Aylık gıda artışının 1.68% olduğu gözüküyor :)
bana bu saatten sonra kimse ensar , nas demesin .
Printable View
Aylık gıda artışının 1.68% olduğu gözüküyor :)
bana bu saatten sonra kimse ensar , nas demesin .
sindo 1 dk iyi dinle......Doğru bildiğimiz gerçekler....
https://www.facebook.com/watch/?v=791364218334215
POZİSYON yok..Umarım tekrar bıst100;10740-840 arasına gelir...
Oradan TAZAE SHORT açarım..yoksa bu haftalık yeter.
TUİK verileri şeffaf değil.Mahkeme kararına rağmen.İçerik açıklanmıyor..O zaman kim inanır?
Dolayısıyla ŞÜPHE-İNANMAMAK gayet doğal..
Gerçekten korkunç bir kul hakkı ihlali şüphesi var.Milyonlarca kişinin kul hakkına girilmişse...
EMEKLİ-MEMUR-İŞÇİNİN hakkı ne olacak?
Big mac Ocak ayında 220 liraydı şimdi 255.
Aslında enfilasyon vbazı kalemlerde yavaşladı. Yavaşlamayan yer gıda.
misal kırmızı et. sebze meyve. Bir karpuz alıyon 150 lira tutuya dayı. Limon 60 gördüm en son. üzüm hıyar biber falan bunlar pahalı. şu an patates soğan çok ucuz.
Şu an tarım /hayvancılık yapan kesim para kazanıyor.
Ne enflasyon az çok, memur zammı az çok deyip duruyorsunuz.
Madem vazgeçilmezsiniz çok yeteneklisiniz basarsınız istifayı gelirsiniz özel sektöre.
Hatta burada her gün kazanıyorsunuz ya bırakırsınız memurluğu her gün pala 10-20 bin dağıtıyor.
Devlette çalışan bir elektrikçi arkadaş vardı emekli oldu, diyor ben neden senelerce üç kuruşa çalışmışım diyor.
Şimdi kazancım devletin 2-3 katı diyor.
Köylü bir memurun kazandığını kazanmıyorsa (hafta için yok hafta sonu yok saati yok tatili yok) memur çok alıyor demektir.
Memurlar nasılda belli oluyor. :)
Kazanmak ??
Geçen hafta anjelik erik sattık kilosu 10 tl den.
Gübre maliyeti sıfır say ,zirai ilac maliyeti sıfır say,işciliği sıfır say tüm girdileri sıfır say.Ne kazanmış olabiliriz ki?
Limon ağacında kaldı , bedeva versen dahi toplamadılar.
limon 60 tl görünce tarımcı kazanmıyor . (limonun 60 tl olmasının sebebi bu sene limonun toplamaya değmeyecek kadar ucuz olması,yatak limonun depolarda zarar görmesi yoksa çiftçi zarar etti biçok çiftçi limonu çekti tarladan)
Detliyiz sn caibra dostum.
https://www.cimri.com/market/meyve/e...iyatlari,54017
marketdeki fiyatların yüksek olması yada artmasının bize yararı yok.
Kaldıki çiftçinin dolusu var,soğuğu donu var,güneş yanığı var.).
Birde zirai mücadelede misal Akdeniz sineği ile mücadele etmek demek o mücadeleyi kazanmak demek değil.
abi dediğin eriği bilmiyorum limon ağaçta kaldı diye duymuştum bunlarda haklısın.
fakat üstüne giden iyi kazanıyor bu karpuz falan bu fiyatlara iyi. tarım inin net konuşamam gene de.
benim esas anladığım kırmızı et tir.
besici son 1 yıldır falan yardırıyor bu çok net.
Eşşek sol kulvardan ğidiiiiyah:)
Muharrem İNCE
@vekilince
·
3 Tem
TÜİK yöneticileri, Erdoğan’dan korktuğunuz kadar Allah’tan korksanız; enflasyonu düşük göstererek milyonlarca memurun, emeklinin, çalışanın hakkına girmezsiniz.
Maalesef o işte göründüğü gibi değil, son hayvan besleyen aile işletmesi akrabada tek bir hayvan bile kalmadı, eskiden akrabaların çoğu tarım ve hayvancılık yapardı, hayvan işi sarpa sardıkça hepsi tek tek satıp kurtuldular, sonra hayvan yemi için ürün yetiştirip satmaya başladılar sıkı durun bu sene o işte patlamış vaziyette, yulaf ve yonca balyaları ya tarlada kalıyor yada çok ucuza satmak zorunda kalıyorlar çünkü üretilen yemi yiyecek hayvan pek kalmadı, asıl kıyamet silaj zamanı kopacak üreticiler silajı da satamayacak gibi görünüyor çünkü onu da yiyecek hayvan yok...
Tarımda kolay değil zaten Yavuz bey bir çok sebebi yazmış, ama daha fazla sebep eklenebilir, tabi çok ciddi yapısal sorunlarda var ( bunlar zaten kolay çözülemez...)
Bir de büyük marketler direk bizden alıca şehirdekilerde ucuz yiyecekdi demi.
Çiftçinin tek kazancı temiz hava.Her şekilde hava alıyoruz.
Bu ülkede gerçek anlamda tarım politikası olsa. ..
çiftçiler topraklarını terkedip şehre göçerttiler yıllarca...
Adana'lı değilim Çiftçinin halinide Adana'da yaşayınca anladım diyebilirim.
Bu ülkede hayat işçiyede çiftçiyede zor.
Tam anlamıyla çiftçi değiliz ama kaderdaş olduk az bi tarla alınca işde.rabbim sadece geliri toprakdan olanlara çiftçilikden geçinenlere kolaylık versin.
saygılar sn Başkara dostum.
Cenaze namazı kırılırken helalleşirken cemaatten 1 kişi ben hakkımı helal etmiyorum dediğinde orada kim saf tutuyorsa bir irkilir.Geçen Kayserili bakanın Twiterda açıklamasında anlatmış sonra helallik istemiş altına cvp yazanlardan hatırı sayılır kişi haram olsun diye yazmış ne kadar acı ,
şuan dünyadaki tüm ekonomik verirle oynanıyor....borsa dediğimiz mecra bile hileli..adamlar tüm pozlarımızı görüyor...ona göre poz alıyor....ama ben onun elini görmem mümkün değil görsem bile büyük para yöne karar veriyor.....yanlış ,hile savunulamaz tabi ki....
[QUOTE=pisyedili01;6845493]
Bu ülkede gerçek anlamda tarım politikası olsa. ..
çiftçiler topraklarını terkedip şehre göçerttiler yıllarca...
Babaanne köyümde 25 yıl önce ilköğretim okulunda 180 öğrenci vardı .
Şimdi ogrenci ,öğretmen ve okul yok.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Mehmet Simsek
@memetsimsek
Dezenflasyon süreci başladı.
Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor.
Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz.
Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız.
ÖÖ 10:07 · 3 Tem 2024
·
732,2 B
Görüntülenme
BAŞARDIK
ABD yapışkanlık tan dolayı faiz indirimine gidemiyor hep erteliyor , çıkmış birileri bir yerlere şirin gözükmek için eylülde faiz artırımını gündeme getirmeye çalışıyor.:)
Ben gerçek çiftçi sayılmam sn Lutfu001 dostum ama kaynbabam yüksek ziraat mühendisi.Tarlaylada o ilgileniyor.
Ama yola çıksam selam versem berbere gitsem selam versem hep çiftçiye denk geliyorum.Etrafım çiftçi dolu.
Çukurova burası neticede.(benim söylediklerim çevremin dile getirdikleri kişisel bir uzmanlığım yok)
dünkü beyanatında,
siyasi seçimlerde 4 ,
yerelde 5,
atarım diyor,...
bu böyle sürdükçe Türkiyenin tansiyonu düşmeyecek,...
Türkiyede her şeyin ayarı kaçık,..
eskiden siyasette istikrar yoktu, hatırlar bilirsiniz,
şimdi siyasette sözüm ona istikrar var,..
sonuç değiştimi hayır, hatta herşey daha berbat oldu,..
Ben işini iyi yapmayan hiç bir memura hakkımı helal etmiyorum ki yarısı fazla. Özel sektör olsa 1/4 ile aynı işi götürür.
EYT'lilere zaten etmiyorum. Nasıl 40-50 yaşında emekli olunabilir hangi sistem bunu kaldırır.
Memur olup da borsa da lak lak takılanlara da etmiyorum.
Özel sektörde olup da vergi kaçıranlara da etmiyorum.
Geçmişten geleceğe tüm siyasilere zaten etmiyorum.
Damda tezek kürümüş adamım neyin ne olduğunu bilirim. Nereden geldiğimi de.
Teşekkür ederim varsa günahım çekerim.
Yaşasın zalimler için Cehehnem.
Ölüm saati 03.07.2023 saat 13.00Alıntı:
Originally Posted by [B
nickinden sadece EX olaraka düşün tıp dilinde ölmek yada masada kalmak:)
Şimşek: Hedefimiz cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5'in altına çekmektir,
24 senede yapamadığınızı,....
erken seçim vakit kaybedilmeden bir an evvel yapılmalıdır,..
cehepe liderlik problemini halledip erken seçime bir an evvel hazır durumda olmalıdır,..