Originally Posted by
yarasa
Cante'de bir finansal facia yaşanmış fiyatı 70 lerden18 lere gelmiş.Zaten aslında hisse orda bitirilmiş ,yani hisseye orada güven kalmamış. 70 lere göre 18 bedava ama son bilançoya göre ise normal fiyata gelmiş.Normalde yukarı gitmesi biraz zor olan hisse petrol haberine rağmende zaten gidemedi.
Gitmeme nedenleri (bunlar diğer hisseler içinde geçerlidir)
1- Patronlar istemedi ,belki bu fiyatlar bile onlara göre olası borsa düşüşlerinde yüksek kalacak
2- Çılgınca ve hiç hız kesmeyen bir arz furyası var ve borsa ağırlaştı
3-Borsada kârlar artık realize oluyor,patronlar hisse satıyor
Patronlara ,hiç güven kalmadı
4- Borsaya giren yeni patronlar artık son derece tehlikeli spek. ler haline dönüştüler,ki k.y. için bu çok kötü bir durum
Hatta patronların borsada yaptıkları kârlar sonrasında işlerini 2. plana attıklarını bile düşünüyorum.Öncelikli işleri artık borsa
Borsada aktif rol alan patronlardan, b.y.lerde paylarını aldılar ve artık dikkatli olmak zorundalar
5-Robot yazılımlar serbest,ne tür yeni yazılımlar devreye girdi, belli değil , denetleme var mı, hiç sanmam,adı bile geçmiyor, kimse oralı bile değil.Kullanıcının kesin kazanacağı yazılımlar bulunmuştur sanırım.
Yapay zekânın sonu yok böyle gider .Önlem alınmazsa yapay zekâ borsayı bitirecek
Bu tehlikeyi görenler ,hisselere mesafeli duruyor
6-Borsa geleceği satın alır ama beklentinin inandırıcı olması gerekir
''Beklenti büyük ya da gerçek değilse'' sorusu akla gelirse, haber inandırıcı olmaz.Beklenti gerçek olsa bile gerçekleşme süreside önemlidir.
7- Venezuela'da petrol çıkarma maliyeti varil başına 60-70 dolar ve çok yüksek. Diğer bazı ülkelerde bu 35, 55 dolar vs.
Bu maliyet hükumetin işi niye canteye verdi sorusunun bir başka cevabı olabilir.
Burdan canteye çok büyük bir pay çıkmaz petrol bu fiyatlarda kaldıkça. Beklenti ciddiye alınsaydı ilk gün çok az işlem olurdu ve o kadar hisse satılmazdı, hisse tavan giderdi.
Diğer spek.lerinde yoğun olarak hisseye ilgi göstermemelerinin bir sebebi de bu olabilir.
Bunlar ilk başta hisse gitmediği için akla gelenler.
% 45-65 lere çıkan faizleri saymıyorum ama neticede buda beklentinin derecesine göre dikkate alınacaktır.
Bütün bunlara rağmen oyun içinde oyun ihtimali ile beraber hissenin toplanması sonunda daha süper ve daha inandırıcı bir haber gelmesi de olasıdır.Veya güç oranında bir hareket başlatma ihtimali.
Her yatırımcı kendi kararını kendisi verecektir.Ben sadece hisse ve borsa ile ilgili düşüncelerimi yansıttım.
Hisse ile ilgili herhangi bir tavsiyede bulunmam söz konusu değil.
Borsanın bu ortamında, senaryolardan ziyade garantiye oynamak sanırım daha iyi olacaktır.