https://www.youtube.com/watch?v=7Z4hFEF3_28
Tüm dostlarıma huzurlu hafta sonları :)
https://www.youtube.com/watch?v=KPmDp1ZINt4&t=2s
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=7Z4hFEF3_28
Tüm dostlarıma huzurlu hafta sonları :)
https://www.youtube.com/watch?v=KPmDp1ZINt4&t=2s
Bence pazartesi shortcu biçerler. Tamamen stop patlatma, kredilileri bastıracak sistem kurmuşlar... Tabii ki böyle sistemler belli bir süre sonra batmaya mahkumdur. Aynı kkm gibi. Mafyanın ortaklığı birisi kazık atana kadar sürer
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün spotun konforunu tekrar anlamış oldum.. vadelide son 2 saat parada dağıttı.. eskiden scalp yapardım 2007-2008 yıllarında 20 li yaşların başında vobda sabah pc açınca 50 şer adet alım satım penceresi üstüste açardık... o günleri hatırlattı.. neyse dinlenme vakti.. herkese huzurlu haftasonları..
Hadi gene güzel haber benden gelsin..Bugün açıklandı.. Yırttınız......
................
Erdoğan: Enflasyonda düşüş trendi devam edecek, en zor günler geride kaldı
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi ve Orta Doğu Alt Komitesi Başkanı Joe Wilson:
•Milyonlarca Suriyeli, yalnızca savaş suçlusu Putin ve terörist Hamaney sayesinde hayatta kalan bir rejim altında akla hayale sığmaz vahşetlere maruz kaldı.
•Mülteci olmak istemiyorlar, kasap Esad'ın çaldığı evlerini ve mahallelerini istiyorlar. Tanrı onlarla olsun.
ÖS 5:44 · 29 Kas 2024
·
108,3 B
Görüntüleme
dünden beri tv kanallarında ellerinde çubukla harita çizenler.
düğmeye kim basmış bakın
hırsız çoban bugün de kuyruğu dik tutmuş..
istediğin kadar algı kur, yatırımcı bulamayacaksın..
https://i.hizliresim.com/f0hyamr.png
yatırım tavsiyesi değildir..
:evil:
KARADUMAN hocam...
Senin olayın kümese girmek için bahane arayan tilki misali :evil:
Diğer periyotlarda Nu var mı? Yok!
Hatta üst periyotlarda olumlu bir görüntü var mı? Var!
Haaa endeks "düşer-çıkar" onu bilmiyorum ama...
Senin istek, ihtiyaç ve gerekçelerinle olmaz muhtemelen :kahkah:
hepsi birbirine banziyor RSİ yerine macd eklemişim..
senin benzetmeyle izah edersem, kümeste 1 tane tavuk yok..kümes hırsız tilki dolu..
ben tekniği didik etmeden grafik atmam..NU sadece tepede olmaz..tabanalara da bakman lazım..
mesela..yani gidişatta bozulma varsa bu NU dur diyebiliriz..
Ülkeyi misak i milli havucuyla hazirlayip, federasyon falan filan derken parçalayarak son diyetlerini ödeyecekler. Biri beceremeden öldü diğer ortakları bakalım yapabilecekler mi? Rok tan alacaksın haberleri...
Negatif uyumsuzluk bize fiyatın çıkmayacağını değil, çıkmış fiyattan düşeceğinin işaretini verir..
mesela 4 saatlik grafik verdim..NU var dedim..normal şartlarda bu NU diyorki; 8600 den başlayan trend bitmiş olmalı ve bu çıkış son olmalı, dip nerde olmalının cevabı ise RSİ de saklı..mesela şuan RSİ 63 lerde..bakıyoruz taban ne olmalı diye..cevabı olan var mı..
yok mu teknikten anlayan..cevap bekliyorum..
yazdığımı anlamadan alıntı yapmak hoş değil..madem bilmiyorsunuz öğrenmeye çalışın..biz yıllarımızı verdik..
izleyelim görelim..acele etmeyin..
bizim vatandaşa hazır bilgi verirsen şoka girer böyle
Kaç yıl mesela?
teknik bilenler var burda..senin bilmediğine bakma..burda ne kurtlar var..kuzu postu altında..
bilmeyenler şoklanmış tavuk gibi donar kalır..söz meclisten dışarı..her formda vardır..alınmayın üzerinize..
neyse haftaya sarktı NU nun akıbeti..
bekleyelim görelim..ben grafikleri yorumluyorum..tekniği ben çizmiyorum
:evil: Hep nickname altında yazan diamond premium+ arıyor gözler...
25 yıllık teknik analiz geçmişim var. Tüm standart analiz araçlarını, MTF her periyodda inceledim, irdeledim.
Yeni nesil araçların da hemen hepsine hakimim.
Lakin RSI ile fiyat hedefi belirlenemeyeceğini 1.ayda anlamıştım zaten...
RSİ ile fiyat belirlenmez zaten..ben yazdığımın açıklamasını yaparsam teknik bok olur..tekniğe geçemeyiz
kurtlar yazmaz..biliyorki herkes aynı kefede oturursa denge olmaz..
Kıvanç bey yazmış zamanında birşeyler... Rsi ile ilgili de öyle olmuyor o işler... formülde var..
RSI 50 iken 50 TLlik ürünün fiyatı, RSI 70 olduğunda kaç olabilir?
RSI=100-100/(1+RS)
Formülünde RSI ın 70 olması için RS nin 2,33 olması gerekir.
Yani 1 sonraki güne kadar 14 periyot geçti diyelim.
Bu 14 periyottaki pozitif kapanış toplam farkının negatif kapanış toplam farkına oranı 2.33 olmalıdır. Bu sebeple
RS=2.33 ise 23.3/10 olabilir 233/100 olabilir
Biz eğer 23.3/10 oranını alırsak, bu kağıdın değeri toplamda 23.3-10=13.3 artmışdır diyebiliriz. Yani 63.3 TL ye geldiğinde RSI 70 olur. Ama 233/100 oranını alırsak, 233-100 =133 yani fiyatı 188 TL olursa da RSI 70 olur.
:evil: Peki başkan...
https://www.youtube.com/watch?v=GiN7UDSwZ9Q
Devamı da var tabiki
RSI ,hareketli ortalamalar gibi bir ortalama değildir. Son 14 pozitif kapanış farkı toplamının , son 14 negatif kapanış farkı toplamının mutlak değerine oranlanmasıyla bulunan RS değeriyle hesaplanır.(Buradaki 14 , periyodu ifade eder ve değiştirilebilir.) Bu sebeple Fiyatla her zaman aynı yönde gitmeyebilir.
Yani RSI düşerken fiyat artmaya devam edebilir. Ya da fiyat düşerken RSI artmaya devam edebilir. Bu sebeple böyle bir formülü oluşturmak mümkün değildir.
Trend varsa kısa süreli aha şimdi uyumsuzluk var dersin ters pozisyon alırsın geçmiş olsun.. uyumsuzluk kovaliyorsan iki tepe dip değil de bari üçüncü tepe veya dip kovalamak daha uygun olur. Ama trendse yine harcarlar adamı...yatay da daha iyi çalışır bence .
Finalde yapacagin dipte al coşku da gönder.. basit ama etkili..koyver gitsin mars a adam mı gonderiyoruz?
SN. mandradasutvar teşekkürler .. bunlara hiç gerek yok...en kestirme yol en doğru olanıdır..
ben yukarda dedimki..4 saatlik RSİ 63 lerde..ve şuan NU var..dip in nerde olacağını RSİ bilir dedim..
aynen böyle yazdım..RSİ genelde 70 ve üzeri iken tepedir..fiyatı ben bilemem..RSİ 70 ÜZERİNDE FİYAT TEPEDİR..bu kadar..20-30 arası ise ENDEX TABANDIR..fiyatı ben bilmem, RSİ bilir..
şuan nerde 63 de..ve NU var..taban arayışı olduğunda hedef neresi olmalı peki..
RSİ 20-30 da iken endex nerdeyse taban orasıdır..nerde şuan 63 de..
bu kadar şeffaf işte..
RSİ 20-30 ARASINDA İKEN ETİKETTE NE FİYAT YAZIYORSA ENDEXTE O TABANDIR..
İnsan hayatı gibi, forumda 1 ileri 2 geri gidiyor...
Hatırladıklarım:
@erhanacikgoz1
@Bear_Bull vb. arkadaşlar şahittir forumun en verimli zamanlarına.
2000 yılında tekke ve zaviye ile ilgili mecliste teklif veren neye uğrarsa,
@KARADUMAN arkadaşımız da benzer bir kadere uğrardı muhtemel...
Geçmişte...
RSİ 20-30 da iken endex 86 olabir,76 olabilir 66 olabilir..
endexteki bu rakamı bilemeyiz..ama RSİ yi biliriz..20-30 arası..
hala ben anlayamıyorum zorlanıyorum diyen yoktur heralde:)
https://resmim.net/cdn/2024/11/29/DgkbiC.png rsı ye seslenen mi oldu
Sayın Karaduman tavan tavan giden kağıtlarda adam 100 e vurur neredeyse... Misal istediğiniz saatte bakın ihlas .. RSI nerelerde. 97 lerde.. negatif uyumsuzluk ta var... Short yapılsaydı bu kağıtta paparayi yerdi..
ihlas gurubunu eskiler çok iyi bilir..bunların tekniği temeli olmaz..
bu tarz çalışan kağıtlar da var ama bist100 ün trendi için konuştuk ya..
bist100 e odaklanmak lazım..ayrışmalar kağıt bazında olur ..
uçlarda çalışan kağıtlar hep vardı..bunları baz alamayız..
Sözüm meclisten dışarı... Topikte ciddiye alınmayan birkaç arkadaş var. Tabi ki siz onlardan biri değilsiniz.
Özünde sistem eleştirinize de katılıyorum. Lakin "bir şeyi biliyor olmak, her şeyi bileceğinizi de garantilemez" maalesef.
Gönlünüzce olsun dilerim. Sevgiler, selamlar.
KısaVade kardeşim, sen anladın mı Rsi olayını..sen anladıysan herkes anladı kabul edip yatacam:) önerme çıkartması yapma şimdi..
Önemli olan büyüklüğü değiş işlevi demişler...Gerçi farklı bir konudaydı o deyiş ama bu duruma da uygun.Umarım Güney yerine Kuzey e gitmediler..
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu:
"Güney Korede'ydim. 5 G vardı, Türkiye'de 4,5 G'den daha yavaştı. Kendim deneyimledim bunu."