Bir hisseyi en çok ne kadar süre taşıdınız acaba?...Hani sırf meraktan soruyorum...:)...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Printable View
LIDFA 2015 den beri.
PSDTC 4 sene.
Herhangi bir sey ogreneceksem zevkle dinlerim.
Tarih hatirlamam zor, 4.75 maaliyetli 11.000 lot PSDTC'm vardi, 14.40 tan sattim, Eylul 2020 'di, ayni gun 14.40 tan KCHOL aldim.
O da bugun 20 TL.ye yakin.
Ben hedefledigim noktaya varinca cikarim, benim cikmam icin, yerine ne alacagimi bilmem lazim.
Asla, nedensiz al ya da sat yapmam.
Bak bu PSDTC hala vermedi 82 kurusumuzu, cikma nedenim bu, asla kotu bir hisse degil ama KCHOL'u adeta 4.75 gibi fiyattan almak gibi olunca , Turkiye'yi bir kosesinden yakalama sansi varken, bundan alikoyamadim kendimi.
Bugün internette biraz bakayım dedim. Şöyle bir twitte denk geldim.
Tarih 14 ağustos. Temettüler dahil değil.
Mesela altaki veriye göre 2009’de 1 dolara alıp 2013’te 5 dolardan satsan 5 kat kazanç imkanı var. En güzeli şartlar değişmediği sürece taşımak.
Tweet
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
Koç Holding hisse fiyatı 8 Ocak 1998 günü 2 Dolar imiş.
Bugün de 2 Dolar. [emoji17]
Image
133
350
3.3K
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2013 zirvesindeki fiyatı ise 5.78 Dolar imiş.
4
6
167
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2008 krizinde ise 70 cent seviyesine düşmüş.
Maalesef Türk hisseleri uzun vadeli yatırıma uygun değiller ama arada müthiş fırsatlar veriyorlar. Sürü psikolojisine kapılmayanlar için her zaman iyi kazanç var borsada.
15
21
434
https://mobile.twitter.com/attilakok...13336473665539
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsaya ilk Koç Holding ile ayak bastım...Yıl 1996...Hani 3 ayda %100 yaptı...Ne güzel işmiş bu ya dedim...Borsanın B sinin çizgisinden haberim yok...Hemen sattım tabii...1000 tane almış idim...Gel zaman git zaman...Yıl 2013...Yahu dedim şu benim aldığım Koç ları satmasaydım ne olurdu diye...Sadece sermaye artırımlarını hesapladım...Temettüleri hiç hesaba katmadım...Tam 17 yıl sonra o 1000 tane Koç elimde 200 000 tane oluyormuş...Satmasaydım...O zamanlar Koç 10 lira idi...Gözlerim patladı...Yatırdığım 100 mark=50 Euro güncel 500 lira civarı tam tamına 2 000 000 lira ediyordu...Gözlerime inanamadım...Altın üstünde oturuyormuşum da haberim yokmuş...Cahillik o kadar kötü yani...Diyeceğim o ki; Tınaz Bey, doğru yerde doğru zamanlama ile doğru kazanç katmerli olur...Hani SABIR ne olduğunu yaşadığım tecrübelerle hayat bana çok acımasız öğretti...Sağlıcakla kalın...Bol kazançlar...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Bu arada yukarıdaki yazım olumsuz anlaşılmasın. Geçmişteki dolar cinsinden rakamlar o günlerin şartlarını yansıtıyor. Gelecek farklı çizilebilir. O nedenle çok uzun vadeyi şu anda düşünmekten ziyade mevcut duruma göre bir fiyat belirleyip gelişmelere göre bu fiyatı güncellemek gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi