Abi; en büyük kayıp da çoluk çocuğun büyüyüşünü görememek, aileyle paylaşılan anların neredeyse bitmesi... Hâlimize köpekler bile güler.
Printable View
Abi; en büyük kayıp da çoluk çocuğun büyüyüşünü görememek, aileyle paylaşılan anların neredeyse bitmesi... Hâlimize köpekler bile güler.
https://covid19.saglik.gov.tr/TR-669...s-tablosu.html Bugünkü vaka sayısı düne göre gerilemiş şükürler olsun: 27 bin 592
Aslında vefat sayıları kapanmanın olduğu günlerle hemen hemen aynı sayıda: https://covid19.saglik.gov.tr/TR-669...s-tablosu.html Neden kapanmanın olduğu zamanlarda herkes maske takarken bugün maske takan hayli azaldı?
- Hocam televizyonlara göre yaşıyoruz.
- Ben maskemi takar, salgına karşı her tedbirimi alırım. Algılarımı ekranlar değil, yaşam belirler.
- Hocam sayfanızda hiç argonun, genel ahlaka aykırı ifadelerin olmamasından dolayı bir kadın olarak sayfanızı gönül rahatlığıyla izliyorum. Ailecek bağımlısı olduk sayfanızın.
- Teşekkür ederim. Selamlar, saygılar...
Günün sonunda kendimizle baş başa kalırız; şakalar, sohbetler, arkadaşlar gider...
Hiçbirimiz kendi başımıza kalamiyoruz o içimizdeki ses bırakmıyor. Kimisi anasi babasiyla, kimisi evladi, kimi hayalleriyle kimisi egosuyla konuşuyor kimisi de mahalledeki Ayşe teyzeyle. Keske kendimizle konuşsak, gerçekleri görmeyi secsek, uyanmayı istesek ama uyku o kadar tatli geliyor ki...
Evet bidbas Hoca'm. Kendimizle baş başa kaldığımızda başkalarını düşündüğümüz gün insan olmaya biraz daha yaklaşırız, en yakınlarımızdan başlayıp çerçeveyi bütün dünyaya genişleterek. Bir yerde bir inilti mi var, onu içimizde duymalıyız.
Kendinle başbaşa kalmak o kadar zordur ki hadi kaldın gerçekleri görmek daha da zordur hadi gördün uygulamak/duzeltmek en zorudur. Yoksa yaşanmışliklar, hatalar, olaylar, dersler her konu kitaplarda yazar neden yasayarak görmeyi tercih ediyoruz. İnsanoğlu garip abi anlayamiyorum anlayacağım da. Ama gelecek gerçekten farkli olacak umutluyum. Eskileri övüp gelecege karamsar bakanlar gibi hic düşünmüyorum. Eskiden cok faha fazlasi varken hicbirseyin farkinda degildiniz su an dogruyu gormek isteyenler icin biraz ugrastirsa da görulebiliyor. Ülke icin degil dunya icin söylüyorum insanlar uyanıyor farkindaliklari artiyor. Umarim ileride hiçbir çocuk ac girmez yatağına, dini ırkı ne olursa olsun hiçbir evladimiz olmez birilerinin hırsına...
Yüreğinize sağlık abi...Sanırım insanın gözüne perde çeken duygulardan biri, hırs. Para hırsı, koltuk hırsı, ideolojik hırslar... Hırs gözü kör eder, derler... Hırs, borsa gibi küçük bir alanda bile iyi insanları tanınmayacak hâle getiriyor. Büyük insanların hırsıysa yerle yeksan etmiştir dünyayı (Hitler, Franco...)
Kendini bulamamış insanların kendileriyle baş başa kalmasından bir şey çıkmaz... Bir bankta yalnız başına oturan, ufuklara dalmış birini düşünün. Kimbilir ne kadar derinden düşünüyordur insanların çektikleri acıları?.. Ama durun bir dakika belki de şunu düşünüyordur: "Yemeğin yanında pilav ya da makarna varsa bundan böyle ekmek yemeyeceğim, sonuçta pilav, makarna ve ekmek hepsi tahıl. Pilav ve makarna yersem ekmek yemiş oluyorum zaten."
Her haberi acabayla karşılaman sana zarar vermez. Özellikle finansal piyasalarda bir habere vermen gereken ilk tepkidir acaba.
- Hocam "acep" desek olur mu?
- Olmaz bence, hoca ne dediyse o!
Doğru yapabiliyorsan hisseyi dirençte satıp destekte geri almanı takdir ediyorum, ama bende kısa vadeli alım satım kabiliyeti yok. Çılgın bir piyasada sert rüzgârlarda kalmak korkusu beni yerimden kımıldatmıyor.
- Azizim, etraflıca tetkik edip beğendikten sonra bir hisseyi almakta neden bir mahzur olsun ki?..
- Sen de hoca gibi yazmaya başladın.
bidbas Hoca'mla muhabbetimiz hikâyeye dönüştü, beğeninize:
KENDİMLE BAŞ BAŞA
Bir bankta yalnız başına oturan, ufuklara dalmış birini düşünün.
Kimbilir ne kadar derinden düşünüyordur bütün dünyadaki insanların çektikleri yoksullukları? Elinden bir şey gelmemenin hüznüyle kimbilir ne kadar da yorgun düşmüştür?
Durun bir dakika, belki de şöylesine düşünüyordur: "Sofrada yemeğin yanında pilav ya da makarna varsa bundan böyle ekmek yemeyeceğim. Sonuçta pilav, makarna ve ekmek tahıl ürünü. Pilav ya da makarna yediğimde ekmek yemiş oluyorum zaten."
Kendini bulamamış insanların kendileriyle baş başa kalması fayda etmez...
https://i.hizliresim.com/i73k0oj.jpg
Sabahtan akşama kadar ekran izlememek ne kadar iyi bişiiymiş tek abi, hem gözlerim dinleniyor hemde işime gücüme bakıyorum, keşke bu sepet olayını daha önce yapsaymışık :)
Bakalım sepetteki son durumumuza,
Altınımız 686 olmuş
Yılanoğlumuz 11.94 e düşmüş
Hissemiz 13.07 ye düşmüş
Mevduattaki kuzu gibi yatıyor
Şuan tam hesap edemesemde sepetimiz deki kâr az bişii daha erimiş
Abi, sepet denince hissecı biri olarak envaiçeşit hisselerden demetlemek geliyor aklıma.
Tek abi senin burcu nun boğa giller familyasından olduğunu düşünüyorum.
Tahmin konusunda çok başarılı biri sayılmam ama fikrimi söylemekten çekinmiycem.
Bu akşam var mı hazırda bir şiir
- Ne haber Tüpraşçı?
- İyilik güzellik! Senden ne haber Petkimci?
- Bizim Emlak Konutçu nerede?
Buradayım...
Şiir atarım, ama seni çok sarsar abi.
Bozkurt abimin kızının şahsında şiirim tüm çocuklarımız için gelsin:
SESİN DOLAŞSIN ODALARDA
Sen kendini iyi hissettiğinde
İyi hissederiz kendimizi
Bize sen günaydın dersen
Gün aydın olur yavrum
Sen şarkı söylediğinde
Koşar güneş tepelerden aşağı
Barakada yaşar
Yavan ekmek yeriz
.........Sesin
..............................Dolaşsın
......Odalarda
Esenlikler içindeyiz
https://i.hizliresim.com/1hjitve.jpg
Teşekkür ederim tek abi, çok güzel bir şiir
Ben teşekkür ederim abi. Kızımıza sağlık ve baht açıklığı dilerim...
Günlük vaka sayısı bugün epeyce düşmüş şükürler olsun: 24 bin 467
Günaydın... Bizde vaka sayısı hafta başından beri azalan bir seyir izledi, daha da azalacak diye düşünüyorum.
Virüsün yeni varyantından bahsediliyor. Aşılanmamışlar bir an önce aşılanmalı. Varyantların çıkış sebeplerinden biri aşılanmayanlardır.
- Sadece kendi hayatımızı değil hocam, başka hayatları umursamamız gerekir.
- Mevzu sırf kendimiz değiliz ki!..
Kar ve soğuk başladı Polonya, Belarus ormanlarında. Yüzlerce mülteci... Çocuklar görüyorum, kadınlar, çaresiz erkekler...
İnanın evimin civarında olsalar "Misafir bereketiyle gelir." der ben evime alır, misafir ederim onları. Sığının derim kollarıma. Öylesi garibanları cebimde taşırım, yük bile olmaz bana. Bu küçücük hâlimle...
Abi, azıcık da Halk Bankası aldım 5.03'ten. Biraz da bunda bekleyeyim. Sepet yapmış oldum senin gibi ben de.
Sepetimize bakalım: 1.86 maliyetli EKGYO, 5.03 maliyetli Halk Bankası... Ekran izlemiyor, işimize gücümüze bakıyoruz. Ailemizle ilgileniyoruz. Asıl mesleğimizde kendimizi geliştiriyor, topluma katkı sağlıyoruz.
ülkede güzel habere hasret kaldık.
kavala haberi ekstra vurdu piyasayı.
ne döneme denk geldi hayatımız beee. tamam daha kötü dönemler de olmuş bu dünyada ama iyi döneme denk gelebilirdik. 1990-2002 yılları arası herhalde en aranan dönem . her nekadar kötü krizler olsa da yıkıcı depremler olsa da .. insan gerçekten insan idi bir nebze olsun. siyasiler de eğitimliydi aydın insanlardı , en büyük yanlışları birbirleri ile anlaşamamak oldu sanırım..
Evet hocam. Siyasetçilerin karşılıklı oturup memleket meselelerini tartıştıklarını, birbirlerini ancak tatlı sert eleştirdiklerini anımsıyorum. İcap ederse koalisyonlar da kurulurdu. Kalkan her parmak dinlenirdi. Biz hep birlikte yaşamak gerektiğini kardeşin kardeşi kırdığı 1982 İhtilali'nde bedel ödeyerek öğrenmiştik (1960, 1971 yıllarını da ilave edebiliriz buraya.)
Abi ben onu iki gün önce verdiğimi yazmıştım ama sanırım sen okumamışsın.
Tahtanın sipekisi benden aldığı malı bugün daha yukarı taşıyıp 5.42 den verdiğini yazmış
Nasip bu işler, demek ki tahtanın sipekisi daha çok kazanıyor, biz şansımıza denk geldi kazandık. :)
Belki tahtanın sipekisi ilerleyen günlerde paraya sıkışırsa belki bi sansımı daha denerim, alırsam yazarım abi
trade işi iş değil, yıllardır bu piyasadayız tahtacıdan başkası kazanamaz, neyse abi biz sepetimize bakalım n'olmuş son durum nedir.
Altınımız 715 olmuş
Yılanoğlumuz 12.34 olmuş
Hissemiz 12.82 ye düşmüş
Mevduattaki kuzu gibi yatıyor
Şuan tam hesap edemesemde sepetimiz az bi kâr etmiş
Abi; ben de bugün aldım hisseyi 5.03'ten, 4.88 kapandı. Burda da bekçiliğe başladım, bakalım sabır galip gelecek mi?