önemli bir haber değil HALKB haberi...olumlu/olumsuz etkisi olmaz bence hisseye...
Printable View
önemli bir haber değil HALKB haberi...olumlu/olumsuz etkisi olmaz bence hisseye...
Acil şekilde kuzunun hissenetten banlanmasını bekliyorum
Geçen kuzu gelmiş şelale de 70 bin hedefi vermiş
O hedefi verdiğin den beri işim gücüm ters gidiyor 😀
Zorladıkça zorluyor zorladıkça zorluyor
Kuzuyla aynı pozda olmak beni çok tedirgin. Ediyor keşke pozunu bilmeseydim
Global borsalar kan kırmızı
A.g bizim halimize bak
Şaka gibi gerçekten
Borsa da oyun planı değişmiş kurallar yeniden yazılmış
Çok yaşa 450 bin ky kardeşim iyiki geldiniz
Zamanın da devletimiz böle bize hiç destek vermedi borsaya girdiğimizde
Antalya bölgesinde Merkez ve batı Antalya yani Göynük * Kemer * Kaş' a kadar uzanan tarafta oteller açık
Büyük tur operatörleri de mecburen bu tarafa yönlendiriyorlar.
Avrupa' lı turist in geldiği Alanya tarafı bitik maalesef oteller açılmayacak.
Burada görüştüklerimiz geçen yılın aynı döneminin %25 cirosunu yapabileceklerini söylüyorlar Rus pax getirenler..
Sezon uzar umutları var pandemiye oturmezsak
2 haftadır Antalya ya gelen rus lar ukrayna üzerinden geliyor zaten ama çok düşük
ne kıymetli ky. varmış.Açıga satış yok(çoğu hissede),devre kesici oranı lehlerine, zaten
vobda short yapanı ayağında sallandırıyorlar:)
benim girdiğim 1998 de İMKB-100 (BIST-100) 4500 den 1800 e indi ama kimsenin umurunda olmadı.
keşke O ZAMANDA DEVLET ANA OLSAYMIŞ.
Bir ay önce altın ve gümüş için ısrarla şuralara düşecek ben oralardan toplayacam diyen arkadaş nerelerde ve ona bu forumda inceden destek çıkan arkadaşlar neden sus pus yazık hadi çıksın bir özür dilesin bari mütevazi grafikçi abimiz onu bile yapmayan birisi ah ahhh
dow
günlük
https://i.hizliresim.com/nX5tMy.png
Aslında çok iyi olmayacak onlar için.
İnsan borsadan para kazanmanın tadını aldıkça , hele ki hiç bir şey bilmeden bu olunca , özgüven patlaması yaşar.
Daha fazlasını isteyecektir.
Boşuna çalışmışız senelerce , burada iyi kazandık diyecektir.
Sonra 1 gece ansızın seans kapandıktan sonra BORSA İSTANBUL yönetiminden tüm hisselerde açığa satış serbest oldu haberi gelecektir.
O zaman o şenlik başlayacaktır.
Bu arada şu an benim bildiğim bazı yeni arkadaşlara VIOP da daha az para ile daha çok pozisyon ve para kazanıldığı söylenmiş/söyleniyormuş.
İşte spottan çok buraya geldiklerinde perişanlık başlayacak. Terste kalıp, kredi ile yakalanınca geçmişteki borsa mudileri olacaklar.
Gene biz bize kalacağız.
450 bin arkadaş gene arsa, tarla, altın , dolar vs. yönelecekler.
Eskilerle sohbet edenler bilir. Kapanmış tahtalar altında kalan çok adam vardır. Bir daha da borsa oynamamışlardır.
Ha bir gün zaten düşecek ozaman ben demiştim diye gelip çocukca egonu tatmin edersin her şey zaten devamlı çıkmaz veya devamlı düşmez önemli olan çıkarken cebi doldurmak düşerken cebi doldurmak komikkkk
Altında 9 yıllık çanak tamamlandı. Ben de aşağı tepki bekliyorum.
Tek sorun basılan çok fazla para var .Altına ve metallere kaydırıyorlar.
O biraz kafamı bulandırıyor. O yüzdne yorumda çok temkinliyim.
Buradan altın almak da oldukça riskli bana göre. Ama kredi çekip alanda çokmuş. Bankalarda bu yüzden çok zor kredi vermeye başlamış diye de konuşuluyor.
KOÇ senin sistemin tam tersini yaparsan tatmin edici sonuçlar elde edersin. Ya da dipnot düş, sinyalin tam tersi yapılacaktır diye...
Ha birde 2 ay önceden dolarda çok sert yukarı bekleniyordu 8 binler felan iki aydır zaten vadelide olduğu yerde sermaye erimiştir abey gerçi sen sanal takılıyodun
Bist 100 ü koç abey 80 bine bekliyor yine bir sallama olduğunu düşünüyorum belki en kötü 106-105 lere kadar salınabilir ama önce şu benim meşhur 148 i bekliyorum sadece beklenti burda kimse neyin ne olacağını bilemez pala adama donunu ters giydirir herzaman burda kimsenin sizin algınızla oynamasına izin vermeyin kimse bir şey bilmiyor benim gibi sallıyorlar burda sizi etkileyecek parayla işlem yapmayın eğlenin sadece ii geceler herkese y.t.d
Koç abiye boşuna yüklenmeyin. Teknik analize göre hareket edenlerin hepsi yanıldı. Pala oyunu değiştirdi teknikcilerin suçu yok.
20 yıl önce senin düğününe gelen şimdi çocuğunu evlendiriyor, o zaman takılan takılar ile şimdiki takılar arasında alım gücü arasında büyük fark var. Bu takı işini zamanında kim çıkardı ise sakat iş yapmış ama 1970 lere kadar sabit altın kuru sistemi vardı muhtemelen.
Güneydoğu vs oralarda başlık veya çeyiz paraları da muhtemelen altına endekslidir. Hindistan da altın işinden etkileniyordur.
https://www.sondakika.com/haber/habe...ecek-13449581/
Rusya'dan Türk turizmcisinin yüzünü güldürecek müjde! Rezervasyonlar başladı
Türkiye'ye en çok turistin geldiği Rusya'dan Türk turizmcilerini sevindirecek bir haber geldi. Rusya Tur Operatörleri Birliği, rezervasyonların başladığını belirtirken Rus Büyükelçiliği de Türkiye ziyareti planlayanların test yaptırmasının gerekli olmadığını söyledi.
Bizim borsa rakamımız sürekli 120 125 bin point arasına gelince bir haber bir küresel satış olurdu dowu daxı avrupası alayı satış yerdi e haliyle insanlarda 120 125 bin rakamlarına gelince daha bir dikkatli olurdu şimdi 2 gısır atılınca 1192 point oluyoruz şuanki rakama göre yani %50 60 düşsek bile 700 point hani bir kaç arkadaşın beklediği o malum 70 binler şimdi almanya fransa ingiltere dowa bakınca biz rakamsal olarak ucuzmu olucaz? En yakını 4 veya 5 binlerde hani bizim endex hafif bir satişdan sonra 3 ila 4 binleri hedeflermi diye kafamda deli sorular hani malum büyüklük takintisi olan bir milletiz😄
Şimdi benim şortlardan da iki sıfır atılacak mı? :he:
Paraya bak aluminyum.
Zaten en dipte Kuzu yatiyor diyorlar.
HÜRRİYET gazetesi aldım.. logoyu değiştir, yeni şafak ya da Yeni Akit yaz..FArketmez..
S.İslamcılar her yeri dümdüz etti..
zaten üst üste gömülüyordu insanlar...benim eşimin anneannesi başka bir akrabalarının üstüne gömüldü Karacaahmet'te...hem de bundan 16-17 yıl önce...yeni bir durum değil...Karacaahmet ve Zincirlikuyu istanbul'un en kıymetli mezarlıkları...bu kadar nüfusu başka türlü nasıl idare edeceksin?
Ayasofya neye misilleme idi anlayamadım..
Zamanla karşı misilleme ile anlarız...!!
Şu haber ilginç..!
Aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu İran terörünün mağduru olduğunu öne süren 252 kişi,
Halkbank aleyhine tazminat davası açtı.
Dilekçede bankanın %51 nin TVF na ait olduğu ve zararlarını telafi edecek finans gücüne sahip olduğu belirtildi.
adamlar 20 yıldır din suistimali ile ülke yönetiyor.. işlerine geldiğinde tempoyu da arttırıyorlar..bu ayasofya meseleside böyle bir şey.. öyle bir dil kullanıyorlar ki "ne şiş yansın ne kebap" durumu ortaya çıkıyor: bunların lideri dunyada mesela mısırda "laiklik önemli" diye konuşuyor ama tabanın bir kısmı şeriat özlemi duymaya devam ediyor, "onun da sırası gelecek" umudunda..
veya yine bunların lideri lozanın yıldönümlerinde (bazen aksi mesajlar vermiş olsa da) bu anlaşmanın önemini vurgular genç cumhuriyet için ama bunların tabanının bir kısmı yine lozanı en büyük kötülük görmeye devam eder ve hilafet ve saltanat hayalleri kurmaya devam eder, "onlarında sırası gelecek bir gün hilafet tekrar faal olacak" şeklinde..
böyle bir sürü fay hattı var, partinin söylemleri resmi olarak cumhuriyetin ideolojik çigisinden çok farklı değil (*) ama taban tam tersi anlamaya ve umut etmeye devam ediyor.. bunun bir nedeni olmalı ??
(*) bazen şok derecesinde ters ifadeler olluyor ama güya düzeltiyorlar sonra, "o kişi partinin resmi görüşünü ifade etmiyor" diye.. yersen..
Amerikan Wall Street Journal gazetesi,
yılın ilk yarısında yabancı yatırımcıların Türkiye'de tahvil piyasasından 7 milyar dolar,
hisse senedi piyasasından 4 milyar dolarlık çıkışa imza attığını ve
kredilerin geri dönüşlerinde sorunlar yaşanabileceğini yazdı...
https://www.wsj.com/articles/foreign...s&page=1&pos=1
Ashmore Group tan araştırma direktörü Jan Dehn,
Kimse artık Türkiye nin uzun vadeli tahvillerini almak istemiyor. Bu stres işaretlerinden biri dedi.
WSJ, Szabó ve Dehn in Türk tahvillerinden tamamen çıktığını da aktardı.
"bunun bir nedeni olmalı" demiştik..
nedense insanın aklına malum zatın
"demokrasi bir tramvaydır, gittiğimiz yere kadar gider, orada ineriz" ifadesi geliyor..
belki de bir çok kişi bu ifadeyi hatırlıyor veya biliyor..o nedenle benim sorumun en azından bir açıdan bir cevabı ortaya çıkmış olabilir..
Demokrasi sayesinde köyden çıkıp Cb olabilmiş birinin demokrasiyi ve cumhuriyeti benimseyememesi tamamen ironi..
Ama bunun farkında, gücü elinde tutmak için bu tür yozlaşmalara kaymak zorunda.. elindeki kitle sirkülasyona uğradı..
İstanbul, ankara gibi şehirlerde yol üstü propagandalar yapamıyor yani birebir dokunamıyor artık.. bu yüzden ayasofya gibi bilimum şeylerle dokunma politikası güdüyor.. ha bir de televizyonlar var, allahtan kitle fazla mesailerle çalıştığı için, tv den biraz uzaklar..
Virüs çıktı Suriyeli sorunu bitti, herkes sosyal yozlaşmayı ve kokuşmuşluğu kabullendi..
Damat ekonomi yönetiminde olduğu sürece açığa satış geri gelmez boşuna beklemeyin. Açığa satış yasağı son yıllarda yapılan ender doğru hamlelerden biri. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz borsa yükselecek derken bir yerimizden uydurmuyorduk hocam :)
Hoş olaya makro bakınca zaten borsanın düşeceği yoktu.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.