Yalan soyluyorsun yalan...Turbu ipten aldiniz.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yalan soyluyorsun yalan...Turbu ipten aldiniz.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu akıl var fikir var.Şimdi bu faizler düştü diye millet kredi çekip bir şeyler mi alacak.Aksine ulan bu işlerde bir sakatlık var hele bir bekleyelim altında dolarda falan mı diyecek.Zaten virüs yayılıyor,millet canının derdine düşecek o da başka.Maske dezenfektan vs sektörleri dışında heryer batacak.Turizmi düşünemiyorum bu yaz.
https://i.hizliresim.com/mRrgM4.jpg
Be sittimin ********i, tam vatan, millet senden hizmet beklerken, röportajın sirasimiydi?:oleyo:
Edirne'de Meriç Nehri'nin kenarında bekleyen Semih isimli kaçakçı, "Göçmenlerin buraya gelip Yunanistan'a geçme durumu oldu. Türkiye tarafından bir serbestlik var. Daha önce adam başı 200, 300 dolara geçiriyorduk karşı tarafa. Şimdi Türk parası ile 100 liraya geçiriyoruz. Görev gibi görüyorum. Ben parasında değilim. Bunlar buradan gitsinler, Türkiye'nin ekonomik durumu düzelsin benim için başka bir şeye gerek yok" diye konuştu.
Bayrağı Semih devralmış.
https://i.hizliresim.com/PGY2G8.jpg
12 Saat oldu, yeni sayı gelmedimi?:he:
Adam ne mubarek yuzluydu. Ayip olmadi mi simdi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kadın eve sevgilisini almış.Kapı çalınca sevgili yallah dolaba.Gelen koca değil ikinci sevgili olunca onla da başlamış muhabbete.Gene kapı zili aman kocam geldi diye onu da yallah yatak altına yollamış.Gelen gene koca değil üçüncü sevgili olan temelmiş.Kadın temelle tam muhabbete başlamış gene kapı bu sefer gelen koca, temel de balkona yollanmış.Koca eve girince huylanmış.Yatağın altına bir bakmış bir adam sen kimsin diye sormuş.Çapkın efendim sizin yatağın yayları bozukmuş eşiniz çağırdı onları tamir ettim.Koca peki o zaman borcumuz ne ,adam 100 dolar demiş,koca da çıkarmış yüz doları vermiş.Adam bu kez dolaba bakmış ,ikinci çapkın hemen efendim sizin dolabın rafları bozuk ben marangozum onları tamir ettim.Koca borcumuz ne 100 dolar denince koca ona da 100 dolar vermiş.Bu esnada balkonda bunları gören ama sesleri duyamayan temel hemen balkon kapısını açmış ben de s.ttim ben de s.ttim diye içeri dalmış.
Şimdi bu kaçakçı da sanırım raconu bilmiyor.O işleri yapmanda sakınca yok içeri dalıp itiraf etmiyeceksin güzelim memleketimizde.Her şey kuralına uydurulur yoksa sakınca yok.
2 sır ABD borsaları yüzde 10 a gelir gelmez radikal kararlar çıkıyor.ilkinde bu 25 deneyelim yetmedi bi 25 daha.bi süre sonra bozulma olacak gibiyken bı 25 daha.simdi ise hazır Corona varken bı bazuka gönderdiler.amac ABD seçimine kadar Trump boyundurugundaki Fed ve powell in durumu idare ederek seçime gidilmesi.sonrada gömün gitsin denebilir.ama daha 8 ay var ve duzeltmesiz burada tutmak bence zor ama sıfıra kadar yakıp tutabilirler.ytd.
Temel sorulardan biri Corona bu kadar etkili mi ve bundan sonra gelişimi nasıl olacak.bence buyutuluyor.1 aya kadar anlarız.ve altın ons bundan sonra ne olur bileşik soru olarak.
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde bugün yapılacağı açıklanan Halkbank duruşması ertelendi.
Foreks
Halkbank duruşmasının 31 Mart saat 09.30’da yapılmasına karar verdi
Foreks
Buna yorum yazmak isteyip silmiştim.
En iyi cevap aşağıdaki video olur diye düşündüm. Okulda şehitliği öğreteceklerine aşağıdaki videoyu izletsinler
Vatanına sahip çıkmazsa başına neler geleceğini görsünler.
O yaldızlı ülkelerin sürekli tekrarladıkları demokrasi, insan hakları ve şeffaflık gibi kavramları nasılda bir kenara attığını görsünler.
https://m.youtube.com/watch?v=mdcigN...ature=youtu.be
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
FED e bakıyorsun...
Aldığı indirim kararının niteliği konusunda şüpheler var.
Kendisi de sonradan yaptığı açıklamada "siyasi bir karar almadıklarının anlaşılması" derdinde...
Halk Bankası davasına bakan mahkemeye bakıyorsun...
Davayı nedense Martın sonuna erteliyor. Şüpheleniyorsun. Sanki tam da bu konjonktürde, Türkiye -Rusya papaz olmuşken, Türkiye'ye baskıyı sürdürme gayreti gibi...
Yani ezcümle:
Hadi bizde tüm kurumlar Erdoğan ve yönetimi tarafoından esir alınmış durumda. Kabul.
Ama Batı'nın demokrasi ve özgürlük kalası, kapitalist düzenin ağababası ABD de durum farksız gibi.
FED faiz indirim kararıyla ons altını hareketlendirdi...
Dolar/TL kuru da lastik gibi yerine giderse, gram altında yeni rekorlar beklenebilir...
FED'in faiz indirimini bizim gibi İM lar hariç sanırım hiç bir piyasa beğenmedi.
ABD borsalarına ne oluyor?
Ne güzel faiz indirimi geldi işte...
Fed açıkça ekonomik açıdan acil durum ilan etti. Sanırım 4 eyalet ki bunlardan birisi California (ticaretin kalbi) acil durum ilam etti. Piyasa şu anda buna odaklanmış durumda.
Daha da ilginç olan durumu söyleyeyim. Şu anda virüs ile ilgili testler tek merkezden yapılıyor. Birçok sağlık kuruluşu ve eyalet kendi testlerini yapmak için başvuruda bulundu ve beklemede. CDC (The Centers for Disease Control and Prevention) kısa zamanda test kitlerinin kullanıma hazır hale geleceğini belirtti. İşte bu noktadan sonra Abd içerisinde virüs açısından ne olup bittiğini gerçek anlamda göreceğiz.
QUOTE=BORA YAŞAR;4196579]FED'in faiz indirimini bizim gibi İM lar hariç sanırım hiç bir piyasa beğenmedi.
ABD borsalarına ne oluyor?
Ne güzel faiz indirimi geldi işte...[/QUOTE]
ABD borsalarının gözü bu faiz indirimine rağmen toprağa bakıyor.
Sebebi bu indirim yetmez parasal gevşemede isteriz olabilir.
Ne yaparla yapsınlar kusursuz bir fırtına geliyor.
İlginç olan ABD seçiminden önce gelecek gibi.
[/QUOTE]
Teşekkür...
İyi de FED'in faiz indirimini bekleyenler, korona virüsünün ekonomiye etkisini giderme yönünde, faiz indiriminin yararlı olacağını düşünüyorlardı.
Anlaşılan piyasa gene de iyi karşılamadı bu kararı.
Büyük şirketlerin hisselerinde (Microsoft, Apple falan ) büyük düşüşler var.
ABD 10 yıllıklar 1’in altına geldi ..
Durup dururken 15 kuruş aşağıdan dolar sahibi ettiler milleti...:)
5.50 bekleyenler de var tabi...:)
Fed faizi 0'a da getirse bu ülkede dolar düşmez... Merkez bankası ve ihracatçı düşmesini istemiyor çünkü
Corona virüs bahane ama destekli bahane.normal grip tedavisi olduğu halde her yıl kaç bin kişi ölüyor.bir aya kalmaz bu mum soner. Son 6 ay da siyah kuğu Trump için en acı senaryo olur.buna uğraşan bir akıl da var gibi.ytd.
Trumpin altına çalıştığı da artık su götürmez bir gerçek.eger mücadele cetinlesirse ensturamanlarda çok garip hareketlerin devamını göreceğiz gibi.
Borsalara gelince en az 75 baz puanlık bir beklenti vardı... Beklenti karşılanmadı...
Bir günde...Dolar kuru 6.22 den 6.04 e savruldu...
Şu an 6,11 üzerinde...
Baya bir al-sat imkanı verdi...
Birçok sayın üyenin değindiği gibi Fed olağan toplantıda bir faiz indirimi daha yapacak gibi görünüyor,demekki Çin i ticarete şöyle ezeriz böyle mahvederiz çıkışları sadece poker blöfüymüş,biz bu corona virüsünden Çin çok etkilenecek diye düşünürken bir anda ABD ön plana çıktı,bencede önümüzdeki günler çok hareketli olacak..
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Gazprom ile yapılan yeni doğalgaz alım sözleşmesinde ülkesine yüzde 40 ile maksimum indirim yapıldığını açıkladı.
Aklıma bize yapılan zamlar geldi de...
Bugüne kadar sayısız örneğini gördük: Aşıyı gerekli dozda bir kerede zerketmek gerekiyor.
Yarım doz sonra olmadı yarım doz daha gibi bir uygulama, bırakınız deva olmayı, hastayı daha da kötü hale sokmakta.
Piyasa bir kuruma saygıyı ve de güvenini yitirdimi, onu yerine koymak zor...
FED bizim MB nın hatalarını yapmaya başladı.
Trumpa faiz indirimi silahın bi işe yaramıyor fedi serbest bırak mi deniyor.fed daha geçen gün izliyoruz.politikada değişiklik yok dediydi.3 5 güne böyle degisiyorsa vay halimize.arz sokuna faiz indirimi çare olmaz.
Sayın Besonderes,sizi viop başlığından takip ederim,mantıklı fikirleriniz var,Sayın Hayek de bu başlığın değerli müdavimlerindendir,bence bu mesajınız tehdit izlenimi veriyor ve pek hoş olmamış,emin olun bu başlığı takip eden herkes bu cümlelerin sadece bir fikir paylaşımı olduğu konusunda hemfikirdir.
Bu konu ile ilgili Atilla Yeşilada nın bir yazısı var,kısaca Rus doğal gazının bize çok pahalıya mal olduğunu anlatıyor.
https://www.paraanaliz.com/2020/reel...degiliz-44056/