Hala Atilla Yeşilada okuyan var mı yahu :)
Printable View
yeni anket açalım,
anket şıkları için önerisi olanlar yazsın buraya, merak edilenleri seçer, yeni başlıkta ankete eklerim..
yaratıcı beyinler, iş başına. !!!
Bence bu sefer "ev kaç kira çarpanına alınır-satılır" anketi yapalım.
Ama alıcının ağzından "şu kadar kira çarpanına alırım" şeklinde değil,
satıcının ağzından "evimi şu kadar kira çarpanına satarım" şeklinde olsun şıklar.
Aşırı düşük kira çarpanıyla ev almak isteyenler, orada "60 kira çarpanıyla evimi satarım" şıkkını işaretlesinler bakalım kendilerini nasıl hissedecekler. :)
Hem belki evlerine müşteri de çıkar. :)
"Şu düşük kira çarpanı şıkkını işaretleyenler benimle iletişime geçsin, ciddi alıcıyım" desek bakalım kaç tanesi gerçekten satacak. :kahkah:
Ev almak için hayatınızın kaç yıllık birikimini gözden çıkarırsınız.
Ekrem İmamoğlu bundan İstanbul un mimarisini farklı şekilde şekillendirecekmiş. Eski klasik tarzı bırakıyor belediye olarak. Değişik bir moda geliyor. İyi mi kötü mü bilemedim? Modacı Dilara Fındıkoğlu bakalım Ekrem İmamoğlu için nasıl tasarımlar yapacak?
Türk modacı Fındıkoğlu'nun satanizm defilesi, İngiltere yi karıştırdı
https://tr.sputniknews.com/amp/yasam...defile-seytan/
https://twitter.com/sputnik_tr/statu...222912000?s=21
https://twitter.com/mehmetali_onel/s...280960514?s=21
Dilara Hanım, konut yatırımı mı yapmak istiyor?
Pandemi ve ekonomideki yavaşlama gayrimenkul sektörünü dönüştürüyor. Bir zamanlar boş yer bulunamayan İstanbul Büyükdere aksı üzerindeki plazalar hızla boşalıyor, bazı AVM’ler lokomotif markalara “çıkma, çalışanların maaşını ödeyelim” teklifi yapıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...relim-6193583/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haberde röportaj veren emlak pazarlamacıları, merkez dışındaki, veya istanbul dışındaki projeleri gazlama peşinde gibi geldi bana.
Zamanında şehir merkezlerini de uçacak kaçacak diyerek pazarlayanlar aynı meslek grubuydu.
Klasik satıcı davranışı. Her dönemde, her koşulda, o anın şartlarına göre sana pazarlayacakları bir yer mutlaka vardır. :)
İstanbula ihtiyacın kat kat fazlası ofis ve avm yapıldı, uçacak kaçacak diye millete kitlendi, şimdi hadi bakalım başka yere hücum ediyoruz. Yeni projeler, yeni fırsatlar, yeni balonlar.
Egede fazlalık malı mülkü olup da, şu furyada iyi fiyattan okutabilene ne mutlu. :)
Yazınin cikardigim bolümunun her kelimesine %100 katiliyorum...
Ama yukardaki son cümle yokmu :)))
Bunu sizin yazmaniz forum icin bomba sayilir....
Bunada 100 veriyorum... Cok iyi tespit.. :)
Bugün rakı balık gunü anlasilan. Afiyet olsun :)
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her şehrin, her ilçenin hatta her mahallenin dahi kendine göre konut alımında parametre farklılıkları vardır.
Konut alımını düşünen kişilerin tüm parametreleri düşünüp ona göre araştırma yapması lazım.
Konut, çok sık alınan ve satılan bir mal olmadığı için belki 1 yıl alım yada satım pozisyonunda beklenmesini, kişi göze almasını bilmelidir.
Eğer sabırlı bir şekilde ne istediğini bilen biri için piyasada uygun zamanlar oluşmaktadır.
Doğru konut doğru fiyattan satın alınırsa, hem kredi ödemeleri, hem kira gelirleri hemde ileride olası satışta çok fazla sıkıntı yaşamayacaktır.
Konut satışlarının artma trendi başladığında, konut alımı için doğru pozisyon olabilir.
Ytd
Yoo hayatımda hiç alkol almadım. Sarıkanatları gazoz ve helvayla son yolculuğuna uğurladık. :) Yazarken de gayet ayığım.
Balona balon derim, düşüğe düşük derim. Portföyümün azımsanmayacak bir kısmını da altında tutuyorum, ama altın balon olsa ona da balon derim. Bunda şaşıracak ne var ki?
İstanbulda balon 2013'te ivme kazanmaya başlayıp 2015'te zirve yapmıştı. Şu an ise değerinin altında fiyatlama var.
Son iki üç yıldır falan seküler kesimin yurt dışına kaçamayan kısmı istanbuldan izmire göç ediyordu (sanki izmiri farklı hükümet yönetiyormuş gibi)
O furya ile izmirde fiyatlar roketledi.
Şimdi virüs furyası ile de egedeki yazlık yerlerde talep patlaması yaşanıyor.
İnsanların psikolojisine oynayarak koyun sürüsü gibi oradan oraya sürüyorlar.
Satılık malı olanlar faydalansın bu konjonktürden.
Alıcılar da koyun olmasın.
Güya istanbuldan virüsten kaçıp, kalabalıktan kaçıp, antalyada şu apartmanlardan daire almak isteyen adama ben şimdi ne diyeyim?
Bu kişileri gördüğünüz yerde hemen değerlendirin, kaçırmayın. :)
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...tkisi-6175213/
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...75-880x495.jpg
O patlama TL olarak var dogru.
Bizim sitede fiyatlar 2015/2016 yillarina göre ikiye katladi kendini.
Ancak EURO bazinda %10-%20 arasinda düsme var.
Komsulara sorarsan fiyatlar uctu, evler degerlendi.
Kendi acilarindan haklilar bir sekilde.
Yatirim olarak düsünmedigim ve satmak istemedigim icin beni pek ilgilendiren bir sey degil (varislerim düsünsün), ama görüs bu yönde komsularimda.
Deniz gören sahil şeridi bencede gayet güzel belli bir yaşın üzerindeki insan bahçe aramaz. Balkondan bakınca manzarası olacak çok fazla iş çıkarmayacak yer arar. Ama antalya çok sıcak. Birde deniz manzarasının şöyle bir dez avantajı var. Durgun deniz güzeldir insanın ruhunu dinlendirir. Ama rüzgarla karma karışık olan deniz insanın huzurunu bozar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=Tasarrufcu;5052512]Her şehrin, her ilçenin hatta her mahallenin dahi kendine göre konut alımında parametre farklılıkları vardır.
Konut alımını düşünen kişilerin tüm parametreleri düşünüp ona göre araştırma yapması lazım.
Bu cümlelere tamamen katılıyorum.Bu yüzden bazı yerlerde konut balonu varmış gibi gözükürken bazı yerlerde konut bir numaralı yatırım aracı oluyor.
İzlemekte fayda var
https://youtu.be/vhVs4ayCgM4
Sevgili forumdaşlar aranızda noter kanalıyla 2-B olan bir yer alan veya satan oldu mu? Varsa ister buraya isterse özelden bu işlemlerin nasıl olduğunu ve güvenli olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Lutfedip cevap veren olursa şimdiden teşekkürler.
3 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı: 2 milyon 758 bin metreküp
4 Ocak 2021 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %19,79
bidonun dibi geldi...
bakalım çeşmeden fıss sesi gelince istanbul da ne olıcak.
1 milyona 1+1 satanlar napıcak.?
Aylık 150 TL civarı su faturası ödüyorum, bu tutar bir gecede 300 e de çıksa, 500 e de çıksa İstanbul'dan ayrılamayız, Cuma işten ayrılıyorum Pazartesi diğer işe başlıyorum, su sorunu da bir şekilde çözülür, İstanbul'un ne sorunu biter ne bu sorunların çözümü, enseyi karartmaya gerek yok.
Emlak endeksine bakabilecegim herhangi bir yer site vs.. var mı?
Teşekkürler
Saygılar
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Müteahhitin kendi anlatımından müstakil villa maliyeti:
https://www.youtube.com/watch?v=CgnZ-9jWdLI
Evlerin bedavaya yapıldığını sananlar için güzel bir video, teşekkürler.
Tahmin edileceği gibi 2 daire maliyetiyle aşağı yukarı aynı.. (arsa hariç)
Azıcık mantığı olan insanlar, şu maliyetin üzerine şehir merkezindeki arsa fiyatını da ekleyip hesabını ona göre yapar da,
belki bundan sonra 10 yıllık kira bedeline ev almayı ummazlar.
Bir sonraki videosunda toplam masrafini ve sattigi rakami vermis. 220k'da arsasina vermis. Toplamda 615k'ya mal etmis ve 750k'ya satmis,
Ancak alan adamin cok sorunu olacak ileride. Su basmani yapma tarzi, su basmaninin icini toprak doldurmusa benziyor (videodan öyle cikardim).
Disaridan su basmani seviyesini fayans kaplamis (isolasyon yapmisa benzemiyor). Evin duvarlari iceriden iyi rutubet alacak.
3-5k daha harcayip bu sorunu ortadan kaldirsaydi alicinin sorunlari daha az olacakti ilerde. Sonradan yaptirmasi da zor ve daha cok masrafli.
Ama alan umarim sorun yasamaz.
Aman hocam, dağ başındaki arsaya 220K demeyin,
istanbulun göbeğindeki dairelerin arsa değerini bedavaya sayıp sırf inşaat maliyetine ev almak isteyen arkadaşların yüreğine iner. :)
Rutubet konusunda güzel bir detay yakalamışsınız.
Malesef rutubet evi sattıktan sonra ortaya çıktığı için müteahhitler genelde inşaat sırasında bu konuda umursamaz davranıyorlar.
Şaka gibiler.. Villa ile kutu gibi dairelerin maliyetlerini bir tutuyorlar. İstanbul'da bunun gibi villalar Çakmaköy'de bile 2-3 milyon lira..
Kira çarpanı olayında parametrenin bir tarafında kiralar var.Kimbilir belki de kiralar artar.Diğer bir konu da asla unutulmaması gereken bir konu olan arsa maliyeti.Bu oran eskiden yüzde 25 di,emlak çok değerlenince millet oranı yüzde 60 hatta yüzde 80 lere kadar çıkardı,bu da aslına dönerse fiyatlamalar bundan da etkilenir.Çok parametre var,şu ara artan faizlerde acil paraya sıkışan satıcılar mecbur fiyat kırıyorlar,on gün içinde malınızı satmak zorunda kalsanız piyasanın durumunu daha iyi değrelendirirsiniz,allahtan o durumda değilim,yoksa şimdi benim emlakları satmaya kalksam her gün bir alıcı ile kavga etmek zorunda kalırdım.Reel değerlendirmelerde fayda var,yoksa finansal piyasalarda kayıplar kaçınılmaz olur,emlakta kutsal bir yatırım değil,onun da iyi zamanları olur kötü zamanları olur,bu aralar çok iyi zamanlar değil.
Aidat bedelleri ev kiralarını yakaladı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/...aladi-6197257/
Yakın bir gelecekte aidat bedelleri üstüne bir de yüksek emlak vergileri gelecek. Kendi evinde çift kira verme keyfi olacak. Şimdilik devlet çok takip etmiyor ama yeniden değerlemeler yapıldığında ve tüm konut stoğu 0.64 faizden kredi kullanıp ev alan milletimizi kümese doldurduklarında güzel bir vergi artışı gelecek.
"Aslı" olarak seçtiğimiz noktanın hangi nokta olduğu önemli.
Ev almak isteyenleri en çok yanıltan şey bu. Geçmişten "olması gereken bu" diyerek referans aldığımız tarih, sonucu çok fark ettiriyor.
Herkes aslı olarak 90'ları referans almak istiyor, çünkü alıcı için kulağa en karlı gelen seçenek bu. :) Öyle olduğuna inanmak istiyorlar.
Mesela çok aşırı uç bir örnek vereyim. Ya aslı şu fotoğraftaki dönemse? Emlağa yatırım yapmış insanlar olarak siz de ben de yanarız çıra gibi. :)
Aslında "aslı" hiç bir dönem değil. Çünkü geçmişteki hiç bir dönemin bire bir aynısını gelecekte yaşamayacağız.
https://i.hizliresim.com/zl2gxO.jpg