Aynen doğru istikrar yokRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen doğru istikrar yokRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bırak fonunu kendini toptan yasaklamasınlarda.
Yasak olan ülkeler
https://www.coinkolik.com/bitcoin-ya...ldugu-ulkeler/
Yasaklayacak ülke
https://www.ntv.com.tr/dunya/hindist...gEWEaLOj0alPDQ
Bu da bizden gelsin.
https://www.bloomberght.com/bakan-va...acagiz-2276503
Daha doğrusu söyle bir durum var. Fiba emeklilik şuan fonları bazılarını bazı grup dışı portföy şirketlerine yönettiriyor. Genelde kendi grup şirketine yönettirdikleri dışındaki fonların getirisi iyi. Nedeni basit. Eğer kötü giderse alır hemen grup şirketine verir. Fakat iyi gitse de iyi yöneticide kalacak diye bir garanti yok. Geçmişte FEO diye bir fon vardı sanırım. Getirisi baya iyi idi. Aldılar başka yöneticiye verdiler. Eğer emekliliği fiba ya taşırsanız böylede birşey olur ise tefas da olmaz ise orada kalırsınız yıl. Zira mevzuat gereği emeklilik sözleşmesini yılda 1 kez hareket ettirebilrsiniz emeklilik şirketleri arasında. Bence tefası beklemek lazım...
Elz % + 0.52
Pdd % + 0.044
Tca % + 0.38
Zpf % - 0.36
Zpe % + 0.26
Bilmiyordum, GBC icin cok ilginc bir bilgi. Amerikan hisse ve etf leri iceren bir fon icin yurtici banka kapanis saatini baz almak ne kadar mantikli acaba. Aft ve yay gibi oldugunu dusunmustum yatirim yaparken. Hadi tcmb dolar kurunu baz almalari biraz mantikli fakat yurtici banka kapanis saatine gore fon fiyatini belirlemek, cok ilginc. Tesekkurler , saygilar.
GBC izahnamesinden alıntı,
"Yurtdışı borsalarda işlem gören borçlanma araçları; işlem gördükleri yabancı borsalarda;
Türkiye saati ile 17:00’da ilgili menkul kıymetin, Bloomberg ekranında yer alan BVAL sayfasındaki
ağırlıklı ortalama fiyatlarının ilgili yabancı paranın TCMB döviz alış kuru ile çarpılması suretiyle
değerlenir.
Yabancı piyasalarda işlem gören ortaklık payları, fon ve borsa yatırım fonu, serbest yatırım
fonu katılma payları ile yatırım ortaklıkları paylarının değerlemesinde; değerleme tarihindeki
Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16:30 – 17:00 aralığındaki alış fiyatı ile satış fiyatının
ortalaması kullanılır."
Saygılar.
Ktm %-0,014
mps %+1,143
mac %-0,516
opb %+0,482
sua %-0,027
Mac -0,516%
nnf -0,710%
oph +0,645%
ıdh +1,102%
Aktif yönetilen fonların hepsinin zamanı geliyor. Temel beklentilere göre hisse seçtikleri için beklentilerine göre fiyat artış zamanlamaları farklı oluyor ve sanki onu alsak daha iyiydi, bunu alsak daha iyiydi diyip duruyoruz. Bir dönem tkf çok iyiydi, nnf çok iyiydi, şimdi oph görünüyor ama dediğim gibi bunun da duraklama ve düşüş döngüsü gelip diğer fonların gerisinde kaldığı zamanda nnf iyiymiş, tkf iyiymiş deriz. O nedenle her fon türünde 3-4 çeşit bulundurmak ve özellikle hsyf işine uzun vadeli bakmak lazım.Dönemsel olarak hangisinin daha iyi gideceğini bilemeyiz ama uzun vadede getirileri birbirine yakın oluyor.
Yabancı borsada ‘sabıka’ya bakıyor
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...kiyor-6316231/
Uzun zamandır Osmanlı Yatırımla çalışan ve onların fonlarına çok güvenen,OPH/OPB'ye kuruluşundan beri giren biri olarak belirteyim ki OPH'nin yılbaşından bu yana getirisi normal değil.Hiçbir fonu bu performansla karşılaştırmak doğru değil.Ayrıca NNF'nin performansı(ki ben bu fona piyasanın baktığı gibi çok pozitif bakmıyorum) çok da şağı kalır değil.Gayet güzel yönetiliyor.Ben hisse fon portföyümü ICZ/TCD/OPH/MAC/NNF olarak oluşturdum.Burada sadece getiri odaklı bakmıyorum.ICZ-teknolojiye inancımdan,OPH-kuruma,MAC-yatırım felsefesine-TCD-tamamen getiri odaklı.
Bu arada OPH için bir şey daha söyleyim, bu fonun babası BBH olup 5 yıllık performansı hiç de acayip parlak değil.Ayrıca Osmanlı'nın OSH'nin performansı da anormal dalgalı.Yani kısaca OPH'nin son dönem getirisi çok istikrarlı olmayabilir.TRILAC falan mı aldılar yüklüce acaba.Epey bir otomobil+teknoloji var gibi.
https://tefasanaliz.com/Home/Privacy
Şu güzelim siteyi de yok etmişler. tefastan 50 kat daha kullanışlıydı. Tek amacı tefastaki bilgileri daha derli toplu ve işlevsel şekilde sunmak olan siteden ne istersiniz ki? Asla yapıcı olmayın asla tefası iyileştirmeyin, alternatif üretenleri de derhal yok edin.
Bu ülkede hiçbir başarı, hiçbir iyi niyetli çalışma cezasız kalmaz. Hiçbir ücret talebi olmadan, tamamen toplum yararına yapılmış olan bir çalışmayı cezalandırdılar yine. Kendisiyle bazı öneriler verme vesilesiyle iletişim kurma fırsatım olan, inanılmaz pozitif ve çalışkan bir arkadaş bu saatten sonra sizce başka bir projeye girer mi, yeni bir şeyler geliştirir mi? Hiç sanmam. Her başarıyı, her çabayı, azmi aman törpüleyin, kafasını ezin ki kimse bir şey yapmasın.
Pit fonların aktif yönetildiğini hangi kriterlere göre anlıyorsunuz? Performansa göre mi? Piyasa düşmesine rağmen fonun çok daha az zarar ta da artı kapatması mı? Bunlara göre mi karar veriyorsunuz? Merak ettim. Çünkü bu aktifyönetilme işi çok konuşuluyor. Örneğin benim de banka fonlarının iyi yönetilmedikleri yönünde takıntım var ve uzak duruyorum. Bol kazançlar Ara sıra borsa endeks yorumlarını da bekliyoruz.
Ben fonları tefastan geçmiş portföy dağılımlarına bakarak anlamaya çalışıyorum, hisse, türev, tahvil, öst, yabancı hisse vb lerin dağılım değişikliklerine bakıyorum. Aktif yönetildiğini düşündüğüm fonların aylık portföy dağılım raporlarına da bakarım her ay ayrıca.
Bazı hisse senedi ağırlıklı fonların portföy dağımı raporunda hangi hisseyi hangi tarihte alıp/ sattığı bilgisi bile varken ,bazılarında ise portföylerinde hangi hisselerin olduğuna dair bilgi bile yok
Bu işlerin bir kuralı falan yok mu da kafalarına göre takılıyorlar .?
Bu konuda bir kural olmaması çok güzel bence. sonuçta istatistiskler ortada. Beğenirsen alırsın beğenmezsen almazsın. NNF portföy açıklamazken daha başarılıydı mesela sonra eski havası kalmadı. OPH de hiç açıklamıyor ve en başarılı fon konumunda. Açıklamamaları daha da iyi bence.
gbc %2,17 yapmış nasıl oldu anlamadım devamı gelir inşallah
Başka bir sebeple de olsa bu da kapanmış:
http://www.foncanavari.com/#/anasayfa
Bir de Fonasistanı sitesi var. Arkadaşımız siteye fonların mevduat eşleniği, standart sapma, sharpe ratio gibi özelliklerini ekleyecekti, ancak aynı lisans ücreti sorunu nedeniyle geliştirmeyi askıya aldı.
Valla bende gömdüm nnf ye zararımın çıkmasını bekliyorum temel analiz yetmiyor havayı ve gelişmeleri iyi koklamak lazım coşkuda da düşüşte de ters köşe olduk tecrübeli bir yönetim çok önemliymiş gerek hisse seçimde gerek viop tarafında dediğim gibi zararımın çıkmasını bekliyorum oph konusuna da katılıyorum ekstra olarak da tcd fonu başarılı buluyorum.
16 Mart Salı günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +1,41%
Bist100 +0,96%
Mac tan haber var mı arkadaşlar endeks altı getiriye endeks üstü götürüye devam sanırım yine
Elz % + 0.88
Pdd % + 0.043
Tca % - 0.23
Zpf % - 0.31
Zpe % + 0.83