yahu ben onu temenni diye dedim.. netanyahuyu.
ikiside yaşıyor ha.
tokat haber.. yalan haber...:drunk: :kahkah:
o haber tokatözvehakikigercekhaberler.com da yoksa yalanndır dedim ama :he:
Printable View
Dunkof teknğine yükseliş okacaktı dolar bazlı... maalesef umduğunu gibi de olmadı.. ..o günden beride düşüyor.. nasıl analiz ama
şah ailesi mi gelecek yoksa iran da yine basa o cesit bir yapılanma mı planlanıyor ABD tarafınca
Kesintinin yapılacağı tarih ve ayrıntıları ortaya çıktı
T24 Ekonomi
AKP’nin geçen hafta TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifinin detayları netleşti. Teklifte tepki çeken düzenlemelerden biri limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerine yönelik yıllık 750 liralık kesinti oldu. Teklife göre, bu kesinti her yıl 5 Ocak’ta yapılacak, kart iptal edilse de pay iade edilmeyecek, fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak, bu paylar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.
TIKLAYIN - Murat Batı yazdı: “Katılma payı†görünümlü “vergiâ€
biri her 3 güne bir israili haritadan siliyor.. abd yi batırıyor.. diğeri 17 senedir viopçuyum şöyle zenginim böyle battım beni tebrik edin deyor.
geçen bi soru sorduydum.. abd elindeki güç usama bin ladinin elinde olsaydı.
dünya nasıl biyer olurdu diye. :drunk:
Hocam, Şah'ın devrilmesi ile başlayan ve İran İslam Devrimine yol açan süreç bütün muhaliflerin katılımı ile olmuştu, Sonra Ayetullah Humeyni iş birliği yaptığı bütün muhalifleri de astıydı. SSCB Kızıl Devrimin, Yeşil versiyonu gibi...
Pehlevi hanedanın destek bulma ihtimali "0" gibi bişey zannımca. Taaa 7x lerde bittiydi zaten onların miadı.
Tabii Amerika'nın şapkadan tavşan çıkartma potansiyelini de göz ardı etmemek lazım ama...
Bu mal okuduğunu anlamıyor kaç kere burada ispatladım bunu hayatı kolpa bunun yok palanın parasını alacakmış git götüne don al.
long diyor pat aşağı soruyolar ben yukardan kapatmıştım şort diyor pat yukarı ben ben aşağıdan kapatmıştım.
sen hala tokat haberi takip ediyorsun:drunk:
şimşek giderse borsa ralli yapar mı ? :evil:
göreve geldiğinden beri çakayiler.. biste dolar bazlı.:drunk:
VİOP günlük ve toplam
BofA ciddi short azaltmış
İş short artırmış
TEB long artırmış
Flat olan Garanti yeni short açmış,
Diğer long 90 bin olmuş
https://i.hizliresim.com/bvh0gqm.PNG
Orta-uzun vadeli buralardan dalmayan da ne bileyim borsayı bıraksın :)
AKP döneminde kurgusu değiştirilen, kriz sonrası rutin şöyle idi geçmişte...
-Borsayı ucuzlat,
-Yabancıya, güvenlik marjı sağlayacak oranda, TL aleyhine köpük yaratacak miktarda devalüasyon yap,
-Yabancı TL'yi ucuzdan alsın,
-Aldığı ucuz TL ile USD bazında ucuzlamış borsayı alsın...
-%100 Yükseltsin, yerlinin kucağına bıraksın,
-Çıkarken de güvenlik marjı ile aldığı TL yi, o marj sınırların altını çok zorlamadan versin.
Belki konu Şimşek değildir. Eski rutine dönüyoruzdur yavaştan.
kısavade dün sözcüde tanımadığım biri konuk olmuştu..
şu dediğine katıldım adamın.
adam diyorki.. veriler güvenilir değil.. tuik verileri. işte OVP verileri vs.
güvenilir veri olmadığı sürece neyin planı yapılabilir.. tutmaz diyor.
tutmadığını gördük.. sözde şimşek iç piyasayı iyice daraltıp vergileri vatndaşa iyice kökleyip iç talebi azaltacaktı. böylelikle enflasyon düşecekti :he: akla bak.
sanayiciler boku yedi... yeni yatırımlar durdu. faiz aldı başını gitti.. işsizlik artttı.
bunun üzerine hala vergi yağdırıyorlar vatandaşa.
...
sadece şimşek sorumlu değil zaten göklerden gelen ulu kararlar var :)
borsaya gelince faiz ucuzkene kredili alımlar çoktu bence onun büyük etkisi oldu rallide.
şimdi yok.
hele bu AKKIZ tahtasındakilere bak
ayın 3 ve 4 ünde 52.10 dan 15 milyon lotu İŞ YATIRIM'a kaptırdılar
bugünde gelmiş 54.50 den geri almaya çalışıyorlar.
tahtayı bırakmıyorlar
bıraksalar belki boş tahta daha aşağı gidecek, devre kesecek... falan belki yarın öbürgün 52.xx ten alım fırsatı verecek
ama yoookkkk
bırakmazlar tahtayı
son aylar da hisseden vedalaşmayan zaten iflas yönlü vedalaşacaktır,hatta mecburi yönlü gitmiştir.uzun vade nedemek her türlü bozuldu.kaynak yaratmak için yeni icadlar la cebimizdekne el uzatıyorlar.faizler inmeden daha yükselme beklemek ciddi hata olur.daha karpuz kescedük de var o günler gelmedi.belki indirimli satışlar da yakında magazalar da olacak. nakit kraldır ata sözü nü unutmayalım.3 aydır en uzun vadem 60 dakkayı geçmedi.malda kalana sabır dilerim.
Selam millet,
ekran başına geçebildik. Bugün yine al clasico pala gömmüş.
Yalnız bugün diğerlerinden farklı, hacim artmaya başladı. (viop kontrat)
Eğer 10.140 puan üstüne 300bin lot üstü hacimle atarsak piyasa döner.
Yoksa bu sopalama işi yıldırana kadar devam.
Akkız günün en çok sopa yiyenlerinde, orada da kimin elini bükecekse bükecek, yukarı sinyalini ondan takip ediyorum.
Bu benim piyasa okumam, bir başkası başka bir kağıdı kezliyordur.
Aha ikindi okundu uyandı...
Daha kafa ayık değil...OLAYI ANLAYAMADI..
İDDİA ŞU; SON 1-2 AYDA rakamsal olarak viobda çok kazandım..SOSYAL sorumluluk gereği 15 temmuzdan sonra TAHMİN açarak bile uyardım...Ağustos vadede sert düşüş dedim..KAR RAKAMINI VERDİM.çünkü burada ne dediysem aynen onu yapıyorum.
17 yılın ilk 4-5 senesinde 3 kere batmışımdır ama son 12 yıl hakkında hiç konuşmadım.Buna gerekte yok...
Olay bir arkadaşın (AKÇAY) '' burada hayatınız bitiyor.ben gümüşten şu kadar kazandım ''demesi üzerine açıldı.
Ben ağustos vade için çok ısrarlıydım ve isabet etti..Olay buydu.
12 temmuz mesajıdır..forumda var.
[QUOTE=ABKA;6852277]
Bu günden itibaren LONG tuşunu attım...en az 4-5 hafta sadece SHORT-FLAT giderim.
Bir yerden sonra iyi maliyet yapıp tatile gitmeyi düşünüyorum.ve günlerce hareketsiz beklemek.Belki de kuyuya gitmek(uzlaşma)..
Bir yer var..Aşağı kırarsa acımadan short açarım..Kaldıraç 1.5-2 arası..
Agustos vade içinde 5-6-7-8-9-10 bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/47hnbfw.jpeg
Burda ki bazı arkadaşlar güzel işler çıkarıyor. tebrik ederim.akçay ve sindoma örneğin tespitler çok iyi onlar alım yapılabilir alıyorum demeden almak doğru olmaz.uzun kısa bırakın parayı kaptırmayın wampir ölüyü diriyi soyan vicdansızlara,kolay kazanç olmuyor.
abka yeme bizi.. kaç daire gitti onu söyle. :)
tüm geçmiş kurum ekstresini istettirme sonra..
:drunk:
VİOB yapmayın,batarsınız(prof memetabi):)
TERS BAYRAK-FLAMA VARDI.onaylandı mı şimdi?
selam kolay gelsin böyle bir misyon yüklemeyin ben gördüğüm teknik temel analizleri yapıyorum burada çok değişik insanlar var adam okuduğunu anlamadan 1 tane analizi olmadan hesap soruyor , geçen hafta yaşadık memed geldi grubun varmı üye olalım iban gönder dedi algı için millet özelden bu soruları soruyor üye olalım diye ben paylaşımlarımı yaparım kendi grafları ile insanlar karşılaştırsın .selametle.
"Borsayı en başta gençler terk etti!"
"
Son 4 ayda hisse senedi yatırımcı sayısında 1 milyon 171 kişi düşüş yaşandı. Yaş profillerine bakıldığında yatırımcı sayısındaki en hızlı azalış 30 yaş altı grupta oldu. Hisselerin zayıf performansı, halka arzların cazibesinin azalması ve mevduat gibi sabit getirili enstrümanlardaki risksiz getiri imkanı borsadan kaçışın nedenleri olarak sıralanıyor.
"
https://www.dunya.com/kose-yazisi/bo...rk-etti/749677
onlar hızlı yaşamı seven burada zengin olup gideceğini düşünen hızlı zzzzzzzzzooooooooo kuşağı çoğu çocuklarına anlatacak bugunleri bizde o yollardan geçtik , yediğin sopalar nasır yapar adama zamanla öğrenirsin birde ara dayak yememeyi öğrenirsen katlamaya başlarsın :)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...uzAUg&usqp=CAU
Birilerinin sözüyle .!!!
3 çocuk+++ yapan .!!!
Makarnacılar.!!!
Çöküş dönemine hoş geldiniz.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halktan kopuk, sokaktan kopuk, ilçesindeki esnaftan, iş adamından, köylüden, çiftçiden kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur.†allahım bunu kim içi dedi..
https://img.godmode-trader.de/charti...88/7676704.png
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!