Originally Posted by
creed345
Sn. WellsFargo, yorumlarinizin alt metni asiri derecede bir umut vaad ediyor. Bu sirketten agzi dili yanan cok. Dikkat !!! Ayrica dediginiz senaryo %100 tutsa bile, sirketin "buyuk bedellisi" ve patronun alttan hisseleri toplamasi icin, dibin dibinin gorulmesi ve 2 sene daha hissenin surunmesi gerekiyor (sizin senaryonuza gore). 2 sene sonraki bu "ya tutarsa" umudu icin cok fazla insanlari heyecanlandirmamak lazim sanki ? Varsin ben kotu niyetli biri olayim ama zorlama yorumlar olmus sanki.
Bu sirketin temel analizini yapiyorsak unutmamamiz gereken gercekler var. Her sene patron pazarlamasiyla senet biraz sisirilir, sonra patron hisse satar, uzerine bedelli aciklar. Uzerine de sizin bahsettiginiz buyuk doviz borcu eklenince, bu bir kisir dongu haline geliyor. Hissenin patronlarinin yaptiklari ortadayken, iyi niyetli bazi beklentiler icerisinde olmak sadece fakir edebiyati olur. Tabii ki buyuk isler alirsa (70m dolar vs) bir anda isler donebilir, fakat bu ihtimal simdiye kadar 50-60 tane hizir zirhlisini 3 yilda teslim edememis bir firma icin ucuk hayaller. Bu arada kabaca 70 m dolarlik siparis alsa asagi yukari 200 hizir a denk gelir.
Ben bu firmanin finansal tablolarini, faaliyet raporlarini, basin organlarindaki aciklamalarini, yaptiklari isleri yaklasik 3 yildir ezbere biliyorum. Sirketin teslimatlarindan, sattiklari urunlerin birim fiyatlarina, aldiklari islerde ithal ettikleri ekipmanlardan, o islerdeki kar marjlarina kadar cok detayli calismalar yaptim. Maalesef sonuc nafile. Sonuc nafileden kastim ben kazanamadim, zarar ettim degil. Bir turlu o yuklu stoklar ciroya donmuyor, bir turlu teslimatlar zamaninda gerceklesmiyor, bir turlu ertelenmis gelirler yansimiyor, bir turlu net kar aciklayamiyorlar. Yani olmuyor olmuyor. Bu guven kaybi sirkete cok zarar verdi. Onceleri kurum/kuruluslarin hedef fiyat verdigi, sirket haberlerini paylastigi bir firma goruntusunden (bebek sirket misali) su an yalnizca yatirimci somuren, verilen sozlerin tutulmadigi bir sirket goruntusunde.
Yazilacak, cizilecek cok sey var fakat her sey burada da yazilmiyor. YTD