Dolara mudahele gelemez hocam.Gucu yok hukumetin.
Hisse fonlarini bu surecte azaltanlar icin 2 3 gun firsat gunu olabilir.
Saygilar.
Printable View
Umarım hafta sonu gelecek bir haberi önden alanların satışı değildir.
ne oldu bilen var mı
malum akşam resmi gazate günü
Motorine1.14, benzin ve LPG'ye 0.70 kuruş zam.
Sağolsun hükümetimiz yanıltmadı, mevcut yönetimde ne Türk Borsasına ne de Türk Lirasına güvenilir. Bir ara yerli hisse fonlarından biraz alsam mı diye düşünmüştüm ama elim varmamıştı. İyi ki anlık bir gafletle almamışım.
Bunları daha önce burada çok anlattık
Niye okumuyorsunuz🙂
Haftaya yazılı yapacağım bu konuda.
Sınavdan geçemezseniz olmaz, hemen eski mesajları bulup dersinize çalışın🙂
Şaka bir yana
Bu byf’lerin bazı püf noktaları var dikkat etmezseniz özellikle gümüş byf’de gümüş artarken bunun düştüğünü görüp şaşırırsınız
Bu byf’leri alırken net aktif değerleriyle borsadaki o anki piyasa değeri arasındaki farka çok dikkat edin, yoksa can yakarlar
Sadece altın, gümüş, hisse byf’si yok
Dolar byf’side var
Eksileri:
Al satta komisyon var
Bazıları %10 stopajlı
Piyasaları çok sığ olabiliyor
Artısı:
Anında al sat imkanı, tabi sığ piyasada ne kadar verimli olursa.
NNF twitterda -8,5% tahmini açıklamış. Ağbal gidince bile -6,5% düşmüştü diye hatırlıyorum.
Ustad dengeli degisken biraz daha acsan
Eıc,sub,ysu,pdd,rpd,
Bide bunlar var ffh,ffp,njy
Fıd gocer zatenM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mac daki hasar geldi - 7.33
Kur getiri hesabında zorlananlar forextrader uygulamasına M_USD ekleyerek takip edebilirler. Alış değil satış yazıyor ama yüzde farketmez, belki küsüratta.
Defansif denilen bu herhalde
Bi masallah diyelim
Fıd den fena dayak yiyecemM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yo gunduz giriyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Repie sitesinde rpd in dünkü değerini veriyor. Guncellememisler
pazartesi görürüz opb ile opl yi. bakalım ne yapmışlar. % 30 küsür hisse taşıyor opb , eğer bugün vadelide ters işlem açmadıysa taşıdığı hisseler bugün artıda kapatanlardan değilse ne olacak pazartesi getirisi göreceğiz. bir şey olmaz lafı iddialı. aynı şey krf için de geçerli üstelik ikisinde de döviz cinsi borçlanma araçları var , onların fiyatlamaları da dövizdeki oynaklıkla zıplar durur ...
IPB de dengeli değişken değil , riski 6 dır. R6 olan bir fona dengeli değişen etiketi konmaz. IPB yi yöneten yurt paydaşları zaman zaman bir pozisyona ağırlıklı yüklenebilirler , zaman zaman risk almadan ağırlıklı nakitte de kalabilirler , esnektirler. bazı pozisyonları çok kısa vadeli taşıyabilirler bazılarını orta uzun vade. bir bakarsın uzun vade için taşığını şak diye satar. aktif yönetim tarzı var bu fonda. diğerlerinden farklıdır.
esas merak ettiğim TGA ne yaptı bugün çünkü izahname tadili ile sürekli olarak spotta en az % 51 hisse taşır maddesi de eklenmişti. Karşısında zaten viopta ters pozisyon alıyorlar falan filan şantirifinton... bakalım bugün ne yaptı . o koyu renkli yerde yazan işlemin ne kadarını yapıp yapmadığı pazartesi belli olur.
Garanti Portföy Agresif Değişken Fon (SMART Agresif Değişken Fon)
Orta-uzun vadede yüksek getiri sağlamayı hedefleyen ve piyasa koşullarına göre dinamik yönetilen SMART Ailesinin yeni üyesi ‘SMART Agresif Değişken Fon’a yatırım yapın, işi uzmanına bırakın.
Fon orta ve uzun vadede TL bazında yüksek getiri sağlamayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda hem yurtiçi hem de yurtdışı ülkelerde, TL ve dövize endeksli sermaye piyasası araçlarına ve kıymetli madenlere yatırım yapabilir. Bununla birlikte, fon portföyünün en az %51’i sürekli olarak BIST’te işlem gören ortaklık paylarından oluşacaktır.
Fon, olumsuz piyasa koşullarında yatırımcıların uğrayabileceği olası zararları azaltabilmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışı ülkelerde ortaklık payı, faiz, döviz/kur, kıymetli maden, endeks ve sermaye piyasası araçlarına dayalı kontratlara dayalı vadeli işlem sözleşmelerinde kısa pozisyon alarak, bu varlıklardaki spot ve türev pozisyonların toplamının fon toplam değerine oranı -%20’ye kadar düşürülebilir. !!!
Yatırım yapılan varlıklar çerçevesinde fonun volatilite aralıklarının karşılık geldiği risk değeri 5 ila 7 arası düzeyde kalacaktır. Fon çeşitlendirilmiş varlık stratejisi ile yönetilecek olup, portföy dağılımı piyasa koşullarına göre dinamik olarak belirlenecektir.
https://www.garantibbvaportfoy.com.t...u-degisken-fon
Eksi getireceklerde bellide
Gocmeyelim degiskenlerden
Tcd yokta biraderi fıb var
Opb ve opl den korkmam
Fıd den korktugum kadar
Bide bu degiskenler bugun turev acmazlarmi.
Ters islem dedigin turevmiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın cerento ben baktım ffh ı göremedim pazartesiye ne gösteriyor. Sizden rica etsem siz gorduyseniz söyler misiniz teşekkürler
Hazırsanız oyuna başlıyoruz,
........
Oyuncu bist elendi...
10 gunce doviz fonlardan vazgecmeyin demistik.. su anda elektrik sektorundeyim ve tum insaat firmalari tl yerine usd satisa geciyor yani tum sirketler kasalarindaki tum parayi usdye donuyor mal alabilmek icin. Kur riskini yonetmenin ve ticaret yapabilmenin tek yolu usd almak ya da usd opsiyonu almak. Ulke olarak dolarizasyonda ve yastik altina geciste anormal (bu faizle normal) hiz kazandik. Bu kafayla kur daha da gidecektir. Bunun sonucu cok firma batacak ihracat da yapsa banka da olsa ciddi olarak ulkenin ve sirketlerin temerrut riski artiyor bu sekilde giderse borsa dolar bazli 1 cente cok kisa surede gelebilir.
Bir sey biliyorsa disimi kirarim diyen simdi allah bilir neresini kiriyordur
Bir webster kolay yetismez!
Yalniz cokus baslarken byf leri deniyordum ya
10 k lik byf de elimde patladi😀😀😀
Ustad yoktun bugun.neler cektik bugun
+,5 lerden -8.5 a kadar
Allahtan ortasaha ve defansif degiskenlere girmistim
Bende elenen yarismaci FIB %56 HİSSESİ VARM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.