Kırmızı bir günde 3-4 aykırı hisse portföyü pozitif tarafta tutuyor. Sepet olayının en sevdiğim tarafı da bu.
https://i.hizliresim.com/h83726t.jpg
Printable View
Kırmızı bir günde 3-4 aykırı hisse portföyü pozitif tarafta tutuyor. Sepet olayının en sevdiğim tarafı da bu.
https://i.hizliresim.com/h83726t.jpg
Normalde % 1,50 civarı eksi kapatılabilecek bir günü, birisi vasat, birisi orta şeker, 2'si tavanlık 4 hissenin katkısı ile %0,50'nin biraz üzerinde artı kapatabilmeyi başardı portföy. Sepet sağolsun.
https://i.hizliresim.com/6k0p94z.jpg
FONET aldık kötü geçen 1 haftada %7,81 kâr bıraktı. Değiştirdik ARDYZ aldık, 2 günde % 12,02 kâr yazdı.
Bilişim-yazılımdan yana yüzümüz güldü geçen haftadan beri. Diğerleri eh işte.. Kimisi orta şeker, kimisi tosbağa.
Bakalım devamı nasıl gelecek. Geçen yıl bu vakitler hızlanmayı Eylül'de yapmıştık. Bu sene de benzer olabilir.
29 kasım'da nasıl bir sonuç ile karşılaşacağımız önemli.
Umalım ki eleme kriterlerimiz doğru hisseleri bulmuş olsun bizim için; tercihlerimizde yanılmamış olalım.
Seçtiğimiz şirketler iyi performans göstersin, bu öyle veya boyle fiyata yansır, bize de bir çeyrek daha para kazandırır.
Eski hisseler pozitif görünümlerini koruyor.
(ASTOR, ELITE, GWIND)
Yeni hisselerden AFYON ve ORGE bir miktar ekside
ATATP iyi bir performans sergiledi şu kısa sürede. Gerçi MIATK'i tutsam o da iyi gidecekmiş.
Bir de yenilerden KLKIM fena gitmiyor.
GEDZA, GENTS, küçük de olsa yesil kapattılar günü.
Bu arada ben de 9 hisse ile devam kararı aldım, IHEVA konusunda kendi prensiplerime aykırı davrandım ve almadım.
Normalde hissenin sahibine, tahtacısına vb.bakmadan kağıt üzerinde verileri iyiyse almam lazımdı ama cok da elzem görmedim. Şimdilik bu portföy yeterli görünüyor.
Bu arada AFYON ve ORGE BDDK" nın ikinci konutlar için verilecek kredilerle ilgili düzenlemesinden etkilenmis olabilir mi acaba?
ORGE'nin işlerinin konutlarla ilgisi yüzdesel olarak oldukça az.. Algısal etkilenme belki kısmen olmuştur.
ORGE Yatırımcı Sunumundan:
"30.06.2023 tarihi itibarıyla Yeni Alınan İşler toplamımız 680.480.834 TL+KDV tutarındadır. Bu büyüklük 30.06.2022 tarihi itibarıyla 130.038.344 TL+KDV seviyesinde gerçekleşmişti.
30.06.2023 tarihi itibarıyla Devam Eden İşler büyüklüğümüz (backlog) 1.077.828.796 TL+KDV seviyesinde bulunmaktadır. Bu büyüklük 30.06.2022 tarihi itibarıyla 353.657.672 TL+KDV seviyesinde gerçekleşmişti."
Hem yani alınan işlerdeki büyüme hem de backlog'daki büyüme dikkat çekici.. Böyle bir büyümeyi BRLSM'de gördüğümde hemen almıştım ve çok kısa zamanda acayip seri hareketler yapıp çok iyi kazandırmıştı. ORGE'den de benzer bir performans bekliyorum açıkçası. Bana göre tek sorun, aslında geçen senenin zirvesine bakarsan pek de öyle görünmese de, yılın dibini baz alırsan çok prim yapmış gibi görünmesi ve milleti biraz ürkütmesi.
Yeni alınan işler ve backlog'a bakarsak ORGE'yi negatif etkileyecek pek bir şey yok. Zaten hali hazırda yığınla iş mevcut üzerlerinde. Ve şirket iş almaya da devam eden bir şirket. Geçen yıldan beri GES olayına da girdiler, o sahada da işler alıyorlar artık.
Ve hedef satışlar, hedef favök konusunda ortaya oldukça defansif, muhafazakar rakamlar koyuyorlar ve bunları fersah fersah aşıyorlar. Geçen yıllardaki hedef rakamlara ve gerçekleşenlere bakılabilir. ORGE iyi yönetilen bir şirket ve Buffet'ın ekonomik hendek şartlarını tamamen sağlayan 5-6 şirketten bir tanesi. Orta uzun vadede, işler bu şekilde devam ettikçe elbette, taşıyan herkesi mutlu eden bir gelişim gösteriyor. Kısa vade kırılganlığı ilgiye karşılık hoş geldin partisi olabilir. Zaman tanımak lazım. Bazen 2 ayda küsüp gidenler 4 ay sonra ciddi pişmanlıklar yaşıyorlar.
Çimento şirketlerinin borsadaki fiyatlamalarda maalesef zaman zaman döngülerin etkisinde ya da bu tip haberlerin etkisinde kaldığı bir vakıa. İlla BDDK etkisi konuşacaksak, ORGE'den ziyade AFYON'da kısa vade etkisi daha fazla olmuştur diyebiliriz. Ama ülkenin önümüzdeki 2 yıl içerisinde ciddi çimento ihtiyacı hissedeceği de bir vakıa. Bu gerçeği günübirlik volatil hareketler gizleyemez. bugün ters teper yarın yine basar giderler. Ayrıca tahtası da biraz zordur AFYON'un.
Yatırım tavsiyesi değildir.
TLMAN'da diğer hisselerin 2 katı vardı yüzdesel olarak. GWIND, BLCYT ve FONET satışlarım sonrası ARDYZ ve NUHCM almıştım, ve TLMAN alım maliyetimin altına geldiği için ve açıkta kalan parayı kademeli olarak TLMAN alımı yaparak değerlendirmiştim.. Şu anda TLMAN'da maliyetim üstünde bir marj oluştuğu için yüzdesel pay olarak olması gereken seviyeye getirmek için yarısını sattım ve oluşan nakti DOAS alarak değerlendirdim.. Hisse alımı için koyduğum maksimum halka açık piyasa değeri limitimi DOAS için bozmuş oldum. Alım tarihlerim itibariyle portföyde halka açık piyasa değeri 5 milyar TL civarının üstünde olan tek hissem DOAS oldu. Hayrını görürüz inşallah.
Bir anda koptu gitti, umarım böyle devam eder.