Originally Posted by
slowtrader
Sn. Keko tespitleriniz doğrudur nerelerden kaynaklandığı hakkında kısaca size bilgi vereyim , -252mly durdurulan faaliyetler kaynaklı zarar şirketin yurtışı iştiraki TME den kaynaklanmayadır.Yıllar önce büyük umutlarla ve paralarla alınan bu şirkket alındığı günden itibaren şirket için kara bir delik olmuş sürekli artan zararlar yazmıştır.(Para transfer vesilesi olmuştur da diyebiliriz.)Olumlu kısmı kara bir delik kapanmış bundan sonrası için enazından burası kaynaklı bir zarar kalemi yazmayacaktır.Yalnız ana ortaklı zararını sadece buraya bağlamak yanıltıcı olacaktır, son dönem karının sebebi şirketin bodurum ve trabzondaki arsa satışlarının yansıması ve şirketin yeniden değerleme yaparak yansıttığı +lar sayesindedir.
Ayrıntılı bilançoyu inceledğimizde ana faaliyet karının geçen yıllara kıyaslandığında her yıl sürekli düştüğü bunu yönetim giderlerinde sürekli iyileştirme yaparak dengelemeye çalıştığını görürsünüz.Burda basılı gazete tirajının sürekli düşüş içinde olduğu internet gelirlerinin ise henüz burdan kaynaklı tiraj ve reklam gelirlerinin yerini dolduramadığı anlaşılıyor.Ayrıca özsermayede TME den yazan zarar sebebiylede olsa ciddi bir azalma var ki bu bir şirket için en kötü durum.(bu vesileyle de PD/DD değeri de etkileniyor) Son olarak da matbaalarına bakarsanız İstanbul hariç hepsi son derece düşük kapasitelerle çalışmaktalar.Son olarakda finansal yükümlülükleri kendi bütçesine oranla çok büyük.Bu şirket için bilanço kaynaklı olarak şuan iyi denebilecek hiçbir nokta göremiyorum tek umut satılması bunun dışında kısa vadede herhangi bir sürpriz beklemiyorum.Tek kurtuluşu gelebilecek sürpriz bir satış haberi olabilir.
Teknik olarak ise hem TL hem USD bazlı grafikleri daha önce paylaşmıştım ben hala 0,88-0,90 seviyelerini bekliyorum, yine bu hafta 1 ler seviyesinde tutundu havası verdiler daha önce 1,40 , 1,20 ve 1,10 da verdikleri gibi..