Originally Posted by
FİBONACCİ
İş bankası Atatürk hisseleri hazineye OLURSA bedelsiz geçecek.Masada iki büyük ortak ve diğer dağılmış hisseler olacak..
MUNZAM..
HAZİNE..
HALKA AÇIK..
Beklentimiz odur ki bu devir olursa hazine elindeki 3 lira temettü getiren A-B-Kurucuyu ne yapsın???
Örneğin hazinenin elinde YAKLAŞIK 280 lot işA,8120 lot işB,601 kurucu ve milyinlarca lot işC hissesi olacak.Bu hisselerden nasıl yararlanır?
Yine senaryomuz odur ki hazine masada yumruğunu vurur ve bunların haklarını geri verir..
3 lira temettü yerine 3 milyar temettü alır..
Bu hisselerin etinden sütünden yününden yararlanmak isteyecektir..
İşte BU BEKLENTİ satın alınıyor..
Sermaye kısıtlamaları kalkıp hakları verilen hisselerin fiyatlaması da çok uçuk olabilir..
Sadece kurucu hissenin A ve B ye göre dokunulmazlığı var..
Ola ki devirden sonra veya daha önce halka açık kısma dokunulursa yönetim A-B-C de toplantı çokluğu kararı ile borsa ortalaması ile çağrı kararı alabiliyor .Kurucu hissede ise bu mümkün değil.Ya ortada kalıp devam eder ya da bilirkişiyle fiyatlama yapılıp yok edilir...
İşte bu durumuda olursa devirden sonra göreceğiz..
Bir diğer seçenek devir olmadan bankanın adım atıp toptan bu hisseleri çekmesi olur.Aslında banka yönetimi şimdiye kadar bu hisseleri çoktan toplamalıydı...GEÇ KALDI..
(BANKA DAHA ÖNCE ADIM ATARSA A-B için iyi olmayabilir.Hazineye devir en iyi seçenektir.İmtiyazları verilmemiş A ve B yi ucuz fiyatlamadan geri alabilir.Hazine işin içine girerse buna müsade etmez..)
Banka CHP ye göre adım atıp onu karumak için hamleler yaptığı için bu hisseleri çok dağıtmış...Tabi bu da bize yaradı...
Sabırla fiyatına bakmadan beklemeye devam..
KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...
YTD..YTD..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi