Stopaj mart sonuna kadar uzatıldı.
Stopaj mart sonuna kadar uzatıldı.
Bazıları israrla pozisyonuna gore yorum yapmaya dev ediyor...
Mevduat getirisi belli bir sure yuksek kalmak zorunda, dolarizasyondan kurtulmak için...
Bedava krediler fiyatlamalarda ciddi dengesizlikler oluşturdu, bunların bir rayina oturması lazim...
Daha yeni uygulamaya baslanmis yeni kararların ilk ve son olduğunu düşünmek mantiksizlik olur...
Bu doları dengelemek zorundalar ve bence 2021 dengelenme yılı olacak...
6 aylik yapmak mantiklimi?
şuan en yüksek veren hangi banka oran nedir? fıbabank mı burgan mı?geri dönüş ayın 25 i..
24 Aralık ppk toplantısından önce bu stopaj açıklanarak '' bakın size vergi avantajı sunduk . 1,5 puan yapar. Faiz artışına gerek yok '^' diyebilirler. Faizle işim yok ama her an döviz- faiz - altın - borsa değişimleri yapabilenler için olmazsa olmazdır.
Ne olursa olsun kötünün iyisi bir hamle ben yıl sonuna kadar uzatma bekliyordum ama bu da fena değil en azından mb faiz kararlarını aktif rasyonun kaldırılmasının etkilerini izleme şansımız olacak joe bıdenin koltuğa oturmasını ve ab nin hamlelerini görebileceğiz duruma göre de mart sonu 1 yıl bağlama şansımız da hala cebimizde bence hiç fena değil
Mart sonuna kadar zaman kazandık, 20% yıllık oranı bakalım alabilecek miyiz?
Hazine 2021'de borçlanmasını artıracak-
https://www.bloomberght.com/hazine-2...iracak-2267609
Linkteki haberi dikkatlice okuyun 2021 yılı 541 MİLYAR TL iç borçlanma hedefleniyor.
Yani AYLIK ORTALAMA 45 MİLYAR TL.
Ocak ayından itibaren hazine ihaleleriyle birlikte faizlerin mecburen nasıl yükseldiğini hep birlikte göreceğiz.
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2020/1...am%C4%B1-1.pdf
Bloombergte dinlerken bir ekonomist bankalar zaten mevduatlarini onceden arttirdi dedi. Yani 150 bp felan gelse bile ayni kalcak dendi.suanki seviyelerde kalcak ona gore arkadaslarlar. Milyon ustu 17.5 gibi
Bankalar onden yüklemeli faizi arttirdi.bence mb faizi arttirsada arttirmaya ayak suruyeceklerdir.
Kimse hayal kurmasın bankalar ocak sonuna kadar bilemedin 5 Subat 2021 e kadar bürüt 19-20 arasında bir faize oturacak onun da neti 18-19 olur ha 19 netten 1 yıl paranı bağlar mısın o senin bileceğin iş. Ayrıca bu her şey iyi giderse senaryosu kötü giderse ayrıca konuşmak lazım
Finansbank 92 güne 16,75 den 16,85 çıkarmış. Tebrikler.
Halkbank 32-90 arası 16,75
İçimizdeki İrlandalılar misali içimizdeki bankacılar kendilerini çok açık ediyor...
Size ucuz mevduat yok...
2018 de ki duruma benzeterek uzun vadeli mevduat bağlamayı düşünen arkadaşlar acaba içinde bulunduğumuz durumu gözden kaçırıyor olabilirler mi ?
O zaman mb rezervleri (+) idi şimdi (-) ve ekonomi biraz canlandığında ortaya çıkan cari açık sonucu ihtiyaç duyulacak döviz nereden bulunacak ?
Döviz fiyatları nasıl dengede tutulacak düşük faiz ile ?
Viop teminat mk 14.93% günlük
Şimdi diyelim 1 yıllık mevduat yapsak stopaj oranı sıfır mı oluyor ?yoka sadece 31 marta kadar olan mevduatlara mı indirim var ?
ünlü menkul 16.50% günlük m+
dün satır aralarında portföy yatırımlarını çekmeliyiz dendi. ihtiyaç olunan döviz oradan ve aşıyla birlikte artacak turizm gelirlerinden diye düşünüyorum. şu an için caatsa yaptırım beklentileri de gerçekleşmiş oldu, bundan sonra bizim atacağımız adım söyleyeceğimiz söz önemli hale geldi.
orada da tansiyonu düşürücü hamleler atılıyor. ben 2021 için kötümser değilim, belki de bilinçaltım, yeter bu kadar biraz da iyimser senaryo tarafına geç diyordur
31 mart'a kadar bağlanan tüm mevduatlar, vade sonuna kadar düşük stopaj oranlarından faydalanır. 1 yıllık mevduat yapacak kişi için bugünkü enflasyon değil, önümüzdeki yılın enflasyonu önemlidir.
Teşekkürler
Enflasyon bu sene paranın maliyetinin altında verilen krediler ve döviz yüzünden arttı. 13 haftalık kredi artış ortalaması çakılmış vaziyette. Yılın ilk 6 ayıda bu şekilde devam eder. Gelecek seneki enflasyon 12-13% bandı olsa bile 0 stopajlı 1 yıllık mevduatı 20% den bağlayan enflasyon üzerinde getiri elde eder.
Ben yinede tüm paranın 1 yıllık bağlanmasını tavsiye etmiyorum. Kenarda bir miktar dolar yada altın alacak kadar nakit bulundurulmalı.
Caatsa ve benzeri yaptırımlar 1 kereye mahsus cezalar değil ama. Tam bir anlaşma sağlanana kadar devam etmesi muhtemel sürekli cezalar halini alabilirler. İran örneği kadar sert olmasa da Biden ile bazı can sıkıcı gelişmeler olabilir.
Zira Biden bir politikacı, Trump gibi tüccar değil. O nedenle Trump'ı ikna etmenin yolu ile Biden'ı ikna etmenin yolu çok farklı.
Haklısınız üstadım başlıklar genişleyebilir neticede Kore, Çin sınıflandırmasına dahil oluyoruz. Lakin İsrail'e büyükelçi atanması vs. gibi gelişmeler ile suyuna gitme yolunu tercih edeceğiz gibi. Ayrıca US'in tavrına göre AB'de kendi tavrını ortaya koyacaktır.
Saygılarımla.
Catsa konusu kapanmadı maalesef henüz atılan adım sadece 1 karar gibi zamanla diğer adımları da atacaklar ellerinde sopa sürekli s400 tehditi devam edecek, dövizin yönünü catsa dışında dıl borç ve cari açık belirleyecek, olası bir erken seçim olmasa dahi ithalatın hız kesmediği ortamda cari denge ciddi problem yaratacak yurt içi yerleşik bu faizlere döviz bozmaz ama belki alım hızı yavaşlar, son 2 haftadır yabancı portföy girişleri zayıfladı hatta önceki hafta hisse senetlerinden küçük bir miktar çıkış bile yaşanmış, tükiyenin tüm kredi derecelendirme notları 3-4 basamak aşağıda bunlar düzelmeden ciddi bir fon girişi olmaz, akp reform yapabilecek donanımı kaybetti özellikle mhp ile ittifak devam ettiği sürece ayağından prangalı hiçbir yere gidemez. Merkez bankası rezervlerinin swapları düşünce - 50 milyar dolar olması da ayrı bir handikap, kısacası türkiye için parlak bir gelecek yok maalesef. Ben de %40 döviz pozisyonu taşımaya devam ediyorum
Acaba yavaş yavaş altına mı geçsek ? 2100 dolar bekleyenler var 6 ay içinde
Bizim halka doğruyu söylediğinde ; eğer işine geliyorsa anında kabullenir ama işine gelmiyorsa reddeder ve sizi iftiracı olarak kabul eder. Tam ülkenin içinde bulunduğu duruma örnek olan bir proğram şu anda ( 15 aralık saat 17 de ATV de , Esra Erol da ) tv. de. Fen Lisesinde okurken sınav kaygısıyla rahatsızlanan pırıl pırıl bir genç kızın, bağnaz ailesi sözde hocaya nasıl inandığını ve sonuçta mimar olan kızlarının tıpkı Adnan Oktar ın cicileri gibi kendi isteğiyle sözde hocaya tapındığını anlatıyor. Utanmaz kadın üstü örtülü kendi yediği hurmaları da yoğun soruların arasında bahsediyor.
Vah ülkem vah.
Bankalardan mevduat faizi alarak enflasyona karşı para korunmaz. Araba, ev, arsa alanlar ancak korundular. Döviz bile koruyamadı. Herkes ticaret yapamaz bu yüzden mevduat yapılıyor. Bunu bilenlerde , milletin alınterini ucuz kredi olarak kullanıyorlar.
Eyçesbisi 400 k için 32 gün ve 92 gün için aynı oranı (17)verdi.Yarın bağlayıp bağlamama konusunda karar veicem.şu an 17 ile FIBA günlükteyim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gunluk hesaba hesap acilirken mi para yatiriliyor sadece.
Yoksa vadesiz hesap gibi her gün para yatirilip cekilebiliyor mu.
2019 yılında faizlerde net 22-23 gibi faizlerden yıllık bağlayan bağladı...o zamanda faizler asla düşmez bu faizler yetmez net 30 faiz olmadan asla yıllık bağlamam asarım keserim dendi sonrasında faizler hüsrana uğradı...bir tabak çorba faizine muhtaç haline gelindi...herşey çok çabuk unutuluyor...dünkü durumla şimdiki durum çok farklı döviz rezerveleri tükendi deniyor...ben bu masalı 30 yıldır dinlerim..özelliklede olan hep faiz yoldaşlarıma olmuştur...sürgün yemiştir...demek istediğim hırs hep fazlasını ister....ama kazanan hep nefsini terbiye edebilen olmuştur....dün neyse bugünde faizde olacak odur....esnafa işçiye ona buna devlet korona sebebiyle yüklü para yardımı edecek...önümüzde nisanda emekli bayram ikramiyeleride hibe edilecek...devlet yüksek faizle çok uzun devam edemez...ilk fırsatında darbeyi vuracaktır....bankalarda meraklı değildir faiz üstüne faiz vermeye...sonuçta onlarda ucuz para ve ucuz faiz peşinde....son olarak topa vurmadan önce barajın açığını iyi görüp gole çevirmek önemlidir....
Chucky.......................yeşil parkalı cadde bebeği