Yok artık ya böyle bişey olursa bütün dünya bizi konuşur , dünya borsaları pandemi nedeniyle çöküşte şu an , rekor kırarsakta şaşırmam ha dedigin gibi böyle güçlü bir borsa dünyada yok...
Printable View
burası genelde bist 30 hisseleri ve vadelileriyle uğraşan yatırımcılarla dolu...
şimdi bize ne değişti sadece %20 marj açıldı...
bist 30 da zaten açığa satış vardı...
sanki bist30 hisseleri hergün %10 aşağı yukarı oynuyorda marj %20 gelince değişecek..
yani kısaca bist 30 u etkileyecek bir durum yok...
ben böyle düşünüyorum...
zaten etkilyecek bir durum olsaydı viopu alırlardı veya satarlardı...
viop 1 ay öncede 1250 şimdide 1250...
merval de rekor kırıyor..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...46097&page=960
normaldir bizim gibi ülkelerde... biz geç bile kaldık...
Dünyada çelik üretiminde 1 numara olan Arcelor Mittal 25 den 10 lara düşmüş , bizim Ereğli hala taş gibi banamısın demiyo , inanılmaz şeyler oluyo ya borsamızda benim aklım ermiyo artık...
Bizde dolar çıkıyor.
Demir fiyatı dolarla belirleniyor
Paragöz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence globalde piyasa palası pozisyonunu ayarlıyor.
bikaç güne ayarlar.
pazartesinden itibaren de yönünü netleştirir.
bizim pala lönk.
ters düşerlerse, yerli pala önünden çekilir. bence.
Bir şirketin tüm satışlarını dolar ile yapması faturasını dolarla kesmesi alacağının %100 dolar olması...
Bu şirketi kalkıp tl ile değerlenmesi cahillik mi desem trollukmu desem ne desem bilemedim...
Bu kadar cahil birini daha fazla okuyamayacağım red listesine attım...
Kafanız rahat olsun diyorsanız aynısını tavsiye ederim.
bizde ki su kur şoku hikayesi olmasa borsa da show nasil olur dunyaya gosterirdik !
kaldi ki endeksi belirleyen hisseleri degistirelim (ki problemli olanlar zaten onlar yabanci agirligi nedeniyle) endeks bugun 1700-1800 'li seviyeleri gosteriyor olurdu
ama maalesef su kur hikayesi demokles'in kilici gibi basimizda
sportfilerdede tam zamanında operasyon yaptılar açığa satışta geldi...
fener artık magmaya kadar düşer...
birde üstüne bedelli mis gibi...
zerre kadar acımıyorum bunlara birde pişkin pişkin siz büyük hisselerle oynuyorsunuzda ne oluyor diye dalga geçerlerdi...
40 tan 50 den fener almışlar...
5 lirya kadar düşer gibi...
Bist30 zaten yildiz pazar da
Ana pazar da aciga satis var artik diyor ama sadece bist30 da sinirli anlayan beri gelsin
Bence yarin asiri primli bircok hissede panik olusacak
Bakkalların net karı nasıl
Senetleri tavan yaptı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ABD ADR
Kurların yükselmesi özel bankaları olumlu etkiliyor olabilir kısa vadede, genelde döviz pozisyonları yüksek. Özkaynakların %20 sine kadar artıya +- izin veriliyor olabilir.
https://i.hizliresim.com/FhV3Eo.jpg
hiç temeline bakmadan senet fiyatlamaları oluyor bistde.
hangilerini alıyorlar ,hangilerinisatıyorlar
takipedebilirsen kazanırsın.
yada olabiliyorsa bir sistemin olacak bir iki bar geçde olsa iş yapacan.
dolar
günlük
bu macd ne yapmak istiyor.
yoksa tamamen çöpmü.?
https://i.hizliresim.com/8ihthd.png
OVP bütçe vs açıklanacağı zaman dikkatli olmak lazım 1 Ekim'den sonra marjı artırmışlar up tick kuralı da kalkacakmış, ama mevcut kurallar da devam edecekmiş.
Yarın BBHT de açıklamalar olur kafa karşıklığı giderilir umarım.
TEB'deki herif istemiş olabilir, ben sıkıştırma işlemini yıl sonu yabancılar tatildeyken bekliyordum ama ABD seçimleri nedeni ile her şey olabilir belirsizlik ortamını iki yöne de kullanabilirler.
Yarın veya pazartesi 2020 3. dönem BIST30 listesi yayınlanabilir.
Adem hocam bir sorum olacak kafam karıştı iyice.
25 şubatta elimde 15bin lot trkcm vardı ama 12 martta sattım. Daha da almadım o günden bu yana. Birleşmeden yararlanabilir miyim?
Twitterdan alinti.
Cok sayida bilincsiz kucuk yatirimci var.
Insallah sermayelerini korurlar.
Herif endeksden çıkacaklardan yükselterek vedalaşıyor, endekse girecekleri genelde düşükten sokuyor gibi.
Ama bu sefer birleşme olacağı için fiilen TRKCM ve SODA SISE'ye dönüşecek o strateji çok da geçerli olmayabilir.
BIST 30 dışında 1 senet seç..
o gün ya %10 +.. ya da %-10 eksi..
teknik,temel falan arama.. bunların biteli yıl oldu...
Doktorların istifaları hızlanmış..
FAzla yazılmıyor ama son 1 ayda 600 Dr. istifa--
Üstelik çoğu Uzman/prof...
ender bulunan insanlar..
Kızımın Hocası Prof. Medicana'ya geçmiş..İzmir'de..
Hastanede uzman Dr. azalmış.. Olanlarda gün sayıyormuş..Bir an önce emekli olmak için..
TV'de söyledikleri Dr.lara farklar vereceğiz,şimdilik lafta...Kalmış..
Ben olsam istifa eden doktoru ozelde de calistirmam meslekten men ederim
Şartlar ne olursa olsun olaganustu bir hal var tum dünyada
Asker silahim iyi degil diye savastan kacmaz
Ruslar geri cekilen askerlerini vurdular stalingrad da
Ogretmenler seminere gitmez doktor ise gitmek istemez bu kadar issiz varken cok ilginc
Paralari indirirken iyi pandemi varken kac kaç kaç :)
Nese gecen ogretmenlere dedik ceza aldik buna girmeyelim
Seminer var gel..yok
Vob da lak lak var butun gun..ooo gelirim :)
Yancılara, tavan tabancılara banka aldırmak için İ$C yüklenirmi$ bademcükler ?? )..
Nası fikir..
Günlükte bollinger bantlar çok daraldı. Geçmişte böyle olduğunda bir tarafa sert kırmış ve trend başlamış, açıkçası ne yöne olur fikrim yok %50 %50. Satranç gibi hamleye hamle düşünüyorum poz flat.
Konuyu bilmeden, pandemi parasının nasıl dağıtıldığından, doktorların hangi koşullarda çalıştığından, hangi özlük haklarından mahrum bırakıldığından habersiz, hiçbir inceleme yapılmadan yazılmış haddini aşan bir yazı olmuş.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
doktorlara yapılan saygısızlık çok fazla ülkede.. fazla primitif tip var ortalıkta..pandemiye dikkat etmeyn insanlar.. doktorlar aylardır uyarıyor ama iktidar sadece "lütfen maske takın" demekle kalıyor.. ceza uygulamıyorlar..
istifa doktorların kendi tercihidir.. normal şartlarda doktorların mesleki yeminleri önemli ama mevcut durum sistemin ve toplumun doktorlara saygısızlığı..
usdtry: 7.5550
gevşemeden başladı güne..
Bu fasulye yedibuçuk lira..
Mesela Dolar da öyle fazlasıyla..
İ$C ise 5 ??.. Dolar dolmaz dolsa ne olur mu..
Vay bee Karfur'da 9,90 imi$ taze kilo hesabı..