Ktm %-0,241
mps %-1,150
opb %-0,517
sua %-0,039
Printable View
Ktm %-0,241
mps %-1,150
opb %-0,517
sua %-0,039
Oph -0,344%
ıdh -0,688%
Dünkü spk bülteninden, isim değişikliği olacakmış:
4.Gedik Portföy Yönetimi A.Ş.’nin unvanının Inveo Portföy Yönetimi A.Ş. olarak değiştirilmesine izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=13
Reform paketinden alıntı:
"Reel sektör şirketlerimizin tahvil ihraçlarını özendirmek için tahvil garanti fonu kuruyoruz. Bu fon herhangi bir temerrüt durumunda yatırımcılara paralarının bir kısmını alma garantisi verecektir."
12 Mart Cuma günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF -0,62%
Bist100 +0,06%
Elz % - 0.27
Pdd % + 0.13
Tca % +0.32
Zpf % + 1.50
Zpe % + 0.12
google finance tan mı veri çekiyorsunuz? bugün problem vardı tablolar verileri alıp güncellenmiyordu, fikriniz var mı?
bundan 1-2 ay kadar önce eurobond fonlarına bulaştım, yüklüce de almıştım, dolar düşmeye devam edince haliyle fonlarda düştü. bu arada takibimdeki hisselerde düştü. dolar bir miktar yukarı yapınca fonlardan % 2-3 zararla çıktım. eurobond fonu bana göre değilmiş. bundan böyle ya dolar alırım yada altın, gümüş.
Mac 0,062936 -0,113%
ıdh 1,216579 -0,018%
Ktm %+0,195
mps %+0,396
opb %+0,886
sua %+0,295
Sua:+0.30, Sub:+0.23, Suc:+0.17, Eib:-0.10, Osd+0.13, Opl:+0.36
Oph +0,697% :)
Arkadaşlar örneğin hisse fonları tefaş sayfasından toplu olarak excel formatında indirebiliyorduk. O özellik kalktı mı? Önceden indiriyordum ama şimdi bir türlü bulamıyorum.
emeklilik fonlari tefas'a acilacakmis. fon havuzuna yeni fonlar gelecek ama cogu berbatt, aralarindan 3-5 iyi yonetilen vardi diye hatirliyorum. aslinda tam tersi olmasi gerekliydi, bes icinde tefas olmaliydi. ama devletin isine gelmez :)
Geçen hafta Anadolu Hayat üzerinden BES hesabı açtım. Özellikle bulunduğum 45 yaş itibariyle avantajlı olacağını düşünüyorum. Niyetim FIBA üzerinden içinde TCD barındıran FEF fonu almaktı. yeni düzenlemeyle birikimin tamamını peyderpey FEF e aktarmayı düşünüyorum.
coin fonunu kurun gec olmadan:)
1900 da altinnan cikip bitcoina girdim. fon olsaydi fon alirdim tabi!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post5036462
Tefas 3 aydan eski tarihsel verileri indirmeye müsade etmiyor.
Yaptıkları her şey var olanı da bozuyor tebrik etmek lazım. Belki de server kapasitesi yetmiyor diye bunları yapiyorlar.
Verileri çeken arkadaşlar alternatif bulabilen oldu mu? Yoksa mail atalım Bist'e yetkililere.
BES fonlarının tefaş'a gelme haberi kaynağı devletin son yapısal reform aksiyonlarında. ne zaman uygulanır zaman gösterecek.
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2021/0...-Kitapcigi.pdf
Alıntı:
3.5.f. Emeklilik yatırım fonlarının Türkiye Elektronik Fon Dağıtım
Platformu’nda işlem görmesi sağlanacak ve böylece
vatandaşlarımız bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonları alıp
satabilecektir
Sağlıklı ve hayırlı hafta diliyorum.
GBC subat ayi dagilim tablosuna gore cuma gecesi ( - ) % 0,23 idi. Dolar kurundaki %1,69 artışa ragmen yine - getirmis. Buradan anliyorum ki subat ayi dagilim tablosu oldukca degismis durumda.
Ayrica GBC nin altin ve gumus ile ilgili beklentisi bu yuzden mi yuksek acaba ?
Yurtici bankalari saat kacta kapaniyorsa yurtdisi verileri o saat baz alinarak hesaplaniyor.Tabii burada agirlikli ortalama gecerli. Saat 6 dan sonra altin %10 da yapsa GBC ye ertesi gun etki etmez.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
NNF de iyice cıvıttı kaç gündür...
15 Mart Pazartesi günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF -0,72%
Bist100 -0,12%
ufak meblağlarla biraz da deneme olsun diye nereden başlamak lazım bu fon işlerine sizce?