Tabandan birazcık aldım
Yarın mi alsaydık bilemedim
Savaş sanki RTA nın umurunda
,,sanki Rus füzeleri Gebze 'ye düşmüş gibi oldu tahtamiz. 5000 lira satışa göçüyor kademe
:))))
Printable View
Tabandan birazcık aldım
Yarın mi alsaydık bilemedim
Savaş sanki RTA nın umurunda
,,sanki Rus füzeleri Gebze 'ye düşmüş gibi oldu tahtamiz. 5000 lira satışa göçüyor kademe
:))))
15.30 kritik nokta...
Altına sarkarsa, gitti bizim bilanço beklentisi çöpe
[QUOTE=yarasa;5771384]Bu yazıda bana göre bazı ipuçları verilmiştir arkadaşımız tarafından.Bunlara göre bir değerlendirme yapmak istiyorum.
Olaylar aşağıdaki şekilde gelişmiş olabilir,senaryosal olarak:
Burada bir taraf, burda benim emeğim var burası benimdir derken diğer tarafta ben daha çok söz sahibiyim ama neticede bunlar benim payımdır ,bunları satabilirim diyor.
Diyor ama tabiiki kendi şartlarında .Anladığım kadarda o şartlarda bir anlaşma sağlanamamış görünüyor.
Simensin ilgisini ve payları almak (yada bir şekilde ortaklık kurmak) istemesini de kuvvetli bir ihtimal olarak yazıyoruz.
Bu simens değil başka bir şirketde olabilir.
Bu haliyle A1 Yaşam konusu; RTA,patron ve yatırımcılari
için çok önemli hale gelmiştir.
Burada işler tamamen karışmış daha doğrusu kilitlenmiş ve taraflar bu işi zamana bırakmışlardır.
Patron her ne kadar elinde imkanlar olsada burada sıkışmış durumdadır.Bir taraftan A1 yaşamın baskısı,diğer taraftan yatırımcıların (haklı olarak) baskısı vardır.
Eğer bu düşünceler doğru ise veya doğru olmasa bile:
Hisseler borsada kilitlenmiş durumdadır.
Böyle bir ortamda A1 Cap. halka arzıda neticeyi değiştirmeyecek tir.
A1 Girişim arzıda başarısız olacaktır.
Bana göre bu kilidi açacak ve hep birlikte yola devam etmemizi sağlayacak olan yine patrondur .
Bunun yolu ise geri alımdan geçmektedir.
RTA ve Güler Yat. şirket olarak kendi hisselerine yatırım yapacaklar.
Ve patronda kendi adına hisselerini alarak ,hisselerin sahipsiz olmadığını gösterecektir.
Hisse alımları sonrası ya da eş zamanlı olarak A1 Girişim ve A1 Cap. halka arzlarıda yapılabilir duruma gelecektir.Ve bunlardan da, yapılması halinde arzu edilen başarı kazanılacaktır.
Bu sorunlar çözülmeden,varsa huzursuzluk giderilmeden ,şirketlerle ilgili sağlıklı büyümeler olacağını düşünmüyorum.
Yapılacak geri alımlarla,başta şirketler olmak üzere, patron ve yatırımcılar kazançlı çıkacaklardır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1004216
RTA daki son yazımda geri alım yapılmasının gereklerini yazmıştım. Nihayet bu gün güler yatırım kendi hisselerini alacağını açıkladı. Bu haberi RTA içinde bir müjde olarak kabul ediyorum Kilidin açılması için RTA da kendi hisselerinde geri alım yapmalı ,ve hatta patronda her 2 hisseden kendi hesabına imkanları ölçüsünde alım yaparak hisselere sahip çıkmalıdır. Aklın yolu birdir.Yatırımcılarına hayırlı olsun.
"Hissede fiyat istikrarı sağlamak için hisse geri alım yapılması gündeme alınacak mı?
Yoksa böyle gelen vurup giden vurup ,hisseye güvenen ystirimcinin ezilmesine seyirci mi olunacak
Ydf de ki nakitten yada geçmiş yıl kârlardan temettü dağıtılması söz konusu mu?
Bedelsiz sermaye artırımı mümkün mü?
Yoksa nakiti al takke ver külah şirket içi şirketleri beslemek için mi kullanacağız?
20 aydır endeks%100 artarken , hisse 64 den 18 e gevşedi... Bilmediğimiz bir olumsuzluk mu var şirkette?"
22 Şubat saat 12.33 de şirkete sorduğum soru
Ve şunu gördüm ki, şirketimiz yatırımcının sesine kulak veriyormuş.
Teşekkürler....
"Merhaba
Güler holdinge 24,40 dan RTA hissesi verdik tahsisli. Ve şu anda hisse 18 lira. 18 liradan geri alım yapılacak kadar yönetim kurulumuz acaba hissemizi değerli buluyor mu?"
Yönetime sorduğum diğer soru da bu idi .
İnşaallah güzel bir his var içimde
Yarasa kardeş
Geçen gün bu konuyu masaya yatırıp, A1 kapitalli beslemek yerine ,geçmiş yıl kar yada ydf ile kendi hissemizi aksa sirjet , diye baskayan bir analiz yapmıştık
Bir çok senaryoyu ele aldık.
Bizker bunları düşünüyor isej, şirket yönetimi kesinlikle düşünüyordur
%99 hisseyi yatırımcının sırtına yükleyip , tıkır tıkır maaş alan ve bana giren çıkan yok diyerek hisseyi umursamayan yönetimin bu tavrından vazgeçmiş olması beni umutlandırdı
Şimdi sıra Ümit bey de. A1 kapital hissesinden patron ayiklasi. RTA yi ve bizi A1 life yada onun partnerkerinden birine satsın.
Gönlümden geçen bu
Patron yatırım bankacılığı yapsın. RTA , profesyonel genetik iletin gudumunde olsun