faiz inemi bilmem ama karardan sona yukarı bir ekşın beklıom bakalım olcekmi???
Printable View
Bu durum bende olur demiyorum
fakat şayet olursa
tepkiler ne olabilir.
aslında
biri kuyuya bir taş atıyor
sonra bizde de kafa karışıyor
Benim pencereden
indirim falan olamaz
ama
olurda böyle bir saçmalık olursa
ben bir yerlerden doviz gelecek olarak görürüm
önce dolar yükselir
sonra epey zamandır piyasada dolaşan senaryo ya göre
dolar mudahelerle le düşürülecek
o arada da enflasyon da düşecek
sonra kasımda seçim kararı
yanı bu ortamda olmaz dediğimiz şey oluyorsa
aklıma bir bu geliyor
borsaya ne olur
onu kestiremiyorum
fakat yinede
Borsa için negatif olmaz sanırım
TKFEN alıp sattım, neden yükseliyor diye bir sosyal medya araştırmasında düşen çizgi kırıldı denmiş.
Bir başkası da gübre sektöründe üretim kapasitenin %40'ına kadar ihracat izni verilecek demiş. İştiraki Toros gübre önemli bir oyuncu.
Bugün rapor çıkmış.
https://www.yf.com.tr/media/report/TKFEN_2022
"...
Bizim değerlememize göre Toros Tarım’ın
yüzde 50 hissesinin satılması durumunda, Tekfen’in 400 milyon dolar
üzerinde bir gelir elde etmesi mümkün.
..
..
Hedef fiyatımızı 46.0 TL olarak revize ediyoruz. Net Aktif Değer
tahminlerimizi güncelliyor ve artan döviz kurlarının iştirak değerlemeleri
üzerindeki etkisiyle Tekfen için hedef fiyatımızı 36.50 TL’den 46.00
TL’ye revize ediyoruz. 2022 tahminlerimize göre 2.9x F/K ve 2.4x
FD/FAVÖK çarpanlarından işlem gören hisse için Endeks Üzeri Getiri
beklentimizi ve tavsiyemizi sürdürüyoruz.
"
Tekfen'de sanki bir analist toplantısı gibi bir şey vardı geçtiğimiz günlerde. Yanılıyor olabilirim.
Neden uyku moduna geçti bu?
PiPiK toplantısını mı bekliyor? Ne çıkacak ki toplantıdan?
Üfürükten gerginlik yaratıyor :)
Tkfen neden yükseliyor diyince aklıma geçen hafta hergün tavan yapan brko geldi, bende acaba bu neden yükseliyor haber falan mı var altın mı bulmuş diye sosyal medyayı bi araştırayım dedim, biri sormuş bu niye yükseliyor diye öbürküsüde cevap veriyor sus fazla gurcalama madem trene binmişin ilk durağa kadar sessizce bekle diyerek bi fırça kaydı, adam sesini çıkaramadı, hisse bir haftada yüzde 50 prim yaptıydı.
Tkfen de niye yükseliyor diye bi araştırayım bakalum neler konuşuyorlar
Büyük hisselere büyük para dönüyor, küçük hisselerde küçük para var.
Büyük hissede çarpılırsan TV'de konuşuyorlar, CİMER vs şikayetlerini dikkate alıyorlar, ufak hissede şansın ile başbaşasın.
Yaprak diye bir hisse vardı bana ucuz geldi, biri abi orada ben varım fazla alma dedi. 1000 liralık alınca belli oluyordu.
Ufak hissede çok sabır lazım, günlükçüye göre değil. Alsam bunun gideceği yok deyip satardım zaten.
https://i.hizliresim.com/rzbnu5j.jpg
Geçen TV'de konuşuyorlar bazı hisseler ucuz ama tetikleyecek haber gerekir dedi bir trader. Traderler hareketsiz veya hikayesi olmayana girmiyorlar.
tl nin değerini (faizi) dahada düşürücem dedi...
bakalım kendi vatandaşının kullandığı tl nin değerini daha düşürmek için faizi düşürecek mi?
Ne kadar elini belli etmeselerde biyerden açık veriyorlar, o yüzden borsada fırsatlar hiç bitmiyor, hergün para dağıtıyorlar burda
Bugün de dün tkfen alan götürdü paraları
Numan Kurtuluş da Allah'a şükür TL değersiz ihracat patlaması yapılıyor demiş, düzeltmeye çalıştı ama nafile.
enflasyondan olusan yuzde 40 lık enflasyon farkını yasada olan temmuz da yuzde 40 zam dıye mıllete yutturacaklar o zaten enflasyon farkı pardon o kadar fakırlestık ...sonra yuzde 4o zam yaptık harbı komık
Tekfen Camii, Tekfen İmam Hatip Lisesi var mı? Yok ise uzun soluklu olmayabilir.
Twitter'da gördüğüm millet geleceğin SASA'sını arıyor.
yav reis aç sefil geziyonuz dedi daha ne desin olanı gerçeği söyledi maaşa zam gelse ne değişecek viski 300 e mi düşecek 700 ye mi çıkacak :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
"Ne mutlu Türk'üm diyene" demeyen herkes s.ktir olup gitsin ülkemden. Boşuna Kürt kardeşlerimizi bu tartışmaya çekme. Mardin-Hataylı arkadaşlarına sor; "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye andımızı zorla mı okumuş ilkokuldayken. Esas faşist sensin. Bu arada, Finlandiya ve İsveç'e değinmemişsin. Acaba, sempati duyduğun siyasi kanat esip gürleyip her zamanki gibi yine geri vites yapacak diye mi?
Geçen yukarıdan aşağıya, sağdan sola donat diyen bir metafizik uzmanı vardı.
8 senede gelemediğim yere twitter sayesinde 1 günde geldim demiş.
Bu işler nasip işi, sen ne kadar çabalarsan çabala olmaz sa olmuyor, olursada çok kolay oluyor. Benim genelde aldığım düşer sattığım uçar.:he:
Bazıları da çok şanslı olur
Birde hisse ismiyle özdeşleşen nickler var benim bulabildiğim.
Mesela Sasa diyince aklıma sindoma abi gelir.
Hektaş diyince Dudu abi
Tüpraş diyince onelle abi
Ereğli diyince EREGLTUPRS abi
Pgsus diyince Cautionary abi
Halkbank diyince memedabi gelir aklıma ama henüz tkfen de bir nick tespiti yapamadım
Şu sıralar TKFEN demek looser olduğuna işaret ediyor, çok yükselirse TKFEN'ci otaya çıkar.
Benim bir tanıdığım vardı o da ULKER'ciydi ses seda çıkmıyor.
14'de sabit kalmış.
Yine tahminim yanlış çıktı.
sabit bıraktı. Ben 100 puan indirim beklemiştim.
Para politikası kurulu (kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.- tcmb
demek ki arap şeysi uçakla şey getirmemiş getirseydi şaap reis nas kurallarını uygulardı 200 point indirirdi olan gene aç sefil bana oldu :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Alırken eziyet çekiyor, satarken zevk alıyor.
Alın size ralli nıhahahhaa falan yapıyor kesin...
Tavhl çok zopa yedi, acaba arap şeysinden beklentisimi vardı da olmayınca şetttiler
Bence bugün çalkalıyor, haftaya banka bilançoları deyip alacak.
sayfa gocmus yınr
Buraya kadar getirmişken akşam pazarı ucuzluğu yabsalarda biraz sepete mal koysak
SPOT ta günün en iyi satıcısı BOFA aldığı sattığı, sattığı EREGL diplerde, aldığı ODAS ı + %5 yaptırdı,
https://i.hizliresim.com/384hqwt.PNG
tcmb'nin net uluslararası rezervleri 17 haziran'da 7.38 milyar dolar (önceki hafta: 8.15 milyar dolar)
koskoca ülkenin düştüğü duruma bak...
Taşınan Açıklarda, sadece 1.3 mlyn lotla THYAO taşınmış, diğerlerinde ciddi bir taşınma yok,
https://i.hizliresim.com/1uh0k3b.PNG
PARA ARZI (M3) 17 HAZİRAN'DA HAFTALIK %0.94 ARTIŞ İLE 6 TRİLYON 707.7 MİLYAR TL
bu genişleme nerede duracak...
Ereğli bugün oldukca sağlam duruyor, bofa nın zopaları artık etkisini yitirmiş olmalı
Hacimler uzun aradan sonra ilk defa çok düştü..Aşağıya bir ver gelsin yapacak büyük ihtimal kademeler çok dolu değil.
ülke bitmiş okeye dönüyor bu kadar net...