Yarın %61 mk verecek bunu nasil basariyor
Arkadaşlar 0.082 günlük diyor cfo ve bgp mevcut.bunların günlükte net getirisi kaç acaba? Stopajlar değişti diye biliyorum takip etmedim bir süredir.
Ek olarak zbj de stopaj sıfır denmiş.benşm fonlardan daha mı çok getirisi var yani?
Sn Sugosu, sizi tekrar görmek güzel, iyisiniz umarım.
İlk sorunuz için; Tefasta ilan edilen yüzde olarak değişimdir. Fonun stopaj oranı ayrıca düşülmelidir net getiri hesabı için.
İkincisi; zbj ye özel sıfır stopaj yoktur. Genel olarak, fonların alındığı tarihteki stopaj oranı geçerlidir. Yani PPF lerin stopajı sıfır iken alınanlar elde tutulduğu müddetçe sonraki stopaj artışlarından etkilenmezler. Bu zbj de olabilir başka bir ppf de.
Arkadaşlar döviz bürolarından dolar alırken bir vergi çıkıyor da; satarken bir ara gazeteler yazmıştı. Satıştan komisyon alıyorlar diye byle bir şey var mı? Bilgisi olan yazabilir mi
PPF'lerde tahvil bulundurma zorunluluğu geldi malum
o yüzden tahvil alımlarını şimdiden yapmaya başlayan ppfler diğerlerinden pozitif yönde ayrışıyor
https://x.com/yatirimfonlarim/status...64443964088824
0 stopajlı ppf ler mevduata oranla bayağı karlı oldu bence..
tahvil alma zorunluluğu gelmeside işimize geldi..
tlref düşüşünü tahvilden gelen kar telafi etti..
Yeni oranlar hakkında bilgisi olan varmı
Yanlış yere yazmışım sildim *
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Olay kerem arkadaşın dediği gibi. Bugün bankada doları alınca sahte olayını sordum. Eleman eski tip dolarları almıyoruz dedi. Hanı orta tarafı gözle görülen bir fligran var o tip dolarları alıyoruz gibi bir şey söyledi.
hsbc bankta premier müşteri olmak için
1 milyon olan alt sınır
2 milyona çıkarılmış
hsbc bankta fast yok, saat 5ten sonra eft yok, karekodla bankamatiktan para çekmek yok, uygulama arayüzü çok kötü,
ne faydası var bilmiyorum
Şu sıralar para piyasası fonlarından, stopajın sıfır olduğu dönemde alınanlar ortalama günlük net %0,125-%0,13 getiriyor. Yeni alınanlar %10 stopaj göz önüne alınınca net %0,1125-%0,1170 civarı getiriyor.
Kendi tuttuğum ppflere göre gidişat yaklaşık bı şekilde.
Bişey sormak istiyorum aktif fonda ıdl fonu var. Yıllık işletim ücreti 0.7 diyor. Yani bu fonlarda diyelimki 500 binlik fonun 30 günlük kesintisi ne kadar oluyor.
unknown cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerçek özel bankacılık öneriniz var mı? 1.5 milyon limitli özel bankacılık mı olur yaw.
Pixel 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hem faizler düşüyor, hem borsa. Doları stabile bağladılar. Enflasyon karşısında insanları zorla kriptolara yönlendirmeye çalışıyorlar sanki. Altın, gümüşün makası da çok fazla. Ne yapsın bu ülkenin bahtsız insanları? Bir ülke ekonomisini yönetenler kendi halkını bu kadar çaresiz bırakır mı?
Mevduat faizleri ne durumda oran alan varmı?
Faizlerle ilgili:
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...289333#photo-4
Nkolay faizi 47 ye düşürmüş. Şu anda 32 veya 90 günlük daha iyisini veren var mı?