Originally Posted by
ACIBİBER
801 türü likit fonlarda komisyon falan yok, devletin koyduğu stopaj var, diyelim 10,000 tl kar ettin, %10 kardan keser, ana para+9,000 tl toplam meblağ hesabında olur, mevduatta ise durum faiz üzerinden %15 stopaj keser ana paraya uygular, hangisi karlı ince hesap bilmiyorum, ben ilk aldığım tarih Ramazan bayramından önce almaya başladım 20 haziran ilk alışım, azar azar ekledim. O günü baz alıp kaç getirdi bilemiyorum, birde 819 var özel ve riskli bir fon borsanın dibini bulduğun an alınabilir diğer durumda alınmaz, yani borsa 70/72 iken 819 alınırdı, ben biraz fona kafa yoruyorum borsa yorucu ve tamamen bıraktım fx ve viob uda bıraktım, hepsi koca birer saçmalık, komisyonlar al-sat, her bir adet kontrat için ayrı komisyon, kafayı yer adam, hisse tarafıda saçmalık, sen 10 hisse alırsın en az aldığın 10. uncu gider kalan dokuzdan 3 ü zarar yazsa 40,000 puan artışında ana parada patinaj eder, durursun, bilmen çok zor, zaten vatandaşın aldığı hissede gitmez. İşin doğası gereği, likit fon risk %0,0 ve esnek, al-sat yada tut, tek dikkat gerektiren konu gün içi al-sat her bankada farklı , sen saat 4:45 de alırsın, banka sana volörlü bir sonraki günden satmış olur, çok dikkat gerektiren nokta bu, işlem anında alış fiyatı=satış fiyatı olmalı, bazı bankalarda 13:30 a kadar satış. 16:30 a kadar alış olur, zaman aralığı bu yüzden önemli :)