özel sektörde şöyle bir geyik vardır
kimse kimsenin maaşını bilmez
ama herkes herkesinkini bilir
ve bir toplantıda
düşük maaşlıların önerileri anca sinek vızıltısıdır
biraz ağır olsa da öyle
asla ukalalık etme amacıyla yazılmadı
Printable View
özel sektörde şöyle bir geyik vardır
kimse kimsenin maaşını bilmez
ama herkes herkesinkini bilir
ve bir toplantıda
düşük maaşlıların önerileri anca sinek vızıltısıdır
biraz ağır olsa da öyle
asla ukalalık etme amacıyla yazılmadı
IMF uyarısı daha çok taze..ECB icra kurulu üyesinin açıklaması ise sabahki haber..birbirleriyle ilgisi yok yani..Büyük MB’ları için enflasyon hedefi %2 sağlam bir hedef..ekonominin canlandığının göstergelerinden biri..en son açıklanan AB bölgesi enflasyonu ise 1,3..yani hedefin oldukça altında..şu aşamada taper veya faiz artışları yaparsan ekonomiyi tekrar durgunluğa sokma ihtimali yüksek olur..tabiki enflasyonda bu durumda dipleri görür..dolayısıyla IMF'nin AB'ye uyarısı yerindedir..zaten ECB'de teşviklere devam edeceğim diyor ama piyasa enterasan şu sıralar..yada bizim bilmediğimiz başka şeyler var..
Esasen ECB artık yoğurdu üflüyerek yiyor..2011’de enflasyon artarken , enflasyonu kontrol edeceğim diye o zamanki ECB başkanı faiz arttırdı da, az kaldı örekeyi görüyorlardı..Avrupa’da bankacılık krizi başaldı..FED yardıma koştuda , zor bela ortamı sakinleştirebildiler..örnek, Draghi taper felan dediği an İtalyan tahvil faizleri yükselmeye başlıyor..gerçekten ECB tahvil alımını kesse İtalya'nın duman olması sözkonu..
Esasen ben uyardıydım felan olmaz bu aşamada..çünki dünyanın herhangi bir yerinde, AB felan fark etmez, bir kriz çıksa artık bulaşma etkisi çok yüksek..yani artık kapitalizmin geleceği sözkonusu..o yüzden bu iğğneler hepsi koordineli çalışıyorlar..yada çalışmak zorundalar açıkcası..saygılar..
Tapering Emergency marketlerin fonlanmasi değil mi?
Yani italya EM değil bnm bildiğim ama sen öyle diyorsan öyle olsun
Yani tapering bizim gibi Bebe piyasaların tahfillerinin baba piyasalarca alinmasi
Herhal bu iki şekil oluyo
Biri biz uyurkene kendi aralarında bunları alıp satıyorlar
İki direkman Bebe den aliyolar
Yani prematüre yazmış ya raporda kit aklimla anladığım alımı vaktinden önce kesersen sistemik efek felan işte
Yaw hadi biz ali okulluyuzda bu kadan finansci var ayiktirsa ya bizi Dowes hoca göreve enki hoca turuncu kotla görev yerlerine :-)
Dünya hareket cekse de gündüz gece
Su uyur moruk uyumas
Büyük lokma yut ufak Lokma konuş
Hocam bundan sonra finansal virajli yollu bi dünya olsa da
Arka amortisorleri sert ya da ters taktimin
Virajda yalpa yapman
Artvinliyik virajli yolda nassi araba kullanılır bilirik :-)
Alıntı:
Merhaba. Benim adım Harry Dent.
Son otuz yılda, büyük ekonomiyi ve piyasa değişimlerini inanılmaz bir doğrulukla öngörmek için bilinen ekonomik ve demografik eğilimleri kullanıyorum.
Çalışmamı ve benim firmamın Dent Araştırma'sını biliyorsan, son 26 yıldaki önemli ekonomik olayları doğru şekilde tahmin ederek bir sürü yatırımcının paradan tasarruf etmesine ve zengin olmasına yardımcı olduğumuzu biliyorsun.
Alıntı:
Fakat geçmiş başarılarımızdan övünmek için bugün seninle konuşmuyorum.
Araştırmamıza göre, şimdi hayatımızı, ailenizi, işinizi ve önümüzdeki 5 - 7 yıllık yatırımlarınızı büyük ölçüde kesinlikle etkileyecek bir ekonomik döngüye girdiğimiz söyleniyor.
Alıntı:
Bugünlerde pek çok piyasa öngörücüsü enflasyondan bahsediyor .
"Para basarak yolumuzu bu karmaşadan kurtarmak için çalışıyoruz" diyorlar. "Bu, ancak hiperenflasyon olmasa bile enflasyona yol açabilir."
Tabii ki, bu yüzey mantıklı geliyor.
Tipik olarak, ekonomiyi yeni basan dolarlarla taştığınızda, fiyatlar yükseliş eğilimi gösterir - enflasyonist baskılar alırsınız - ve doların değeri düşmeye eğilim gösterir.
Aslında Fed'in on yılın en iyi döneminde yapmaya çalıştığı şey buydu: piyasayı yeni dolarlarla doldurarak ekonomiyi bu krizden sıçratmak.
Ama işe yaramadı.
Krediler ve finansal varlıkların onlarca trilyon dolar doları, kabarcık patlamasında yaratılmış olduklarından daha hızlı bir şekilde ortadan kalktığından, daha da deflatif bir ortam göreceğiz.
Dünyadaki finansal varlıkların 225 trilyon doları olduğunu biliyor musunuz: krediler, tahviller ve hisse senetleri. En az $ 100 trilyonun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum. Son çarpışmadan bu yana oluşturdukları 12 trilyon dolardan 100 trilyon dolar yeni dolar yaratmayacakları sürece dünyada daha az dolar deflasyon anlamına geliyor.
Bunu anladığınızın çok önemli olduğuna inanıyoruz.
Çünkü yatırımlarınızı gelecek enflasyon olasılığına (altın veya diğer enflasyona dost yatırımlar almak gibi) dayarsanız, korkarım ki diğer herkesle birlikte silinebilirdiniz.
https://pro.dentresearch.com/p/DOW_I.../EBNBR926/FullAlıntı:
Eğer herhangi bir döviz parası tutuyorsanız, onları dolarlara çevirin. En azından dolarlar para birimlerine kıyasla "ucuz" iken, önümüzdeki 2 yıl içinde böyle olmayacak.
Şimdi dolarlara dönerek, 10 yıllık en düşük seviyede kesin bir yangın yatırımı almak gibi olacak.
Bir felaketçi daha...:)
HG...
mm miss analiz..
para dışında rasyonelitesi olmayan kırıkların yazıları harbi bir başka.
likiditenin 50% duman olsun
gezegenin 90% si akşam yemeğinde birbirini kemirir.. :kahkah:
kıtır kıtır sesleri arasında uyunmaz :he:
edit.. Aaaa uuu ciyakta olur arada.
hizmetler sektör gurubunun da fizki karşılığı yok
mesela komisyonculuk kuaförlük bahçivanlık vb.
kölelelik olursa fiziki karşılık olur gaymelerde.