https://i.ibb.co/sPw9m7N/aaa.jpg
Printable View
Görünen o ki sabaha 16 ların üstünde açacaklar... Viop tarafındada bu sayede pozisyon kapatmalar olabilir
T782H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine 13. 44'e düştü
Vay mk
Şu ülkede doğmak... Sabır:wu:
(Vakıfbank mobilden bakıyorum)
teknik bir hata olduğunu tahmin ediyorum,
yoksa bir anda % 20 artması zor.
https://i.ibb.co/DtX9xKf/aee.jpg
yine aynısı oldu.
Dolar bugün uçuk değilmiydi.Daha yüksek dolar beklentiniz mi vardı.Hayır 18.5 dolar uçuk değil diye düşünüyorsanız 13.5 dolar için yıllık yüzde 14 getiriyi beğenmeniz paradoks olur.Cds ler de bugün düşük diye düşünüyorsanız zaten biz batmışız sn vob:)))))))Yüzde 8 dolar faizini düşük buluyorsanız hem de devlet garantili yüzde 14 TL faizi de düşük değil mi.
Guslederken videosunu koymayan, yeni başlık açmasın, başlık çarpıldı yahu!:kahkah:
ilginç....
https://i.ibb.co/NszRN0C/aaaaaaaaaa.jpg
bişeyler oluyor amma anlamadım,
1 dakika arayla gelen veriler.
konuyu cok uzatmayacagim, dolarin 18 cok cok ucuk bence
tekrar yaziyorum, suan cikarilan vadeli hesap, zaten eurobond tan para kazanna kesimi hedef almiyor bence, yastik alti ya da dth deki parayi hedef aliyor, yani parasinin degerini dolarda kalarak korumak isteyen kitleyi
eurobond la ilgili olarak; zamaninda (7 dibinden sonra 10-12 ye kadar) dolari almis biri icin suanki rekor cds ler ile eurobond almasi gerekir eger %8 eurobond faizini yeterli goruyorsa
yok fed faiz arttiraca kdaha iyi eurobondlar cikacaktir diye dusunuyorsa ise o donemde cds ler duserse, bu kadar iyi fiyata eurobond bulamaz
yani herseyin en ideali ayni anda denk gelmiyor
ilave bir mesaj yazmayacagim, sadece arkadasin cizdigi senaryoyu matematige doktugum icin bunlar geldi basima :)
selamlar
neden boyle oldu şimdi....
şu an 13.04
çok sığ piyasada iş çevrildi. hikaye sabah net belli olur
hayırlısı olsun artık....
Anladım sn vob.Neyse o konuyu elbet kendi aklınca yorumlayacak isteyen dolar alır isteyen satar.Şu anda dolar kaç ben anlıyamadım çok değişik rakamlar var değişik sitelerde.
benim anlamadığım.. bu kur farkını banka ödeyecek değil. hazine ödeyecek. bu ne demek. para basacak. bastığı para enflasyona sebep olacak. enflasyon artınca kur artacak, kur artınca enflasyon daha da artacak vs vs. nasıl olacak da olacak. deli sorular
Kur faizden fazla artmazsa oluyor
Kur faizden fazla artarsa geçmiş olsun
Oynanan kumar
18.4 lar da bu kumar için beklenmiş belli tepe burası belirlenip. Kumarın hangi tarafında olacağına yatırımcı karar verecek.
Yalnız hazinenin ve toplumun geleceği için kur faizden fazla artmazsa iyi olur
yine yorum yapacagim ama umarim basima yine bir is gelmez :)
latife yapiyorum sn hkm
dediginiz senaryo kur yukselirse olur
ama buradaki hedef yastik alti, dth ve yurtdisindan gelecek usd leri bozulup mevduata park etmesi
boyle bir nevi sicak parayi cekmis olacaklar, ve bu sisteme ilk girenler daha avantajli olacak, benden sonra giren daha dusukten bozacak ve benim 1 yil doldugunda gelen faizle daha fazla dolar alma imkanim bile olacak
bu sistem ne zaman fail eder, sisteme para girisi yavaslarsa fail eder, cunku vadesi dolanlar usd almaya kalkarsa bu sefer talep artar
ama kisa vadede bence 1-2 yili kurtarir ve guzel ekonomik paketler ve butce disiplini ile desteklenirse bir cozum olabilir bir sure
siyasi algilamayin yazdiklarimi cunku siyasi gorusum farkli, ama itiraf ediyorum kisa vadeli de olsa iyi bir formul gibi geldi bana
bunlari neden yazdim, cunku insanlar olayi hep kur yukselir algisiyla yorumluyorlar, diger bakis acisini da yansitip fikir alisverisi yapabilmek adina yaziyorum, ben trader gozuyle bakip yorum yapiyorum
Bunu daha önce deneyen ülke yokmu saniyorsunuz acin google yazin bu arada tekefondan editleme yaparken önceki yazilanlar siliniyor sebebi ne acaba?
yazın turizmden de sağlam gelir döviz.. iç piyasadan da talep olmaz artmayabilir..
Bu akşam yapılan aksiyonun kısa vadede dövizi düşürür ama bedeli neticede ülkeye gene ağır olacak. Döviz artış maliyetini nederen ödeyecek? Hazineden yani para basarak. Enflasyon daha çok azacak üzerine faiz belki gene inecek. Yapılan gizli faiz artışı. Peki adama demezler mi? konuşa konuşa çıkardınız doları ne oldu sizin çin modeli?
tabiki kafalarindaki rekabetci kuru bilemiyoruz fakat, bu mevduat turunu aciklamak icin kurun 18 lere kadar yukselmesini beklemelerinen diyebilirim ki kisisel gorusum 12-13 civari olarak goruyorlar
yoksa bu bir gunluk plan degildir, ama ozellikle gidip kur 12 deyken aciklamadilar cunku ozaman kur 10 larda belki daha altinda stabil olurdu ve rekabetci olmazdi
tamamen kendi cikarimlarimdir, yatirim tavsiyesi degildir
13.50 den bozdum mevduat yaptım. 135bin tl. %15 faizle.
1 yıl sonunda dolar 13TL oldu.
1 yıl sonunda ne kadar TL param olur?
155.250 tl.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reis biz bu işin kitabını yazdık derken boşa dememiş. İndirdiler çekici kafasına kafirin. 1 yıl kendine gelemez garik. :oleyo:
https://hips.hearstapps.com/digitals...dark-world.jpg
ne haftaydı ama.. zombiye döndüm iyice.. kur takip etmekten..
@zaf.dogu,
Ben uzun zamandir yatirim yapiyorum önce beni ikna edecekler gecmiste ki örneklere bakmayalim mi?Nedir ne degildir arastirmayalim mi ?Arastirmadan don bile almam...Kafama yatmiyorsa yatmiyordur gidisati baskalari dusunsun ben bireysel yatirimciyim...
Bir süre kenardan izlemek en iyisi yıllardır en iyi yaptığım sey zaten...gidisatı izleyelim
Peki bu nasıl olacak diyelim ki kişinin a bankasında doları var bozdurdu faize koydu banka burnumu takip edecek yoksa mevduat faizinde tüm parası olanlar için mi devlet bakacak ki dolar şu kadar olmuş senin paran dolar bazında şu kadar erimiş al sana dolar getirisi kadar faiz böyle mi olacak anlamadığım için soruyorum ama bana saçma geliyor arkadaşlar.
Döviz bozdurup mevduata koyana olursa tamamen saçmalık normal mevduata koymak isteyenin ne günahı var . Direk dolar alıp parkta oturur vatandaş o durumda. Yani tüm mevduat sahiplerine olması muhtemel
M2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.