sabah açılış sonrası en çok düşünleri halkbank ile aynı ekrana alın, onlara bakarak mutlu olmak daha mantıklı. :)
Printable View
Hep söyledim, alici yok, gurup ayni sağ cep sol cep ...
Şimdi 7.40 larda roket hızıyla geçilen kademe leri düşünün simdi yapılanı dusunun. Hangisi gercek?
Aklıma tek gelen şey pd dusuk tutmak istiyorlar baskada bir sey gelmiyor.İyide sonsuza kadarmi düşük kalacak?
Manava 1 liraya üreticiden aldığı armudu 0,20 kuruşa bana sat de bıçakla kovalar adamı. Bundaki de aynı.
Mahkeme ne tahtadakinin nede başkasının umurunda oldugunu düşünmüyorum.
Endekse bakıyor, çıkarsa cikar düşerse duser.
Bizden baska kimse davayı dert etmiyor.
Kar artışı devam ederse yoluna bakar kar oranı düşerse 0,20/0.50 pd dd lerde devam eder.
Filozof olduk 666..Ne hisseymis..
Geçen de dediğim gibi 666, bu bankanın bu davayı çabucak sonuca bağlamak gibi bir gayesi isteği yok, akıllarının dibini az çok tahmin ediyorum ben, sineğin yağıni çıkartmaya calisiyolar, müdürü kar etmek amacımız değil bu yıl diyen bir banka her türlü alicengiz oyununu yapar. Eğer senin dediğin gibi mal yeterince toplu olsaydı bu dava kapansin diye bir yerlerini yirtarlardi, "çok suçluyum, beni bir an önce yargıla cezamı ver " seçeneğini secerlerdi. Benim teorim kisisel görüşüm budur. Hayal ürünüdür.
O mahkeme bitecek. Bunca zaman bekledi, dik durdu. O karar çıkacak. Raziye etekli klip çeker artık kendine.
Cumhurbaşkanı abd den döndüğünden beri bankanın ismini telaffuz dahi etmedi, bu durum kapalı kapılar ardında birşeyler olduğunu fısıldıyor...
Bunu belirttim ama tekrar söylüyorum,basit düşünmek gerek bence.
Matrix filminde (1999) Matrix yazılımının babasi diyo ya hani seçilmiş kişi olan Neo'ya " ilk tasarladigim Matrix mükemmel ve kusursuzdu ama insanlik bu matrixi kabul etmedi, sonra bende mükemmellikten uzak bir kafayla düşünerek bu matrix i tasarladim, kusurlu, insanı yansitiyor..."
Bence
1- ibrenin biraz olsun Türkiye lehine döndüğü bir zamanda mahkemeye çıkmayı beklediler. Malum rahip brunson, s400 vs. derken kaç yıldır işler limonu.
Bu süreçteki belirsizlikte yabancı fonlar dahil herkesten hisseleri yok pahasina, 9-10 doları görmüş malları 1-2 dolardan topladılar.
Ben sona gelmeye başladığımızı düşünüyorum ama halen çektirecegi bir kaç ay var yatırımcıya. Ha diyince mahkeme bitmeyecek, ceza gelivermeyecek, varlık fonu istese gelir ama istemiyo, millet diyoki başlarım hissesine de mahkemesine de... Satan satiyo, sabır testi.
Yatırım tavsiyesi değildir, beyin firtinasidir.
Borsalarda türbülans devam ediyor. Burası dip denilen yer tepe kalıyor. Diğer topikte son yazımda borsa düşerse biz ne olur sorusu kaldı. Malasef biz daha fazla yara aldık. 12-15 kat defter değerinden işlem görenler neredeyse 1 defter değeri kaybetmedi. Halkbank 3 basamak defter değeri kaybederek 0,27 lere geldi. 0,24 leri görmüştük sanırım. 0,30 üstüne çıkamadık.
6,68 geçilmesi gerekir, endeksin 2 katı düşmeyi seviyoruz, endeks vob yüzünden cılgın bir hareket yaparsa 6,34 desteği var, bu rakamın altında 4,90 yolu açılır, bu yüzden %3-5 zarar olsada 6,34 kuralına uymak gerekir. Şimdilik 3 mart görülecek bir dava var, az çok buna güveniyoruz, malın değerini yada sayısını bilen speğimiz gerekirse aşağı verir döker sonra yürür. Yinede benim açımdam speğin davanın seyrini bilmediğini düşünüyorum. Yada buna güvenmek istiyorum. Davanın seyri belli olmadığı için her türlü sürprize açık.
6,88'e kadar aniden bir hareket gelmesi lazım. belki bu endeksin geneline olacak bir hareket, belki bize özel. Endeks de aslında aynı görünüyor. Bunun için kapanışa kadar vakti var, yarına kadar yok. O hareket gelmezse aşağı sürerler.
666 imkan olursa son 4-5 günün takaslarını rica ediyoruz.
O kadar ottu durdular, sonra gidip ABD mahkemesini seve seve tanimak zorunda kaldilar.
Bist100 de milattan once Hasan Pasa'nin ABD'den harac almasini koyuyor :)
113850 ihlal edildi. abd bitiyor avrupa başlıyor, yeter ki bir bahenemiz olsun.
o kadar durdular. bu cümle üzerinde düşünmek lazım. şayet mahkeme sonunda sürenin uzaması yada kalıcı kötü bir sonuç olursa evet o cümle başlı başına zarar. ama bir uzlaşma var o yüzden mahkemeyi tanımış olma ihtimalide göz ardı edilmemeli. yada hukukta ne diyorlar, ispat edilene kadar, hüküm kesinleşene kadar herkes suçsuzdur. Hüküm verilmesini bekleyelim.
Bu islerde en masum olani HA idi, adam 2 sene hapiste yatti. Emsal yaratiyorlar diyorum hukuk sisteminde. Bu bankayi da yarattilar iste, sonucu ne olursa olsun. Sucsuz bulunma ihtimali yok ki.
güzel bir nokta daha bulduk, :) ama işin içinde 4 bilinmeyenli denklem var. Birincisi Hakan Atilla 2 yıl yattı ama sanırım ceza daha fazla oldu. Ama tahliye oldu. İkincisi Hakan Atilla kişisel bir suçla değil, bankanın yönetiminde olması nedeni ile yattı. Şimdi Hakan Atillanın 2 sene yatması kaç dolara denk geliyor, bunu bulmak lazım. Yani bunun bir para değeri illaki vardır. Burada alfabetik bir rakamı numerik rakama çevirmiş olduk. 3 mart mahkeme oldu, Hakan Atilla ya yapılan aynı suçlamalar iletildi, cevap verildi falan derken Alfanumerik bir ceza çıktı. İsnad edilen suç tek tip, ceza belli. Hakan Atillanın 2 yıl yatması bu kesilecek maddi yada manevi cezaya mesnet olmalı. Örneğin Hakan Atillanın 2 yılı 500 milyon dolar, Halkbanka kesilen ceza 1 milyar dolar. Bakiye ceza 500 milyon doları vezneye yatır, borcu yoktur kağıdı verelim.
Bunu niye yazdım. Tabiki vakit geçirmek için :) Şaka şaka aslında soru şu suç belli ceza çekenlerin toplam cezaları bu şekilde görülebilir mi diye sordum.
Qnb hariç her senedi satıyorlar, onların dokunulmazlığı var.
Üstadlar nerde tam bu havada yön verseler Ya bize
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TGT ne yönü ararsın, tam bu hava dediğin her saniye her gün burada yazılıyor çok şey. 113800 endeks için kritik yer. mesela akşam 16'da endeks bu rakamın altında olmamalı. %10 yerine %2 kaybetmeyi göze alan 113800 üstünde değilse hissesini satar bekler. 3 martda mahkeme olduğunu herkes biliyor, bu yüzden kurabildiği kadar baskı kuruyor. ama birileri halkbank için SHORT açmışsa kapatıncaya kadar devam eder, oradan kazanır.
6.50 destek diyorlardı oda kuruldı galiba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
destek 6,53, kırılıp kırılmadığı kapanışa göre belli olur.