Hayra yormakta fayda var,sanki her an tavan olacakmış gibi duruyor....
Printable View
Son dakikalarda 5.57 den 5.61 e yapíştirdi.......yarına Allah büyük
hiç dikkat eden oldumu? Yeni Gimak Ankamall un PD/DD 0,96 ! ...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haklısınız ama GYO'larda AVM değerlemeleri biraz keyfi olabiliyor. Nihayetinde birilerinin hazırladığı bir değerleme raporuna göre yüksek değerleme yapıp karı ve defter değerini şişirebilirsiniz.
Sonuçta piyasa değerlemesini temettüye göre yapıyor. Baktığınızda bugün YGGYO ile PAGYO'nun temettü verimlilikleri birbirine yakın düzeyde. Bu durumda PAGYO'nun pd/dd rasyosu açısından YGGYO'yu yakalaması gerektiği gibi bir sonuç çıkarmak ne kadar doğru bir yaklaşım olur?
Neden olduğunu bilmediğim halde Pagyo ile Yggyo arasında PD/DD açısından hep 0,25-0,30 bir fark olurdu, Ostim ve Gimat esnafı Ankamall un değerinin farkında, fiyat kendi algısına göre ucuzsa acımadan alım yapıyor, dükkan alır gibi... Herhalde Pagyo da ky sayısı ve ilgisi çok az, bizde yazın alıp temettü zamanı satan bir kesim var... Ancak sanki 2019 temettü sonrası bu iş tutmadı, bir gurup sahiplendi hisseyi, topluyor... Keşke küçük yatırımcıda bu bereketten nasiplenseydi...
Piyasa değerlendirmesini evet temettüye göre yapıyor ve kıyaslamasıda herhalde mevduat faiz oranları veya 2 yıllık gösterge tahvil faizleri, ben ise yatırımlık 1+1, 2+1 veya dükkan geri dönüş oranlarıyla ve yeniden inşa etme oranıyla yapıyorum, arada çok fark var, birde SWOT analizi yaparsanız bu tip şirketlerin PD/DD değerinin çok ama çok ucuz olduğunu kanımca fark edeceksiniz... Gerçi sayın ekfuture sizde bunu çok iyi biliyorsunuz, esas soru bu fiyat nereye kadar çıkacak ve nerde durulacak...
Sizlerle fikirlerimi paylaştım, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Saygılarımla...
Pazartesi gapli acilacak diye beklentim var. Hayırlısı.