Geçen günlerde burada Lösev konusu geçmişti. Mandalina sevenler göreve;
https://www.lsvdukkan.com/urun/mandalina
Printable View
Geçen günlerde burada Lösev konusu geçmişti. Mandalina sevenler göreve;
https://www.lsvdukkan.com/urun/mandalina
Borsada bankaların açığa satışı hala yasak. 16 ekim 2019'da bu yasak getirilmişti.
Swap piyasası bist'te de açıldı, yurt içi bankaların ihtiyaçları orada görülüyor.
Uluslararası swap piyasasında TL'ye ulaşmak zor.
Dolar alımında kambiyo vergisi mevcut.
Volatilite önleyelim derken batılı yabancıları iyice ürkütüyoruz gibi.
Bist'te bankaların açığa satılması yasağından sonra borsada 260 milyon dolar, dibs'te 566 milyon dolar olmak üzere toplamda 826 milyon dolarlık net satış yaptı yabancılar.
Yılbaşından bu yana borsaya 149 milyon dolarlık net yabancı alımı gelirken, dibs'te 3,1 milyar dolarlık net yabancı satışı gerçekleşti.
Koduğumun doları hiç birşeye tepki vermiyor. Ölü pipisi sanki. Şu yeni başlığı abdestli namazlı biri açsın lütfen. Okuyup üflesin gerekirse kurban kesek. Topikte yoksa öyle biri ithal edek. Daha ne yapak.
İçerideki dövizi belirli bir parasal çarpan ile döndürüyorlar.
Eğer ekonomi cari açık vermez ise ve swap piyasası yabancılar için kısıtlanırsa bazı finansal mühendislik yöntemleri ile içeridede döviz likiditesi yaratmak mümkün.
Ama temel şart, büyüme düşük olacak, cari fazla verilecek ya da çok çok az bir cari açık olacak ve en önemlisi bu finansal mühendisliğin uygulanabilmesi için araya bu işlemleri çözümleyen ve aradan kar koparmaya çalışan yabancı spekülatörler olmayacak. (swap kısıtlaması bunun için var)
Bu 3 şart sağlandığı sürece içeride döviz kontrollü döviz likiditesi yaratmak mümkün
Ekonomik büyüme olmaz ki abi böylede. Kamu harcamasıyla büyüme desen bütçenin hali duman. Eh bireysel harcamaların büyüme içindeki oranı zaten belli. İhracat desen TÜFE kadar bile artıyor artmıyor. Geriye ithalat kalıyor zaten. Ha baz etkisiyle bir yıl boyunca bir miktar sahte büyüme çıkabilir ortaya ama işsizlik artmaya devam eder. Yıl dönünce onunda foyası çıkar ortaya zaten.
Dolar kuru artarsa diye üç beş kuruş varlığımız araya gitmesin diye dolar pozisyonu tutmayı anlıyorum.
Buranın müdavimlerinin tercihlerinin temel nedeni de bu.
Ama dolar kuru artsın diye okuyup üflemek, kurban kesmek falan bana ters.
Çünkü dolar kuru artsın diye dua etmenin, dolar kurunun anormal artmasını istemenin, ülkenin hayrına olmadığını hepimiz biliyoruz.
Değil mi?
mevcut uygulamanın ciddi yan etkileri var;
birincisi düşük büyüme, sonu artan işsizlik,
ikincisi sıkışan özel sektörün açıklarını yamayan kamu sektörü nedeniyle artan bütçe açığı..
dolayısıyla bu zihni sinir yöntem sürdürülemez..zaten literatürde de böyle üstü kapalı, kısıtlayıcı önlemler yok..açık piyasanın gereği neyse onu uygulamak zorundasın..bundan saparsan, oyun bozanlık yaparsan sonuçlarına katlanırsın..
iktidarın sanırım hedefi top çevirmek ve bu arada enflasyon ve faizi de düşürebildiği kadar düşürerek olacakları beklemek..görmek..
ya da belki de doğu akdenizde petrol bulundu, yakında reis müjdeli haberi verecek :)
Dth larla ilgisi yok :kahkah:
viop fonlamasıdır, dth kaynaklı fonlamalardır vs, bunların sonu çok değişik yerlere çıkabilir..
ama dediğim gibi bu işin bu kadar uzaması, uzayabilmesi, bizim bilmediğimiz farklı durumların varlığına da delalet olabilir..
bu durumlara ilişkin tahminimi yukarıda belirttim :)
Dth lar arttigi surece sorun yok aylardir diyoruz
Eğer düşük büyüme, cari fazla ve swap kısıtlaması devam ettirilebilirse bu şema sürdürülebilir olur.
O nedenle kilit nokta düşük büyümenin tetiklediği işsizlik. Burada da nihai sonuç siyasidir. Siyasi sonucun siyasi bedele dönüşmesini engellemek için de başkanlık sistemi kurgulanmıştır. O nedenle bir sonraki seçim dönemine kadar siyasi bedel ödemek zorunda olmadıklarından işsizlik te seçimlere 1-2 yıl kalacak bir zamana kadar teknik olarak sürdürülebilir.
Bütün bunlar seçmenin çok dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor. Hiç kimseye bu kadar uzun süreli ve neredeyse sınırsız güç verilmemesi gerektiğini umarım acı tecrübeler ile test etmeyiz.
Acele etmeyin daha erken , olmadı ben açarım :he:
Selam dostlar, dolar/tl uzun yillardir calisan 50 haftalik ortalama desteginden sadece %2 yukarida. Eldeki doviz miktarini artirmak uzerine kurulu stratejimi surduruyorum.
Viopa aksam seansi nihayet geliyor, simdilik %3 marjla sadece endeksler isleme acilacak ancak doviz kontratlari da bir zaman sonra aktif olur diye dusunuyorum. Ondan sonra aksamlari daha aktif trade edecegim.
Her şey ayhan başkanın başlığı saykoya açtırmasıyla başladı. Saykodan sonra bir de beni devreye soktular. Üstüne tüy dikildi.
Alla alla ateyisti, deisti, cünübu, rakıcısı yeni başlığa talipte, bir kişi dahi burada abdestsiz yere basmayan, ağzına ömründe rakı sürmemiş Reha GAYA var o açsın demiyor yahu!:vk:
Kitapsizlardan da, bu beklenirdi zaten!:kahkah:
Harekata devam diyor dışişleri bakanı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ve Rusya mutabakatların gereğini yapmadı, eğer buralar teröristlerden temizlenmezse harekatı başlatacağız
Son resti çektik. Son uyarı da olabilir. İşin ekonomik vs yanı bir tarafa öyle bir güvenli bölge olmaz. Gıçı başı her yeri açıkta. Her gün hem sınır hattından saldırı var, hem de bombalı araç vs saldırısı var. Sürdürülebilir bir durum değil zaten.
Bölgeyi en azından doğu-batı taraflarından güvene almak, pkk yı da tüm sınır hattı boyunca barınmasının daha güç olduğu Arap nüfusun daha yoğun olduğu M4 karayolu altına sürmek lazım. Bu bile yetmez ama durum bundan daha iyi olur.
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek kriz tırmanırken Suudi Arabistan gezisini yarıda keserek önce Şam'a sonra da Ankara'ya geçti.
Bir zamanlar geliyoruz dedik mi, Ortadoğu altına zıçardı simdi ise takan yok.
Ordunu boş beleş hale getirirsen, sen veriver harekati zikine takan olmaz!
Not: Yukarıdaki olay, Suriyeden o itin çıkartılması zamanda olmuştur.
https://lafkolik.com/question/basaks...ltugu-istemis/
Yani insanin kicina iyi bakmasi sucmu ?.....
Cinayet süsü filmindeki gibi öp beni diyorsun yani .
Benim 5.90 üzerinde 10 gün kaldı dedim onu bile sildiler .
Gerçi ben 1.1006 dan Euro’ya geçmiştin artık Bünyamin trend dönerse yerine koyarız
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öp beni Bünyamin diyor bir noktada bakalım öpebileceğimiz mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ons 3.4 düzeltme dalgasında. Sonrasında 1557.09 üzerinde yeni zirve, sonra 4. dalga düzeltmesi ve 5 ile yeni zirveler yapmalı eğer sayım doğru ise. USD de bunun tersi olarak davranır EUR ya göre, normal şartlarda. Bizde ise MB nin durumuna göre takılır, sistem tıkanıncaya kadar.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Euro da ne bekliyorsunuz
Geçen günkü salça olan buraya Web açsın
Biliyorum Dostum, bildiğim için ironi yapıyorum, güzelim yazınızın silinmesi nedeniyle. Ardından güzelim şehir hastaneleri ile ilgili yazı da uçtu. Bir de üniversite hastaneleri üzerinde oynanan oyunları şuraya yazsam,.....
Oooofffff, of.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi