fıl mk 23.95% 3 günlük
25.05% 74 günlük
fıl mk 23.95% 3 günlük
25.05% 74 günlük
12-14 ay içerisinde 40% faizle mevduat, 7.50-8.50 bandında dolar/tl göreceğiz.
fed para basmayacak, faizleri düşürecek. İkisi farklı aksiyonlar. Bizim merkez bankasının bu son değişiklikten sonra faizi beklenenden daha hızlı indirme olasılığı artmıştır. İşin birde bütçe tarafı var ki, vergi toplayamayan hükümet ya yeni vergiler salıp zam yapacak, yada borçlanacak. S-400 ve jeopolitik riskler siyah kuğu, onları bu yoruma katmıyorum. Resim bence gayet net.
Ben temmuz toplantısında 200-400 puan indirim bekliyorum. eğer bunun altında bir indirim yapılacaksa mb başkanı neden görevden alındı?
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınması haberi sonrası Türk lirası dolara karşı %2 değer kaybıyla haftaya başladı. Merkez Bankası’nda görev değişimi sonrası 25 Temmuz’da yapılacak PPK toplantısında alınacak kararın önemi daha da arttı.
Olumlu küresel konjonktür ve beklenenden düşük enflasyon verileri Merkez Bankası’nın Temmuz ayında faiz indirimine başlaması için uygun bir ortam yaratıyor. Geçen hafta yayınladığımız raporda 7 * 100bp olmak üzere önümüzdeki 12 ayda toplam 700bp faiz indirimi beklediğimizi paylaşmıştık.
Merkez Bankası’ndaki görev değişimi sonrası faiz indiriminin önden yüklemeli olarak yapılması ihtimali artıyor. Enflasyonda kalıcı bir gerileme olduğunu görmeden bu yolun seçilmesi Türk lirasını S-400 yaptırımları ve/veya küresel risk iştahının bozulması gibi dışsal şoklara karşı korunmasız bırakabilir.
Isyatirim 08 Temmuz