Doğru tespit. Yònetimin bize yansıyan görünümü iyimser değildir. Aynı tutumu potansiyel alıcılarla sürdürmediklerini bilmek istiyorum. Bu alan özgüven, moral ve daha ötesinde biraz şans istiyor
Printable View
Doğru tespit. Yònetimin bize yansıyan görünümü iyimser değildir. Aynı tutumu potansiyel alıcılarla sürdürmediklerini bilmek istiyorum. Bu alan özgüven, moral ve daha ötesinde biraz şans istiyor
En büyük yatırım Sportive'e yapıldı. Sayfada yer alan bilgilere göre 23,6 mio dolar. Yaklaşık 92 mio lira.
Bu yıl tahminen 200 mio lira ciro yapıyor, bilgilerimiz çok eksik.
İki şeyi bilseydik yeterli olurdu, FAVÖK marjını ve net borcunu.
Şirket değerinin ne olabileceği hakkında atıp tutabilirdik.
2014 de işin başına atanan genel müdür aynı zamanda şirket alım satımları için de danışmanlık yapmış.
Linkedin de araştırma yaptığınızda veri analizi, raporlamalar için işe alınan uzmanları görüyorsunuz.
Yurtdışındaki piyasa değerlerine, el değiştirme hikayelerine bakıyorum, bir yere varamıyorum.
Sportive'in hikayesi çok markalı mağaza zincirlerinin en büyüğü olmak.
" Eee, n'olmuş" ! diyebiilirsiniz. Ben de öyle diyorum.
Neredeyse bütün markaların ya kendi mağazaları var, ya da Boyner vb mağazalarda köşe açmışlar.
Ben perakendeden anlamam.
Şu soruların yanıtlarını merak ederim.
1. Bu şirketin görünür makul değeri nedir?
2. Bir yatırımcı grup neden sportive'i almak istesin?
Ve son olarak, kimse bu şirketle ilgilenmediği takirde bu şirketi büyütmeye değer mi? Büyütmek için yeterli kaynak var mı?
İşte İSGSY yatırımcısı olarak yanıtları için neredeyse hiçbir fikrimizin olmadığı bir soru seti.
Evet, alttaki grafikte görüldüğü gibi iki haftadır fena gitmiyor.
https://invst.ly/5s3d8
Pala vardı burada hisseyi kötüleyen, HALKB'da battı sanırım :D pek ortalarda görünmüyor.
Şirket yönetmek hobileri arasında bunların https://youtu.be/aag77jfuZm0
Girişim sermayesi türü yatırım modelinde gerçekleştirilen tüm yatırımlardan maksimum kazanç elde edemezsiniz.
Startup'lara yatırım yapan özellikle melek yatırımcı grubu 10 yatırımdan sadece birinde başarılı çıkış yaptıklarında kendilerini başarılı kabul ederler. Piyasa dinamikleri o şekildedir.
İş Girşim'in modeli tabi ki biraz daha farklı, belirli bir fikirden ziyade belirli bir ürüne yatırım yapılıyor. Dolayısıyla riski daha az.
Yine de her yatırımdan ciddi başarı elde ederek çıkış yapmasını bekleyemeyiz. Bazıları ciddi bir kümülatif getiri sağlarken bazıları belki yok pahasına elden çıkacak, ya da hiç çıkamayıp şirketin başına dert olacak.
Yatırım yapmanın doğasında bu var.
Ancak bu durumun İş Girişim ve yatırımcıları için fazla risk taşımayabileceğini düşünüyorum.
Sebebi de şu; görebildiğim kadarıyla şu an piyasanın şirkete biçtiği değer içerisinde yatırımların çok müthiş getiriler elde ederek şirket portföyünden çıkacağı beklentisi yok.
Neyse ki şirket yönetimi muazzam bir şeffaflık örneği sergileyerek yapılan yatırım miktarlarını yatırımcıları ile paylaşıyor. Bugün İş Girişim'in portföyündeki tüm şirketleri yatırım yapılan tutarın yarısına elden çıkarsak, borçları ödedikten sonra bankadaki parayı da hesaba katsak, geleceğimiz noktada şu anki piyasa değerinden daha fazla bir değer ortaya çıkıyor.
Piyasa herşeyin en doğrusunu bilir ve ona göre fiyatlar. Dolayısıyla piyasanın beklentisi portföydeki şirketlerin yatırım tutarının yarısına bile elden çıkarılamayacağı yönünde olmalı. Rakamlardan çıkardığım sonuç bu. Olur da başka bir şey olur, İş Girişim başarılı bir çıkışa daha imza atar; o zaman piyasa da mahcup olup şirkete gereken piyasa değerini verir.
TEKNİK BU HİSSEDE SPEK İŞİNE GELİRSE BAL GİBİ VAR. Baskı olduğu için yukarı teknik çıkışın ateşini hemen söndürüyor. Sonrada
süründürüyor. 1,67 bir türlü( İŞ SPEK) geçirmedi. BLOK MU ALIYOR YOKSA BLOK MU KOYUYOR BELLİ DEĞİLMİ 1,67 GEÇİLMEDİYSE
1,58 TEST ETTİRECEK GİBİLER . SPEK ÇOK GÜÇLÜ VE BİLGİLİ TABİKİ İŞİNE GELELENİ YAPAN SÜPER İŞ- Çİ- MAL SPEK VAR. BURADA biz ky i RESMEN DAHA ÇOK UYUTUR. BENCE YTD