sabaha kadar çalışsın.:kahkah:
Printable View
Kur dönüşümünde bankalara komisyon ertelemesi
Dövizden TL ye dönüşüm oranı, 15.04.2022 itibarıyla yüzde 10'a, 08.07.2022 itibarıyla yüzde 20'ye ulaşan bankalara 2022 sonuna kadar döviz zorunlu karşılıklardan alınan yıllık yüzde 1,5 komisyon uygulanmayacak.
https://www.bloomberght.com/kur-donu...lemesi-2296670
30-endeks 2022 yılının ilk 9 gün üst üste artı kapadıktan sonra cuma günü ilk eksi kapanışını yaptı
-yarın bunu telafi etmesi için yüzde 4-5 gibi bi artı kapanış gerekiyor
palanın haberi olsun
SALI DOLUNAY varmıs sonrakı 3 gune dıkkat astrolıjıye ınananlar
hiç beklediğim gibi olmadı açılış...daha iyi bir açılış bekliyordum...HALKB bilmem ne, yok bankaların döviz işi ertelenmiş falan...cuma gecesine göre +300 falan lan...bu ne lan PALA?
KaraKemal verdi gazı hafta sonu bizde ona güvendik...gittik cumartesi LONG yaptık özel emir falan PALA ile halletik el altından işi...aha olana bak sen...yok abi bu KaraKemal tehlikeli adam...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amerika'ya bak enflasyon felaket, Avrupa'ya gelin aynı."
Enflasyon oranları
Avrupa Ortalaması : %5,2
Amerika : %7,0
Türkiye : %36,1
gunaydın gençler seans sakın başladı ama üzülmeyin şortçu toplayıp kapanışa yukarı sürer işallah...
Bu hafta gündem yoğun, kavala davası gibi bankaların 20 sine kadar döviz bozdurma zorunluluğu gibi olaylar mevcut. Öngörülemiyen bir hafta
KaraKemal abi bence süper öngörü sahibi, mesela halkb dedi bugün yüzde 5 yukardan açtı
241.500 leri 3 kez denedi döndü...geçerse ne yapacak bakalım...
Mesela şuan endekis ile ilgili hiç öngörüm yok, düşer mi yükselir mi hiç bir fikir edinemedim.
Sizin varmı bir öngörünüz Econfin abi yada topikte öngörüsü olan biri var mı
Daha evvel xu100 için 2100 leri beklediğimi yazdım idi..
Hemen hemen geldik gibi..
Bakalım biraz dinlenme ile 2400 diyebilecek miyiz..
Kavala serbest kalabilir mi acaba..
Belli ki ABD ile bir al gülüm ver gülüme girildi..
thy içinde yarıya böl 4 katına bağıra bağıra git formasyonu devam ediyor..hedef 40tl.
Varlık fonu şirketleri hareketli. Hayırdır?
Günaydin arkadaşlar
Beklenenden kötü bir başlangiç
her an satış gelebilir gibi bir şekil var
Şuan ereğli piyasayı net bozuyor
ereğli net olumsuz etkisi
acaba neden
https://i.hizliresim.com/s4ty5dr.PNG
Omicron çıktığı günlerde 18TL lere geriledi thy...O günden sonrada direk 29TL hareketi geldi. Soluksuz.
Bu 18-29TL hareketi omicron sırasında oldu ve bizim piyasa omicron konusunda ki düşüncesini ortaya koydu diye düşünüyorum.
Omicron bir çeşit aşı gibi, hatırlatma dozu gibi bir şey. Son 1 ay içinde çok tanıdığım yakalandı, herkesde çok yumuşak atlatıldı.
Yaşlılar dahil. Bu kişiler içinde aşısız kimse yoktu elbette ki...
Almanya'da hastalığa yakalanan sayısında ciddi artış olduğu halde, ölümlü vakkalarda ise düşüş var mesela. O yüzden havacılık fiyatlaması konusunda bizim onlara değil, onların bize uyacağını düşünüyorum. not: elimde havacılık yok. :)
Garanti yat
akşama kadar al
akşam devret
https://i.hizliresim.com/kqs2h6z.PNG
Eksi açılış bekliyordum aslında lönkleri cuma akşamı o yüzden kapattıydım. bence çok iyi bir açılış oldu, niye beğenmediniz anlamadım :)
Akşam pazarı ucuzluğu olursa lönkleri yerine koymayı düşünüyorum.
Bugün nedense endekis ile ilgili hiç öngörüm yok, düşer mi çıkar mı hiç tahmin edemiyorum
Flat devam şimdilik
Yükselse de şort giysek, ben şortcu adamım yaw pala lönkle uğraştırma beni :drunk:
KRDMD 2400 XU100 deki zirvesini geçti..
EREGL ve KRDMD de biraz dinlenme olabilir normal..
Ağırlığı da fazla olduğundan dengelemek için 5 tane kağıda birden dalıyor..
HALKB zaten cepte bugün..
Yanında TUPRS TCELL ve BIM..
Biraz ASELS SAHOL ve KCHOL..
Petkm lastik gıcırdatıyor..
Çok hızlı bir şekilde dalmalarını ve eski zirvelerine gelmesini bekliyorum..
Keza TUPRS içinde geçerli bu..
THY için o mikron bu mikron falan hikaye..Minik düzeltmeler daha hızlı fışkırtma için bahane olur ancak..
1 tl düştü 3 tl fışkırdı..
5 tl düşerse 15 tl fışkırır ....gibi..
EREGL için önerimizi çarpanlardaki sınırlı iskonto ve %9 olan sınırlı fiyat artış potansiyelinden dolayı AL'dan TUT'a indiriyoruz. EREGL, 2022T 3.2x FD/FAVÖK ve 5.3x F/K çarpanlarına kıyasla uluslararası emsallerine kıyasla sırasıyla %17 ve %2 iskontoyla işlem görüyor. (2022 yılı için %12 temettü verimi bekliyoruz.)
piyasada shortçu eksikliği hissediliyor, eskiden bu forumda -ordan short, burdan short diye yazan çok olurdu, hepsinin köküne kibrit suyu döktüler.. iyi mi oldu ? tabii ki hayır, bak işte yeterli shortçu yok diye yukarı gitmiyor babalar
yine de ben bugün giderek terbiyesizleşen tempoda alış bekliyorum
şort için ereğliye guvenmeyin en kolay çizilebilcek kağıttır..bi bakmıssın seans sonu yuzde 5 artı yapmış...
Piyasa bir doygunluk noktasına doğru gidiyor ama.. Şort poz değil de spottan azaltma yapılır mı acaba?!
Önceki hafta az kaldıraçla kısa poz alayım dedim yedim kafama beş bin puanı!
Hafta sonu İngiliz kanallarında, İngiliz siyasetçiler, son yılların en büyük savaşı geliyor
2-3 güne Rusya-Ukrayna savaşı başlıyacak diye
Bangır bangır yayın yapıyorlardı
2 ülkede de yıllardır bu savaşa hazırlanıyor
İnsani olarak çok vahim, yine belki de onbilerce yüzbinlerce masum insan ölecek
İnsanlık tarihinin, kapitalist vahşi sistemin bir gerçeği savaş, maalesef
İngiliz tv ler kolpa yapmıyorsa, son yılların en büyük savaşı dibimizde başlayacaksa
Borsanın çıkışı tuzak mı ?demeden alamıyor insan
Eskiden borsa göçerdi, Aselsan bu tip durumlarda yürür giderdi
Neyse, umarım savaş falan çıkmaz. Çıkarsa da 2 büyük ithalat(buğday) yaptığımız, 2 büyük ihracat yaptığımız ülkenin savaşı, en çok ta bizi etkiler
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.