değildir.
sanırım borsaya kote 5 kagıdı yöneten bir sistemleri var ...1 adet daha halka arz edecek şimdi hdfgs bulunan yarırımcılar 9 aydır resmen burnundan soluyor sinirden...almayın vs diyorlar zaten inanmıyorum ki aklı başında bu kadar şikayeti gören kimse alsın ...ama zaten kimse almasada sana bana attıgı kazıkla cebi doldurdu diger kagıtlardan da 2-3 gündür taban yaptı ikisinden belki para çekti çünkü arzda cebinde para olmalı yine kendisi alır olaylar unutulunca bunuda kendi içinde bedelsiz bedelli diye diye kara delige cevirir ve kerizleri yine avlar.yani "düzen değişir düzülen değişmez".
sadece komplo teorisi benimki beyin jimnastiği.
al-sat değildir.
sosyal medyada sürekli patron baskı kuruyormuş hisse neredeyse 1 senedir o yüzden düşüyormuş algısı var...
bence kimse baskı yapmıyor parası olana verilecek çok kagıt var ve tahtacı patron vs kimse artık oda zaten elindekileri halen çıkmaya çalışıyor...bence toplamak isteyen zaten yok...
patron dışında kimse bu kagıdı yukarı süremez ben böyle görüyorum...benim gördüğümde patron bu kadar keriz bulmuşken elindeki parasını baglamıyor; zaten fazla parası oldugunuda sanmıyorum...ucuza buradan veren varsa topluyor umurunda bile degil herşey yasal.
info vs diger aracı kurumlardaki oyuncular alan satanlarda belki kendileri .bugün A1 yarın bank of america ertesi gun diye uzar gider...kervana kattımı yandın.
al-sat değildir.
Daha önce kısa süreliğine iştiraklerinin değer artışından gelecek kar nedeniyle bilanço öncesi alıp satmışlığım vardır. Ancak %80 ini halka açık olan şirkete patronu bile ortak olmak istemezken ben niye ortak olayım derim kendime.
Patronu baskı kuruyor vb konular ky nın uzun vadeli yatırımcı olduktan sonra dile getirdiği konulardır. Genellikle zirvelerde hisseyi alır ve stop olamayıp uzun vadeli yatırımcı olur bilinçsiz küçük yatırımcılar. Forumlarda, sosyal medyada zirve gördükten sonra şelale şeklinde düşen birçok hissede bu durumu görebilirsiniz.
Birde bunların yönettiği fonlar var, bu fonların içeriklerinde de grup şirketleri var.
En büyük fonları nnf, bu fonun portföy büyüklüğü 350 milyon. Bu fon kesinlikle yeni halka arza katılır diye düşünüyorum.
:oleyo:aynı şeyler tekrar tekrar yapılıyor :yes:koca 6 ay içinde 3 üzeri kaç gün kalmış rezillik diz boyu...
"aradıgınıza ulaşılamıyor paranız şu anda başkaları tarafından kullanılıyor olabilir daha sonra tekrar deneyiniz"
paranın posası çıkınca tükürecek amcası...o zamanda bi skım alınmayacak o para ile.
al-sat değildir.
hedef holdingi arz etmiş; kagıdın hemen hemen tümü elinde şimdi bence yapacagını söyleyeyim komplo teorisi, kademeli olarak 1 yıla yayıp kagıdı yükseltecek öyle böyle degil belki 3-4 katına bizim paraların çogunu orada kullanacak sanırım sonra piyasayada reklam kulaktan kulaga manüplasyona başlayıp kagıtları tam tepe olmadan pazarlamaya başlayacak ve malın belki yarıdan fazlasını piyasanın kucagına bırakıp kenara geçecek...sonra 1-2 sene uzun yatırımcı kerizleri bekletecek .
şu an bence hdfgs de yükseliş yapmaz yapmak istemez herhalde çogu malı piyasaya yedirmiş olabilir, yeni oyun alanı hedef holding ve bence spk dan ceza çıkmaz yasal işler bu adamlar sallanmaya devam ederler.adamlar buradan bu tezgahtan para kazanıyorlar bence.
hdfgs artık al-sat kagıdı oldu bence tahtada 3 kere düşeni kırmış ve 3 üzerinde hiç duramamış bile ; paçoz bir durumda artık ...yeni isim yeni şans yeni sermaye (sokak argo karşılıgı) yarattılar piyasa için ismi janjanlı ışıklı neonlarda olan sürekli yükselecek...satıcısı (pz) var nasıl olsa...paçoz artık kaç yıl sonra yenilenmeye gerdirme silikon estetige girer allah bilir ama satıcısı peçete ile kapıda beklemede, çıkarsa ekime çıkmazsa skıme diyip...nasıl olsa yeni sermayesi var amcası...
al-sat değildir.
hedef holding kagıtlar elinde nasıl tavan tavan gidiyor ...senin benim paramla takla attırıyor...hdfgs ise kerize yüklemiş bekliyor...yeni gözdesi(sermayesi) uçuyor...millette hedef girişim sermayesinde(hdfgs) bekleye dursun ...bu varken niçin holding kurar firma büyüdüğü için eeee hdfgs niçin sürünüyorrrrrr... herşey yasal... dolandırıldık bence...
al-sat değildir.
Dönem karı (zararı)
204.425.296
bu bilanço ile iyi baskı kuruyor spek..alakasız fiyatlardan umarım tez zamanda kurtuluruz..bir tavan şart..bol şans..
Bu grubun şirketleri matruşka bebekler gibi iç içe geçmiş durumda.
Şu anda patron kazanıyor KY kaybediyor ama gelecekte hep patron kaybedecek..
Bu bilançoyla bu hareketler!! sanırım bu grubun şirketleri 2. İhlas gurubu olmaya aday.
Bu nedenle bir musibet bin nasihattan iyidir.!
YTD.
Patron 2020 bilançosunda mükemmel kar açıklamış hisse o tarihe kadar ralli yapmış.
Dönmüş ocak ayında % 200 bedelli yapmış, Mayıs'ta % 35 bedelsiz vermiş yatırımcı inanmış yatırım yapmış.
O tarihten beri tam bir öğütme makinasına dönüşmüş, BiST TL bazında tarihi zirvelerini yaparken bu şu anda 2 F/K ile fiyatlanırken
Patron 40 milyon geri alım proğramı açıklamış 35 milyonluk geri toplamış ama hisse fiyatı diplerde..
Yatım yapanlar sinirden isyanda küfürlerin gırla gidiyor.
Patron bu kadar hakaretten sonra ya hisseyi hak ettiği seviyeye çekecek, yada daha aşağılara salacak.
Buna da duyguları veya kurumsa kimliği yön verecek.
Ama şu bir gerçek ki 4 şirketi olan ve yatırım bankası kurmayı planlayan bir gurubun bu kadar amatörce/aç gözlü davranması çok büyük güven kaybına neden oluyor.
İnsanların güvenini kaybetmekten para kaybetmeyi tercih ederim. R.Bosch
Patron ya insanların güvenini kaybedip para kazanacak,
Yada insanların güvenini kazanıp birlikte kazanacak karar kendisinin.
Ama yaptıkları zaten çok büyük güven kaybına yol açtı acil toparlaması gerek.
YTD
Nerede O ahlak,nerede O vicdan,nerede O insanlık duruşu...maalesef Ülkemde yerlerde sürünüyor...Bunların suratında teneke var,duymuyorlar,his yok,en ağır hakaretlerle saldırsan ne olur ki,kötü yapacağından geri kalmıyor.