şu yaşıma geldim henüz "vicdanlı" ya da "masum" bir kadın tanımadım.
Printable View
Güzel, elinize sağlık. Konjonktürde patron istediğini yapar. Ama bu tavuk da yumurtluyor. Bir süre buradayım artık, havalar sıcak faizler düşük yani hem satışlar artacak hem ödemeler kolaylaşacak dolar yüksek işçilik ucuz buğdayda verim yüksek olacak vb...
Temel güzel. Teknik güzel. Oteller restoranlar elbet açılacak. Hayırlısı olsun, dip avcılığı yapmıyorum kimseye de tavsiye etmiyorum ben 17 liradan girdim 15 e gelirse ek 13 gelirse ek 11 gelirse ek 9 gelirse ek, geleceği tahmin etmiyorum kimseye de tavsiye kesinlikle etmiyorum tahmin yok, bu şirket bence ucuz hepsi bu. Daha ucuz da olamaz mı olabilir elbette iddiasına girilmez. Teknik bozarsa çık biraz zarar et geri de girilir.
Ramazan bitsin marketten desteğimizi de atarız :)
Herkese bol kazançlar.
Daha önce yazdım, yine yazayım.
Son 1 ayda net satıcı: 15.403.130 lot ile Citibank.
Alıcılar:
DEUTSCHE BANK: 2.885.360
IS YATIRIM: 2.094.972
AKBANK (PORTFOY SAKLAMA): 1.638.489
TEB YATIRIM: 1.306.722
AK YATIRIM: 1.077.602
Yani bildiğin halka arz yaptı Citibank. Diğer aracı kurumlarda 1 milyon altı rakamlarda paylaşmış Citibank'ın satışını. Citibank'ta malum Invesco Oppenheimer'in mallarını satıyor. Yani tüm portföyü boşaltmıyor.
Şimdi bize lazım olan hayırsever bir işadamı girip fiyatı 19'lu seviyelere taşırsa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alacak KY'den. Çünkü takas açıkca malın son 1 ayda KY tarafından paylaşıldığını gösteriyor.
18 den bende aldım. İhtiyacım olmayan bir parayı yatırdım. Tek temennim 1 yıl içerisinde minimum % 10 getirmesi :)
[QUOTE=boombeach;4440980]https://i.hizliresim.com/snjSW8.png
hocam slm
yorumlarınızı çok keyifle okuyorum
bu sadece 1 günlük olay
bence bu kadar malı ky alamaz
ky alsa tahtada bu kadar alavare olmaz
Kabaca 15 milyon lot satış var Citibank'tan.
Satışı karşılayan ilk 5 aracı kurumun ise toplam aldığı 8 milyon civarı.
Geriye kalan 7 milyon lot'da diğer aracı kurumlar tarafından karşılanmış (1 milyon lot üstü alış yapan aracı kurum yok)
Benim gözümde 1 milyon TL'ye kadarlık hesaplar "KY"dir. 1 Milyon TL üstü hesaplar kurumsal yatırımcı, büyük yatırımcı olarak adlandırılır. Bu benim görüşüm.
Hissede "hiç büyük yatırımcı yok" demiyorum. Mutlaka Citi'nin satışını karşılayan başka yabancılar, büyük yatırımcılar, fonlar vardır. Lakin bu satışın azımsanmayacak bir kısmını da KY karşıladı. (Dediğim gibi 1 milyon TL altı hesaplar)
Ben şöyle hesaplıyorum, Anadolu Efes son 4 ayda 240 Milyon TL sermaye koydu Anadolu Etap'a ve payını yüzde 10 artırdı. İşlemler son 4 ayda gerçekleştiği için gayet güncel. Yüzde 10'u 240 milyon TL eder şirketin tamamı 2.4 milyar TL eder. Yaklaışk 1.8 milyar TL'lik bir şirkettir Anadolu Etap bu matematikle.
Sence bu hesaplama daha adil değil mi?
Şirket hazır bu fiyatlara düşmüşken, Anadolu Efes neden hisseyi bu fiyatlardan toplamaz? Yani şirket kendi hissesini gayet rahat alabilir finansal yapı müsait. "Anadolu Grubu alsın" diyeceğim ama holdingin solo borcu yüksek ve zaten yönetimdeki hakim ortak olarak hisse almasının ciddi bir etkisi de olmayacak (gelecekte alacağı temettünün değişmesi dışında)