3 gün valör demek, % 5 civarı eksi faiz demek..unutmayın..
tam soyguncu bunlar..en iyisi altına geçmek tekrar..yapabilsek fiziki altın ama memleket hırsız cenneti hamdolsun..
Printable View
sasa ve hektaş almayan kaldı mı..
bu sasa 2.25 görmezse gözüm açık gidecem
SASA açılışta 2.21 i görmüş zaten :) gözler kapalıymış!
https://i.hizliresim.com/ajeotn9.PNG
hektas ile sasa çok farklı..hektas yeteri kadar düştü ama sasa öyle değil, bana göre 2.25 i görmeden sasa tehlikeli..
o yüzden hektas daha çok tepti..
bankacı arkadaş diyorki stoajı %17.5 yaptılar ve bir yandan faizin yükselmeyeceği beklentisi de oluştu..ama biz faizi 4-5 puan düşürdük..
aynı borsa gibi hemen satın aldılar yani..
ama dedim geçen de böyle oldu ve faiz tekrar çıktı yukarı..yine aynısı olursa bu sefer altını bozup da faize girmem dedim..
son şansınız dedim..
aynı borsa gibi..son şansları..
Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonu, bir düşüş trendinin sonunda görülür ve trend dönüşü (yani düşüşten yükselişe geçiş) sinyali olarak yorumlanır. Teknik analizde bu formasyon güçlü bir boğa formasyonu (yükseliş göstergesi) olarak kabul edilir.
Ne zaman görülür?
Ters Omuz Baş Omuz formasyonu şu koşullarda oluşur:
Uzun bir düşüş trendi sonrası: Hisse senedi uzun süreli düşmüş ve artık satıcılar zayıflamaya başlamışsa görülür.
Formasyonun aşamaları:
Sol omuz: Fiyat düşer ve bir dip yapar, ardından kısa süreli bir yükseliş gelir.
Baş: Fiyat tekrar düşer, önceki dipten daha düşük yeni bir dip oluşturur, ardından tekrar yükselir.
Sağ omuz: Fiyat yine düşer ancak bu kez önceki "baş" kısmındaki dipten daha yüksek bir dip yapar. Bu, satış baskısının azaldığını gösterir.
Boyun çizgisi: Sol omuzdan sağ omuza kadar iki yükselişin tepe noktaları birleştirilerek çizilir. Fiyat bu çizgiyi yukarı kırarsa, TOBO tamamlanmış sayılır.
Yorum ve Strateji
Güçlü al sinyali: Formasyon tamamlandığında (yani boyun çizgisi kırıldığında) teknik olarak alış sinyali oluşur.
Hedef fiyat: Baş kısmındaki dip ile boyun çizgisi arasındaki mesafe, kırılma noktası üzerine eklenerek tahmini hedef hesaplanır.
Onay için hacim: Boyun çizgisi kırılırken hacmin artması, formasyonun gücünü artırır.
Stop-loss: Genellikle sağ omuzun dip seviyesinin biraz altına konur.
Örnek yorum
“Hisse senedi uzun süredir düşüşteyken son zamanlarda bir TOBO formasyonu oluşumu dikkat çekiyor. Sol omuz ve baş net şekilde görülürken sağ omuz oluşmakta. Eğer fiyat boyun çizgisini hacimli bir şekilde kırarsa, yükselişin devam etmesi beklenebilir. Bu durumda orta vadede güçlü bir alım fırsatı doğabilir.â€
yapay zeka ile senin zeka ters yönlü çalışıyor bence :)
şuan 3 gün valörlü ( -%5 ) 50 veriyor max..
valörü düşünce %45 yapar..
17.5 soygun harcını düş
37.1 REEL FAİZ..ziktir len bu ortamda ne faizi..ALTIN TEK KRALDIR..altının ölüsü bundan çok getirir
Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için tahliye kararı verildi - Habertürk
Ahmet Özer, başka bir soruşturma kapsamında da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak-Halk TV
eğer bunlar vatandaşı bekledikleri gibi borsaya çekemezse sıçtılar..
para jet hızıyla ALTIN ve DOLAR a geçecek..bu ay karar anı..
ve bunlar yandım anam diyerek ara toplantıyla tekrar faizi yükseltecek..
SASA ve HEKTAS tek başına borsayı çıkartamaz..
DEM ya hepsini salarsınız.. madem normalleşiyoruz yada biz yokuz derse işleri yine biter.
amaçları sahte gündem oluşturmak.. milleti uyutmak.
başka birşey olduğunu düşünmüyorum.
kısaca azınlık iktidarısın artık... ne derlerse YA PA CAK SIN !:drunk:
biliyorum hepicini..ama baktığın tobo mini tobo..mini tobo trendi belirleyemez ve daha önceleri yine mini tobolar oldu ve hedefini buldu-bulmadı yine aşağı seyir devam etti..
yukarı trend için TOBO ya bakacaksan 4.20 üstünü bekleyecenki TOBO oluşsun..sor baalım yapay zekaya ne diyor bu duruma..
tahliye kararı terör hikayesinden kck bunlar hesaplanmış hareketler açılım içinde yol kazası olmasın diye ayar çekiliyor.Diğer mahkemsinden dolayı içerde kalıcaklarını biliyorlar
Allahın adleti bir gün keskin olur bakmışın taputunun başında seni kullananlardan kimse yok geçen gün bunu gördük
bunlar chp yi bitirecekse borsa çıkmaz abicim..bitirmezse de kendileri yargılanacaklar..
ya öyle ya böyle..orta yol yok..
parola ÖZGÜRLÜK ve GÜVEN
tahminimce en kısa zamanda faltaylı ve demirtaş .. sonrasında kavala çıkacak.
az önce cem küçük videosu denk geldi.. demirtaş çıkarsa dem seçmeni reyize oy verir demiş.
kısaca zaten bu terörsüz türkiye meselesi adı altında tüm tiyatro buydu.. malumun ilanı olmuş. niyetlerini resmen açık açık belli ettiler.
:drunk:
troller
akp + DEM + mhp... seçime girsinler..
beraber yürüdükk biz bu yollardaa.... beraber ıslandık yağan yağmurda..
güzel seçim şarkısı olur..
neeee
meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Seçim yüzü olarak Şahin K'yı kullansalar seçmen kitlesi üstünde olumlu olur bence. Buz gibi sudan çıkarken çekilmiş sansürsüz fotoğraflarını afiş olarak asmalılar her yere. Halkımız sever bu tip senaryoları ve karakterleri. Sonuçta burası Türkiye, alayı tren yapmış tur bindiriyor.
akrabaların çoğu yurt dışına kaçtı.çocuklarım güvencede değil diye..
artık bittik diyorlar..yani kafası çalışan elinde kaliteli mesleği olan durmuyor.cahil halk yüzünden..
sadece maddiyat değil..insan olarak da bittik..her tarafımızdan kalitesizlik akıyor..
en azından bazı kesim saygı duyulmak değer verilmek insan olmak istiyor..
burada duramıyorum artık diyor..
22 yılda geldiğimiz kalite
en kral üni. mezunda olsan dil de bilsen illa birilerini yalayacaksınki işin yolunda gitsin yoksa ağzına zıçıyorlar..
Türkiyenin geldiği durum bu..
bunu herkes kabul etmiyor işte..ben karakter sahibiyim yalamak istemiyorum diyor..
adam sırf üsttekileri yalıyor adamı var diye hakkı olmadığı halde terfi ediyor..bu işi hakedenlerin zoruna gidiyor..
eleştirsen zaten sıçarlar ağzına..
çürümüşlük kokuşmuşluk..utanıyorum yaşadığım yerden
2950 den başlayıp 3285 e kadar yükselen fark bugün 2900 lere indi
tatile çıkıyorum ,
kafam rahat , opsiyonlarada yedek teminat aolsun diye
xlbnk-xu030 pozisyonlarını kapattım.
https://i.hizliresim.com/l12td22.jpg
geçen karpuz alayım dedim..bir yerde 8 tl kilosu yani, biraz ötede 4 tl..
salak mıyım dedim gittim 4 tl likten en büyüklerden 3 tane aldım..2 sini yiyemedim tavuklara verdim onlar da yemedi..
borsanın durumu bu..
kokmuş borsa
Haksızlıklar illa ki vardır da bu tip söylemlerle gençlerin içini karartmamak lazım.
Kalbur üstü üniversite bitirip dil bilen biri ülkede özel sektörde iş bulabilir... iyi yerlere de gelebilir.
Yurt dışına çalışabilir özellikle yazılım alanında bu çok mümkün.
ya da sağlık sektöründe doktor, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen gibi birşeyse ve işi biliyorsa kendisi yer açıp baya iyi rakamlar kazanabilir.
hayvan sağlığı veteriner veteriner teknikeri gibi alanlar oldukça popüler şu ara iş bulur kendi yer açar vs vs imkanlar var. bunlarda da iş bilgisine göre kazancın üst sınırı yok açıkçası..
Karaduman dayuyu dinleyen genc gider en yakın köprüden aşağı atar kendini Calibra abi
Önce kollarımızı bi jiletleyelim bile demez
:kahkah:elinde kaldı.
iyi tatiller bear abi :))
bozkurt geri ver ulan paralarımızııııııııııııııııııııııııııı .... :he:
tatile çıkıyozz....
şerefizlik yapma :dvr::dvr:
:drunk: