Asg.ucret 25 k dan aşağı olmayacak gibi duruyor bunun enflasyona etkisi olur .marttan once faiz indirmesi hata olur bence.
Asg.ucret 25 k dan aşağı olmayacak gibi duruyor bunun enflasyona etkisi olur .marttan once faiz indirmesi hata olur bence.
BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e için yaptığı hesaplamalara göre, TCMB'nin brüt rezervleri bir önceki hafta gördüğü tarihi zirveden 7,2 milyar dolar gerileyerek 20 Aralık haftasında 156,3 milyar dolar düzeyine geriledi.
Şimşek abi bu paraları netdin?
https://www.sozcu.com.tr/unicreditte...ecim-wp6885781
Her şey ne çabuk değişiyor...
Doların ve faizin 2023 tahmine bir bakarmısınız...
Banka iktidar değişimi de bekliyormuş.
İktidar Türkiye de değil ama Suriyede değişti.
oğlu için Romayı da yakarım diyen Meral bacı ve KK ile iktidar aynı kaldı.
İktidar her seçimde şapkadan bir tavşan çıkarıyor.
A haber de asgari ücret 25 bin olacak dendi ne ihtiyacınız varsa alın derim :)
Artık yazan kalmamış nerdeyse bugün odeabank dönüşüm vardı miktar 270k vakıfbank'a taşıdım 85 gün 50 oranla açtım.
Serbest yatirim fonlari basligina gelin usd yada eur olarak fon alabilirsiniz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50332&page=78
stopaj yuzde on
Geçmiş yıllarda Aralık ayı geldi mi burası coşardı şimdi yüzüne bakan yok :)
Hayır hocam valör yarın.Aynı gün olunca 49 ertesi güne 50 veriyor.
Hesaplama yaptım 85 gün üzerinden 49 olunca net 27.721 84 gün 50 oranla net 27.954 vade dönüşü oluyor o yüzden 50 oranla bir gün valörlü bağladım.
Denizbank mobil bankacılık üzerinden 119 güne kadar 50 veriyordu bugün 49 yapmışlar.31-45 gün arası 50.Benim denizde vadeli hesabım olduğu için oran düşük çıktı vakıftan açtım.
Asgari ücret 631 dolar. Ocak başı ve ortalaması yine 500 gibi olabilir.
5 yıl öncesinde iyi bir ücretti.
Şimdi Avrupa da ve Dünyada dolar bazında arttığı için düşük denilebilir.
2025 düşük faiz ve NAKİT DEĞERLİ olacak.
Yani NAKİT kral olacak.
Herkes nasılsa talep var diye kafasına göre fahiş zam yapamayacak.
Çünkü TALEP düşecek. (Emekli maaşlarında da beklenen zam olmayacak)
Zaten öyle de olmalı.
Yoksa TL bu kadar DEĞERLİ İKEN ENFLASYON DÜŞMEZ.
(Trump ve ekonomi politikalarının gelişmekte ülkelere yansıması) gibi dış faktörler çok etkili olmazsa 2025'de de DOLARDAN BİR CACIK OLMAYACAK. (bana göre)
Ancak M.Şimşek adı vergi olmayan ancak YENİ YENİ bütçe gelirleri icat etmeye devam edecek.
(Örneğin en düşük 8500 TL olan trafik sigortasının 3000 TL si örtülü vergi. Bir yıl önce trafik sigortasının tamamı 3000 Tl idi. Bu vergiler ENAG enflasyonuna göre yapılsa yarısını öderdik)
250 puan geldi...Ocakta 250,marta 500 daha gelecek gibi.
Bugün tlref kaç olacak acaba ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
48,78 ile kapadı
Taban 46 tavan 49 oldu tlref.
beklenen oldu ve tlref de çakıldı.
Önce spotaj şeysi var.
Onu halledecekler.
Harcın tutarı
MADDE 5- (1) Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından alınacak harç tutarı, çıkış tarihi itibarıyla geçerli olan tutardır.
(2) Yurt dışına çıkış harç tutarı 710 TL dir.
2872 sayılı Kanunun ek 11 inci maddesinde Bu listede yer alan tutarlar takvim yılı başından geçerli olmak üzere her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır.[/B] Bu şekilde hesaplanan tutarların %5 ini aşmayan kesirler dikkate alınmaz. Cumhurbaşkanı, bu listede yer alan veya bu fıkra uyarınca yeniden değerleme oranı uygulanmak suretiyle belirlenen tutarları iki katına kadar artırmaya veya yarısına kadar indirmeye yetkilidir hükmü yer almaktadır.
POŞETLERE Yüzde 43 zam geliyor. Ancak bu 2 katına da çıkabilirmiş. 35 kuruş ile 70 kuruş arasında olacak sanıırm.
50 de anlaşılır.
"FAİZİ İNDİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ"
Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacaktır. Faiz inecek ki enflasyon da insin. Bu, bizim olmazsa olmazımız. Yüzde 30 artış enflasyon hedefinden yüksek olmasına rağmen bu bizim de içimize sinen emekçimizin alın terinin tam karşılığı olan belki birilerine göre tutar değildir ama rakam ortada görünen o ki bu hesap yerine oturdu. Bu istihdam enflasyon gelir arasında dengeyi gözeten bir rakamdır. İşveren daha fazla vermek istiyorsa versin. Biz tabanı belirliyoruz. Daha fazla vereceksen ver elini tutan yok. 2025'i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz. Para politikasının yanı sıra uhdemizdeki diğer araçları da devreye alarak inşallah enflasyonu olması gereken seviyeye indireceğiz."
NTV’yi sosyal medyadan takip edin
Reis yine faiz dedi.
Danışıklı dövüş de olabilir.
Faiz istene hızda inmeyince yabancılar "bak MB artık bağımsız olmuş, CB na karşı sağlam duruyorlar, ülke puanını yükseltelim, yatırım yapalım" şeklinde düşünsünler diye de PR çalışması da olabilir.
İktidar bol keseden para dağıtmazsa zaten talepsizlikten ve aşırı yapılan zam etkisinin nötrleşmesinden enflasyon gerileyecek.
Faiz yapay şekilde ani düşerse 30 larda çooook uzun süre kalıcı olabilir.
Bu faiz de zaten 4-5 yılda seçime giren ve her seçim öncesi piyasaya paraya boğduğu için bir türlü 20-30 lardan aşağı inemeyen klasik Türkiye ekonomisi trendi.
Zaten iktidar tek kale maç yapıyor.
Muhalefet yok. (uzun yıllar etkisiz hale getirildiği için)
Temmuzda da asgari ücrete tekrar zam görünüyor
Gıdıvanizm forever
Koş nebati görevi devralma vakti geliyor
23 ocakta -250 bp, 1 Şubat'ta stopaj %15 olursa kim kalacak tlde
Akbank 180 güne %40 veriyordu şimdi %47 ye yükseltmiş enteresan...
Bu algı meselese....
Değil yüzde 40 a inmesi yüzde 30 bile zamanı gelir müthiş bir oran olur.
Bir zamanlar yüzde 20 faiz vermedikleri için doları patlatmışlardı. O dönemde yüzde 20 çok iyi bir orandı.
Bankalar daha uzun verseler belki 3-5 yıl yüzde 40 faiz çok iyi para kazandırabilir.
sormadım ama veren yoktur herhalde.
Ülkede olması gereken faiz oranı en az % 22 dir eninde sonunda gelecek fakat o zamana kadar Halk olarak bizim canımız dövizden çok yanacak dövizin önüne düşük miktarda faiz artışları ile geçebilecekken geçmediler.
2018 de bir forumdan alıntı.
Bu arada 2018 de verilen aylık faiz yüzde 14 idi.