Originally Posted by
behzat
Şirket hisselerine sahip olduğu halde o hisseleri çok güvendikleri yakınlarının hesaplarında saklamak en iyi kamuflaj şekli. Ortaklar cetvelinde yayınlanan pay oranları dışındaki hisselerin bunca yıldır toplanmadan gerçekten piyasada dolaştığına sanırım kimse inanmıyordur.Hisse bedava fiyattayken onları toplamamaları mümkün mü?
Şimdi gelelim ne oluyoruza;
Geçenlerde senedi 7 TL den kaldırıp%50 den fazla pirim yaptırarak müthiş numaralarla kaldırıp indiren malum kişiler oyunu kuralına göre oynuyorlar.Peki nedir bu kural?
Şimdi birçok ky yatırımcı senet 10.70'e gelmeden senede veda ettiler.Zaten daha önce bu forumda 10 TL fiyatın çok iyi olduğu söyleniyordu.
Şu an borsada öyle senetler var ki,örneğin Egeen,Kartonsan,Konya vb.senetler bana göre yeniden kurulma değerlerinin çok üzerinde işlem görüyorlar.Peki ya Sarkuysan böyle mi? yani kapanış fiyatına ve düşmüş dolar kuruna göre 354 milyon dolar eder mi? etmez mi? işte mesele burada...Sahip olduğu peştemalık,fabrikalar,arsalar vs.bana göre bu değerin çok üzerinde.Şu an Kartonsan Sarky'nın iki katı piyasa fiyatıyla işlem görüyor.Egeeen de öyle...
Şimdi piyasa yapıcı saygıdeğer beyefendi senedi tavan tavan götürürken bu kadar tavana alışmamış ky'lerin bir kısmı ilk tavanda diğer kısmı ikinci tavana varmadan ve ikinci tavandan verdiler.Bir kısmı üçüncü tavana giderken sattıkları fiyatın üzerinden tren kaçıyor diye mal aldılar.Peki bizim pyasa yapıcı ne yaptı? 10.70'e değdirdi ve senedi geri getirdi.Neden? hem tekrar alanların malını almak için ve hem de ; yükseliş triçka kardeşim." deyip,daha fazla yükselmeyeceği algısı yaratmak için yaptı bunu.Tabi bu benim şahsi görüşüm.Öyle görünüyor ki, bir süre daha buralarda üç aşağı beş yukarı oyalanıp duracak.Endeksin rekorlar kırdığı bu zamanda realizasyon korkusunu yaşayan ky'leri tereddütte bırakmak kolay.
Hiçbir zaman senet şuraya çıkar veya düşer iddiası içinde değilim.Sadece çıldıran ama asla hak etmeyen birçok senede göre Sarky fiyatını iyi irdelemek lazım geldiğini düşünmek lazım diyorum.
Asla yatırım tavsiyem yoktur.Kimseyi yanıltma amacım asla olamaz.Sadece Sarky forumunda fikrimi yazdım o kadar.