Aynen öyle olmuştu.
Ne ekonomik veri vardı ortada.
Avrupa Birliği gazı.
Ve sabit dolar vardı..
Şu andaki kkm ye biraz benziyor.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen öyle olmuştu.
Ne ekonomik veri vardı ortada.
Avrupa Birliği gazı.
Ve sabit dolar vardı..
Şu andaki kkm ye biraz benziyor.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatta kendinden emin olmak,bilmesen bile açık vermemek gibi kodlarla büyütüldük.
Ama bu borsada sadece felaket getirir.2.10 dolardan satarsın...2.50 dolar bile olur.
Agustos gibi endeksin yattığı ayda bankacılıkta %200 ralliyi kim bilebildi.Hele ki gurup hareketiyle istenen yöne giden BIST100 DE.
Borsada hiç bir konuda ,sen yanlışsın,diyemem.Ama bana göre bu daha doğrudur,derim.
Bazen de karı alıp çekilmek lazım..istediği yere gitsin.Okyanusta her zaman balık var.yeter ki oltanı(sermaye) kaybetme.
O gunler daha sertti . Cunku tahtalar bostu . Hala enflasyon rallisi baslamadi diyen var . Cogu bist 30 hissesi 2 yilda 10 kat yapti . Yanlar zaten 50 100 kat giden oldu . Tabi ki gitmeyende oldu ama az .
Herkes bedava para kazanma pesinde . Ve hala bilmem kacyuzbin takipcili dayilar enflasyon rallisi bekliyor .
Adamlar şakır şakır para dağıtıyor siz hala isim arıyorsunuz ne rallisi olursa olsun TESTİYİ doldurun.
kazandığınız para sizin sağ cebinizden çıkan para rahat olun:)
Altı boş . Yabanci olmadigi yerde bu iş yurumez . Zaten not itibari ile yuksek spekulatif ulke konumundayiz .
Bu hareketlerde normal .
Borsada fırsatlar hiç bitmiyor, seneler geçse de yıllar geçsede borsada fırsatlar hiç bitmez... Çünkü burda hergün para dağıtıyorlar :)
Suyun içinde 50 tale olucak hisseler mevcut daha :he:
piyasa değerine göre Türkiyenin en büyük 15 şirketi...
yalnız dikkatinizi çekerim borsadaki piyasa değerine göre en büyükler gerçeğe göre değil...
hangisi pahalı hangisi ucuz esas faaliyet karı piyasa değeri bölümü son sütünda...
en pahalısıda hekts gözüküyor...
şimdi bulut gelecek ugrasmayın benim bademciklerimle diyecek... :)
sadece tespit belki bir gün 500 milyar piyasa değerine ulaşır...
bilemeyiz bu short sevdalıları oldukca yukarı sürecek...
https://i.hizliresim.com/ro7ovzp.jpg
Kırmızı sana çok yakışıyor şarkısı gelebilir.
Dün bankalarda erken tavan hikayesi arakasından holdingler ve bademcuk tahtaları ile hacimli bir kapanış oldu.Yalnız bu hareket biraz hızlı gerçekleşti , Bugun 887 milyon teminet tamamlama çağrısı mevcut oynak 1-2 gün olur diye düşünüyorum , oyun biraz genelden ziyade tahta bazlı dönebilir benim görüşüm bu yönde .
SPOT, BofA dün aldığı 10 un 7 sini bugün verdi,
https://i.hizliresim.com/3uds00q.PNG
Tebrikler Sindoma abi, kuş 100 gösterdiler :bravo:
Kuş 20 tale idi, gundwane abi geldi dediki suyun içinde 50 tale suyun üstünde 70 tale
bu uzun vadeli başarılı bir analiz.
Şuan suyun bi tık üstünde 100 taleyi bugün gördü.
Dediği zaman bi kamyon alıp ataydık kenara şindi keyiften dörtköşe olup keyif cigarası tüttürürdük :)
Yani borsada olmaz diye bişii olmuyor, 500 tale neden olmasın tombik kuş
çağrı,
o nefret ettiğin tahtada bugun dikkat et.:)
rüzgar arıyor şuanda
Bozkurt 38-40 bandından beri kuş taşıyorum yüklü burada bilenler bilir portföy paylaştığımda yazıyorum ozamandan beri hesabıma baktığımda kazancımı görüyormuyum suda olana değil ona bakarım.Yoksa buraya tahta yazmak kadar kolay birşey yok bir tane yazayım bende:) ama elimde o tahta yoksa kara da , denizde, hava da kaç para yaparsa yapsın önemi varmı
Borsadaki yükselişe neden şaşırıldığını ya da fiktif dendiğini anlamıyorum. Gayet de gerçek.
Çoğu şirket karını katlıyor, çünkü enflasyonist ortamda fiyatlama gücü var. Yapıştırıyor zammı. Bu da cirolara ve karlara yansıyor.
Sn. Sindoma sizin öteki cebinizden çıkan para demiş, çok doğru. Büyüme verilerine baktığınızda ücretli kesimin büyümeden aldığı pay sürekli düşüyor. E para nereye gidiyor? Ç3 bilançoları gelince göreceğiz.
Özetle, mevcut koşullar devam ettiği sürece borsanın düşmesi çok zor. Yabancı olsa da olmasa da bir şey değişmez.
Aslında orada da bir karışıklık var. Yabancı olmadığı için borsa gidiyor değil. Borsanın gitmesi de yabancının olmaması da aynı sebepten..
Biliyorum abi, ben daha sonra portföyüme ekledim, suyun dışına çıkınca 67 taleden :he:
https://i.hizliresim.com/cdppvul.png
Benimde böyle bir seneryom var mesala bozkurt ,dün anladığımız kadarı ile seçim sürecinde bankalar üzerinden bir hareket gözüküyor ,bu bilanço sanayiler için önemli bozulma olanlar çıkacakdır, oyun 2 senede çeliklerle başladı , ulaşıma geçti , şimdi bankalarla finito olabilir diye düşünüyorum yanılabilirim bu benim seneryom.
gelelim grafa bu bilanço dönemi yukardaki gap kapanıp biraz daha gidip kar realizasyonu beklerim bu formasyon üzerinde çalışılır diye düşünüyorum Aralık ortasına kadar sonra kırılım yukarı olursa formasyon hedefi 16 tl :)
bozkurt bu hedefe giderse bende olursa kazanmış oluyorum:wave:
Evet o günleri yaşadım..
yeni bir arabam vardı..
zirveye yakın yerlerden
arabayı satıp borsaya yatırmıyorum diye kayınpeder benimle tartıştı
çattır çatır kavga ettik.
ben daha nereye gidecek derken o uçacak diyordu.
sonraaaa ......
İyi bir daire parasından fazlasını batırdı.
ekonomik olarak değil ama ruhen uzun süre kendini toparlayamadı.
üstelik insider bugünkü gibi ayyuka çıkmamıştı
önce bankalar tavan yapıp akşamına tahvil düzenlemesi gelmiyordu.
3 gün sonra bankalar bir kaç gün taban yer tabanlar biter.
sen niye günlerdir taban olduk ya dersin
Bir bakarsın bankalar çok kar etti..
Bankaların vergi oranlarını arttırdık derler..
Hani Çiller de net aktif vergisi getirmişti ya onun gibi.
Ha bu arada bankaların öz kaynakları dolar bazında düşmeye devam eder....
Ben yavaş yavaş yazarken benden önce sindoma 2 entry girmiş.
yazı onun yazdıkları okunmadan yazıldı.
Ama dolar bazlı öz kaynakları her yıl düşen bankalarda temettü izni vereceklerini zannetmiyorum.
bankaların vereceği temettü verebilecekleri kredi hacmini düşürür.
Kayseri li Öğretmenin biri 6 yıl kadar önce ortalama 8 tl altı maliyetle biriktirdiği 60 bin lot THYAO hisselerini bugün 100 tl fiyatla satmış, 500 tl sı 6 mlyn tl olmuş, biz de burada trade ederek para kazanmaya çalışalım, :(
Arkadaşlar yaşadığınız semti bilmiyorum. Para kazandığınızda yaşadığınız semtten uzak fakir bölgelere gidin ekmek üç harfli marketlerde özellikle bayanlara dikkat edin dikkatinizi çekenlere yardım edin. Benim yaşadığım bölgede hanımın dikkatini çekmiş biri kadın dul sobalı evde oturuyormuş market market gezip ucuza alacağım diye çabalıyor böyleleri de var. Bunları akp nin kucağına bırakmayın.
Geçen sene 17 18 tl lik THY 100 tl olmuş..
Ne kazandırdıki deniyor..(2000 de de tastamam bu sözler vardı 1 e 2 falan ya geç bu işleri karrrrdeşşş denirdi..1 e 5 1 e 10 neden olmasın ki)
O hekts ın eregl nin ben günlerceee 3-4 yada (10 15 kuruş neyse işte) bandında gidip geldiğini bilirim..
SASA 2011 2012 2013 de elimde vardı..
2012 rallisinde yerinde saymayı bırak düşmüş idi..
Hiç unutmam bir kasım günü borsa yüzde 4 mü ne artı da kapamış..
Eve geldim bi baktım SASA 1.11 ..eksi 2 kapanış..
Sinirimden mouse u duvara çarpıp kırmış idim..
Bofa dün 28.782 adet 426.100 maliyetle açtığı shortlara para kazandırmak için bastıkça basıyor galiba..
Kayserili öğretmen ev parasını gömmüş..
dolar krizleri olmuş
üstüne covid filen gelmiş..
hiç anksiyete panik atak yaşamamış...
oturmuş izlemiş.. ya sabır demiş..
bir anda traderlerın tanrısı elçisini göndermiş..
omuzunu dürtüp..
tepebak demiş.... :he: :he:
Malak gibi yatmış poz. un üstüne :he:
İpeke matbacılık mıydı davatiyecilik miydi neydi..
Sonra koza madencilik falan..
Ama esas Böyle maden falan işlerinden önce davetiye basardı..
1 tl lerd gezinir bedelli üzerine bedelliler falan..
Arkadaş yüklü bi şekilde aldı bekle dur falan..
İlk tavanda 1.20 lerden mi ne verdi idi..
Sonra ne mi oldu
25 tl ...
kayserili öğretmenim ,
buraları okusaydın bu paraları kazanamazdın bu kesin :ok:
burası kazandığında kızan , kaybettiğinde kızan Andropoz za girmiş yatırımcı grupları ile dolu:)
emin ol çoğu parasını yiyemiyecek kazancınızı doğru kullanıp güzel günlerde sevdiklerinizle harcamanızı dilerim...:wave:
Bence devir türev devriydi.. hâlâ da öyle...
hisse ky için cazibeli duruyor.
benim açımdan da tek kapılı stadyum gibi..
zamanla doluyor çıkış yok.
yağni, hisseyi yılllarca fonlar taşısın.. sıcak para onlarda çok.
açık diyeyim 25 yıl ömrüm yok.. :he: terste bekleyemem.
bankalar da güzel formasyon var..
eyvallah..
1M hisse alacağıma.. hazır formasyon zaman penceresi de belli 80/160 binlik türev alırım.
formasyon patlasa/terste kalırsam ana para gitmez..
türevi de yarı fiyatına satarım..
elalemin çıkış likiditesi olmanın gereği yok.
harbi yaşlandım :he: :he:
elim alışa gitmesin diye tee aralık vadeli sattım x şirketi.şimdilik zarar 14000 tale.
Naaptın KOZAA yı?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü banka haberini erkenden öğrenip tavan yaptırmışlar anlaşılan.
Bugün olmaz belki ama perşembe faiz düşer ise 4000 olur. Ytd…
endexis çok güçlü duruyor akşam pazarı olursa eve long gitmel lazım gibi....beklenti bitmeden (ppk faiz indirimi) bu piyasa hatırı sayılır düşmeyecek ellam...
Reuters ekranları vardı . O vakit çömezdik. Kademelere bakardık dedi kodu ile al sat yapardık. :)
geçen hafta bu hafta için bir analiz yapmıştım oyun dün ve bugun bu şekilde ilerledi ana kahraman Bankalar ve bunu genele yayarak dün gerçekleştirdiler , dolar bazlı direnç bölgesi olmasından dolayı buralarda güç toplayaıp hareketin devamı olabilir , yalnız dün alan bofa ve yatırım bademcuk ekibi bugun aldıkları satıyor , bu yüzden sabah yazdığım gibi 1-2 gün oynaklık 2 yönlü oyun olabilir.