günaydınlar
Printable View
günaydınlar
İnsan çiğ süt emdiğinden doyumsuzdur,örneğin sasa 1 sene içinde 15 tlden 140 yapmış hala lanet okuyorlar:notr:
Aylarca battık bittik..
Not düştü.. Crash otobanda, 5 aya moratoryum..
E ne oldu ? Füze..
Kıyamet tarikatı ve fan kulübü, finansal zarar verme görevini yerine getirdi..
Anksiyete/panik atak krizine girmeyen yatırımcılara tebrik.. :bravo:
bu halimize bakınca adı battık olmuş olmamış ne farkeder.. sadece borsa değil ülke..
çürüme bize özel değil.. Kimi elma saptan kimi yandan..kimi içten..
Farklı dil farklı kültür.. aynı şeyler..
Komşunun malı/yaşamı, göze güzel gelir...
3. Şık..
Piyasaya pompalamasalardi da koronada batip gitse miydik? Insanlara da yaranilmyor.
Enflasyonun tek nedeni var o da commieler.
Doğru yağni.. Pompaya karşı dezenflasyon yaratmayı bırakmasalardı sıkıntı olmazdı..
Şişmesini bekleyip yumuşak karına iyi soktular..
ABD, Avrupa, Japonya, İngiltere merkez bankaları, keşke trilyonlarca karşılıksız kağıt parçası basmasaydı da, ölen ölse, kalan sağlarla yola devam edilseydi !!!
Ama geçti Bor'un pazarı.
Bunlar daha iyi günler.
Çin, yavaş yavaş Kovid kısıtlamalarını kaldırma eğilimine girdi.
Petrol 200 $ olsa şaşırmam.
Ruslar'ın da etkisi var ama yan etki.
Bugün Koç'un bilançosu var.
1 numaraya yükselebilir.
Bugün bilançolar hemen hemen bitiyor.
Haftaya ıvır zıvır şirket bilançoları kalıyor.
Büyüklerden sadece Telekom ve Bim var.
Son gün çarşamba.
23 şirket
Thy 27,11 milyar TL
Garanti 17,51 milyar TL
Akbank 17,06 milyar TL
Ykb 16,13 milyar TL
Tüpraş 11,55 milyar TL
Sabancı 10,87 milyar TL
Şişecam 4,80 milyar TL
Froto 3,81 milyar TL
Ereğli 2,56 milyar TL
Sasa 2,42 milyar TL
Turkcell 2,40 milyar TL
Efes 2,08 milyar TL
Tofaş 2,05 milyar TL
Çimsa 1,99 milyar TL
Aselsan 1,95 milyar TL
Ccola 1,82 milyar TL
Psgyo 1,76 milyar TL
Tav 1,57 milyar TL
Aygaz 1,53 milyar TL
Kozal 1,32 milyar TL
Gözde 1,28 milyar TL
Enerjisa 1,20 milyar TL
Tskb 1,12 milyar TL
Fazla yoktur tek tük lotu vardır,fazla olsa strese girerdi,ben bazılarını tanıyorum,elinde 3-5 lotu var ne vurdum diyenleri bilirim,bizim gibi daire parasını gömecek değilya,gerçi 250-500 olan daireler en aşağı 1500 oldu.ptrokenttende bilirim hisse 800 olmuş satmamış,oradan 130'a düşmüş satmıyacağım diyenlerde var,galiba turşu koyacaklar,valla ben %10 yapsın bana yeter,yani 100 kağıt 110 olsun yeterli:he:
Dün bir arkadaş 500 bine aldığı yeri 5 millyona satmış.
4,5 karda
İnsan oğlu gözü doymuyor.
Arıyor abi sen bilirsin borsada kime gömeyim diye soruyor.
Neyse ben diyeceğimi söyledim. Kısa ve öz bunun gibi çok insan var borsada.
Hiç bir şey kestirmek mümkün değil, sevmişim tekniğni temelini.
Siz siz olun kafanıza göre takılın.
Borsa bedava yazdım. 1400
Borsa çok ucuz yazdım 2400
Araya kar adam girdi dırı vırı etti
Borsa 3400 ucuz yazdım 4200
Borsa 5000 normal
BORSA 7000 ÇANLAR ÇALIYOR.
Özetle bofa imiş yapı kredi robotu imiş kimse iplemiyor.
Onların yüzünden borsa hala 4 leri tırmalıyor.
Satılmayan hisse pirim yapmaz. Arkana bakmayacaksın. Senin sattığını alanda kazanacak ki pirim yapsın.
Aynen asansör gibidir ,ilk katta 10 kişilik asansöre 10 kişi binmiş ise 2 ci katta birileri inmeli 3.kata çıksın.
Kendime villa yapıyorum, her şeyiyle kendim ilgileniyorum, şazım olan her şeyi gidip imalatçısından fabrikasından alıyorum
Zor ama işin içine girince müteahitlerin ne kadar az çalışarak ne kadar çok kazandığını anlıyorsun, öyle böyle değil kazandıkları para
O kısmı geçtim tüm piyasa ocak ayına, asgari ücrete kilitlenmiş, işveren mamüllerine en az %30 zammı kafada bitirmiş, yani asgari ücret hiç artmasa, mazot hiç artmasa bile her şeye % 30 zam hazır, ekonomi iyiye gider enflasyon düşer tamamen hayal
Biste gelince, şu an alternatifi yok, ky akın akın geliyor, parayı bulan geliyor, bulamayan kredi çekip geliyor, çevremde kredi çekip borsaya giren çok kişi var, bu borsa böyle gitmez bi krizde batarsınız desemde insanlar hiç oralı değil.
Benim gündem bu kadar, Saygılar
SPK bülteni :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bc19ca7fa6.png
Yine bir Ayhan olayı .. Bu adam kaç kez ceza aldı ama gene geliyor aynı eylemlere devam ediyor buna nasıl izin veriliyor anlamıyorum .. Bu adamı bilmeyen yok sürekli bu işleri yapıp ceza alıyor sonra gene geliyor ..
Borsa gerçekten son iki ay iyi kazandırdı. Özellikle yeni arzlar. Benim temel sorunum çıkış zamanını kestiremem.
İlginç hisselerde var.Ybtas gibi biraderim 2-3 ay önce aldı. Günde bazen bir elin parmağı kadar işlem yapmıyor. Zamaninin Pkent gibi.
Bu arada Taspinarlar nasıl bir şirket? Alışveriş yapan var mı?
Ne kıvrandılar..
48-50trilyonluk piyasa, işlem hacminin 38-42% si 0 DTE opsiyon..
Ellerinde patlasa..
Toplamak yıllarını alır..
Kaç aydır accayip accayip işler...
Bukadar kıvranılacağına...
Pompaya bahane yoksa, yaratsınlar...
Forum İstanbul Avm'de patlama meydana gelmiş.
"Bu aralar ortamı bulandırmak için, aile, anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyoruz. Bazen New York'taki gökdelenlerde, bazen Man Adası'ndaki banka hesaplarında.
Ama aile demişken bugün Londra'da Chelsea'yi size tanıtmaya geldim. Türkiye'den karar parasını kaçıran, bazı sözüm ona aileler, ama gerçekte çeteler; gayrimenkullerini tek tek bu semte dizdiler. Diyorlar ki Bay Kemaller iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun.
666 eko tayfa vites arttırmış...
Yeşil diye diye incir dikecekler..:he: :he:
Yerli ve Millicilerimizin Tüm paraları ve evleri yurt dışında.:(
Bunu oy verirken algılıyan varmı tabiki yoktur.
Tahıl koridorunu açmışızda buğday gelecekmiş.
İyide biz ÜLKEMİZ'de niye üretmiyoruzda dışardan alıyoruz.?
İyi Hafta sonları TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Sorayım TOGG ne alemde bilen varmıdır?
2023 de yollarda olacakmış.
Alacak olan varmıdı?
Togg yaptık demek için yapılan bir proje
Kapasitesi yıllık 100 bin
Bir aracı yapmak için çok büyük üretim tesisleri kurmanız gerekli, bu kurduğunuz tesislerin kendini amorti etmesi ve kâra geçmesi için ise tüm dünyaya ihracaat yapmanız lazım, yıllık 30 bin araç satan honda kapattı gitti
Yıllık tam kapasite çalışsa üretilen 100 bin araç bu projeyi ayakta tutamaz.
Misal kendi helikopterimizi ürettik, milyarlarca dolar yatırım yapıldı, TSK ya satıldı TSK nın ihtiyacı kalmadı, ihracaat ta yapılamadı, ne yapalım jandarmaya satalım, onun ihtiyacı da kalmayınca Polise satalım, onun ihtiyacı da bitince sahil güvenliğe satalım, onun da bitince ATAK 2 yapalım onu satalım, o ihtiyaçta bitecek, ne yapacaksın zabıtaya,itfaiyeye mi satacaksın !!!
Yıllık 20 helikopter kapasiten var, ilk başta ihtiyaca yetişemezken şu an kime satacağız diye düşünülüyor, 3 yılda 5 yılda eskisini atıp yenisini alalım da olmuyor, en az 20-30 sene kullanılan araçlar bunlar
Özetle TOGG 8000-9000 dolar gelir seviyesindeki halka hitap eden bir araç değil, ilk yıllar siyasiler,kamu,godaman zenginler sıraya girer sonraki yıllarda ülkede satın almaya gücü yetecek insan bulamazsın, ilk alanların değiştirmesiyle bir müddette öyle devam edersin, büyük ihracaat yapamazsa 5-10 yıla kalmaz dükkanı kapatır
2023 Şubat vadeli alsam
Acaba canlısını teslim alabilirmiyim?
Hatta gelecek yıl sonuda alabilirmiyim.
Yada yollarda 10 bin adet görebilecekmiyim Dünya da dahil.
Yoksa rahmetli Erbakan hocanın Kırşehir'e attığı ağır sanayi hamlesi gibi olmasın.
Seçim yatırımı yada hayali?
Açtırmayın kutunuzu
https://www.haberturk.com/yazarlar/f...mayin-kutunuzu
TOGG fabrikasının boş olduğunu ortaya çıkaran Mustafa Sönmez'den yeni paylaşım geldi
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...di-594008h.htm
Sonunu merakla bekliyorum.
Hani yerli uçaklarımız göklerde olacaktı 2023 de.
Uçak veremiyoruz TOGG'mu verelim dendi.