))))))))))))
Printable View
))))))))))))
Avukatlarin sucsuzum demesi ters algilandi herhalde.
Suriye korona o bu, zevk almaya bakalim.
Koydugum kocakari tarifelerini de kullanin, bir de siz telef olmayin koronaya.
Dow -3 den -2 ye düştü...
Bu virus olayi olyle kolay bitecek birseye benzemiyor. Sirketlerin bilancosunu etkiliyor sonucta. Havacilar iyice batti.
Our call of the day comes from BNY Mellon’s chief strategist Alicia Levine, who has advice for those wanting to know when to buy beaten-down (and down) stocks. She said they first need a solid view on where this virus is headed.
“If you think it is essentially a short-term problem, a hit to growth, but then it is over by the summer, then you’re fine going into the market. But if you think it is worse than that, then you have to play that out,” she told MarketWatch.
“We do think by the summer, this will be a memory and that growth will recover,” she said, though she admitted risks to their baseline view are pretty real. She is watching out for signs of a dramatic daily drop in China infections, and pickups in usage of coal, electricity and road and rail in that country, alongside property sales. As well, she wants to see signs that the mortality rate is lower, which will mean fewer quarantines and containment shutting down activity.
Bank of Melon'un stratejisti yaza kadar biteceginizi dusunuyorsaniz pozisyon alin demis. Uzayacagini dusunuyorsaniz bekleyeceksiniz.
Cin'deki gostergeleri takip ediyormus. Hastalar, komur ve elektrik kullanimindaki hareketler, vs.
Tam bir meteor kaldi artik dusmemis olan basimiza.
DOW %5 yedi. Kaliforniya'da 1000 kisiyi gozlem altinda tutuyorlarmis, bir tane vaka varmis.
Eyvallah. Yolun açık olsun. Bu hissenin uzun vade bazında 2013 Mayısından bu yana 7 yıldır düştüğünü sen de biliyorsun. Bu bankanın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Gelgelelim bu olaylardan sen hep TH'yi sorumlu tuttun durdun. Klasik bir "cahil KY" bakış açısıdır bu yani "işler yolunda gitmediği zaman hep başkalarını suçlayıp dur" bakış açısı.
Hissenin uzun vade bazlı satış baskısı altında olduğu son 7 yılda tedavüldeki 611 milyon hisse ortalama bazda her 4 haftada 1 komple el değiştirdi ki yılda 13 kere, 7 yılda da 90 kere . Demek ki son 7 yılda 55 milyar lotluk işlem olmuş. Tedavüldeki 611 milyon lot hisseye rağmen, son 7 yılda 55 milyar lotluk alım ve buna karşılık da 55 milyar lotluk satım olmuş. Son 7 yılda yapılmış olan 55 milyar lotluk satışa rağmen hissedeki satışlar hala sona ermedi ya işte bu çok enteresan.
Türkiye'den flaş karar: Suriyeli mültecilere Avrupa kapıları açıldı
Türkiye, İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olmayacağını açıkladı.
Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacak. Türk yetkili, alınan kararla ilgili sahil güvenlik ve sınır güvenliği ekiplerine gerekli talimatların verildiğini söyledi.
Son dakika haberi... İdlib'den kahreden haber: Şehit sayımız 22'ye yükseldi
Acin, hepsi gitsin. Butun Suriye gitsin hatta.
Artik nasil bir lagimin icindeyiz anlamak mumkun degil.
Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ülkemiz bir önceki gibi bu savaşdan kazanarak çıkacaktır. Korumacı bir tavır, saldırıya maruz kaldı. Avrupa kapıları hamlesi büyük bir hamle.
Evet, yukarıda belirttiğim gibi 17 Şubat'ta elimdeki tüm PGSUS'ları 72 tl civarından elimden çıkartmıştım ve 60 tl nin altına geldiği taktirde de tekrar bu hisseye gireceğimi belirtmiştim. Sözümde durdum ve bugün karanlık odada PGSUS'ta 57.90 tl den hatırı sayılır bir alım yaptım. Böylece PGSUS'a tekrar bir giriş yapmış oldum. Havayolu hisselerinde çok şiddetli bir satış dalgası yaşandı son günlerde ve bu satışların artık iyice abartıldığına inanıyorum. Kendi adıma hayırlı olsun diyorum.
Abi en cok dusen hisse alinmaz. Eger digerlerinden fazla dusuyorsa vardir bir nedeni. Tam tersine borsa duserken en guclu olan hisseleri almalisin.
Sen hatayi burada yapiyorsun. Yarin pgsus ile thyao en az bugun dustugu kadar yine dusecek. Virusun yanina bir de Rusya eklendi.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PGSUS'ta karanlık odadaki işlemler genellikle 40,000 - 50,000 lot gibi oluyorken bugünkü seansta 171,000 lot oldu. Hisse 59.05 den karanlık odaya girdi ama 1.15 tl gibi anormal bir düşüş yaşayarak 57.90 dan çıktı karanlık odadan. Tabii karanlık odadaki işlemlerde aşırı satış yazılmış olması bunun nedenidir ancak satıcıların panikleyip yüksek lotlar satılabilsin diye düşük limit ile satışa yazmaları bana yaradı ve almak istediğim miktarda lotu bana göre cazip diyebileceğim bir fiyattan alma imkanına kavuştum. Bana bu lotları satanlara buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.
PGSUS'ta karanlık odada bugün şahit olduğumuz gelişmeye THYAO'da da şahit olduk. Orada da ayni satıcılar boy göstermiş olmalı ve ellerindeki yüksek miktardaki lotlar satılabilsin diye düşük limitle karanlık oda seansına sokmuş olmalılar.
Abi bu stratejini gozden gecir demiyorum. Bu stratejiyi unut, degistir. Bu sana fayda saglamaz. Dusen bicak tutulmaz derler. Sen karanlik odada 57.xx den aldin ama yarin adam belki 49 liradan alacak. Sen zararda bekleyeceksin. Senin maliyetine geldiginde o yuzde 15 20 kaf etmis olacak.
Treyder değilim Alenichev, benim işim kısa vade al-satçılık değil. 60 tl nin altı PGSUS'ta bana göre alım için uygundur. Ne tabanlarda ne de tavanlarda nokta atışı yapmak mümkün değildir senin de bildiğin üzere. Daha önce yaptığım değerlendirmelere göre 60 tl nin altının alım için uygun olduğuna karar vermiştim ve bu kararı bugün karanlık odada uygulayarak 57.90 tl den alımlarımı yaptım. Dediğim gibi, bu corona virüs olayı artık iyice abartıldı bana göre. PGSUS muadili Ryan Air ve EasyJet hisselerinde de benzer oranlarda aşırı satışlar vardı son günlerde. Bir kaç haftalık kayıplar %30'a ulaştı havayolu şirketlerinde. Bu virüs krizinin geçici olduğunu düşünüyorum.
Virus olayinda hem fikiriz. Haddinden fazla abartiliyor bence de. Bist elbet bir yerden tepki verebilir ama bence sen daha dogru noktalardan alim yapabilirsin. Akilli adamsin. Vizyon sahibi birisin
En azindan bir taban olusumu beklemelisin.
Normal şartlar altında dediğin doğrudur ama şu anda şartlar normal değil. Piyasada panik satışlarına tanık oluyoruz. İşte bıçak gibi düşüşlerin nedeni de budur yani panik satışları. Dediğim gibi, havayolu hisselerindeki yatırımcıların artık işi iyice abarttığına inanıyorum. PGSUS 2020 yılını asgari 1.5 milyar tl net kâr ve 7.5 milyar tl lik defter değeri (hisse başına 75 tl) ile kapatacak. Böyle bir şirketin piyasa değeri (şu anki değer olan) 5.8 milyar tl olmamalı çünkü profesyonelce yönetilen, sürekli büyüyen, güzel kârlar elde eden bir şirketin F/K'sı 4'ün altında olmamalı. İşte benim tezim budur.
Bu yilki bilanco zaten fiyatlanmistir. Iata nin aciklamasi vardi gecenlerde. Havacilik sektoru 2020 de su kadar kayip verecek diye. Ciddi bir rakamdi. Pgsus abd ve cine ucmuyordu ve virus az etkilemisti ama avrupa ve irana sicrayinca isler degisti.
Su an ki duruma “Liquidity Funding Constraint” deriz. Neyin var neyin yoksa sat. O yuzden simdi fk ve bilanconun cok onemi yok. Panik var.
Dikkat edersen her sey dusuyor bu aralar. Para gidecek dogru enstrumani bulamiyor.
4-5 gün fiyatlara bakmadan sağı solu değişik yerleri okuyarak geçiriyorum. Ülkemiz sınırları içinde bu olay yaşansaydı halkımız anlardı. Ama halkımızda suriyeli algısı giderek kötüleşiyor. Savunmasız bir durum var. Avrupa kapıları büyük bir hamle kısa sürede oradan bir sonuç alınacaktır.
Hacim çok komik öyle bir komik değil.
Lot yok tahtada resmen.
https://www.google.com/amp/s/tr.euro...lar-azalabilir
evet abi, o günlerde mahkeme olmayacak haberi geldi, bu tüm yatırımcıyı kilitledi. açıkcası şuan rakamlara bile bakmadım, kaç olduğunu bilmiyorum, 1 hafta daha izlemem, sabırla bekleyeceğiz. ABD den bugün yarın etkili bir acıklama gelecektir. S400 işi bitti çöp oldu. 33 cana mı acırsın S400 yanlışına mı üzülürsün, iki arada bir derede kaldık. Şehitler ülkemizde olsaydı anlaşılır bir durumdu, ama şimdiki durum halkımızda infial yaratabilir. Kapıların açılması ve mültecilerin kalmasına yönelik zorluklar oluşturulacağını düşünüyorum. Yani kapılar açıldı ama içeride mülteci avı başlayacak. Ülke bunu yapacaktır, elini kolunu sallayarak gezmelerine izin verilmeyecek. Bu nedenle nato ve ab den de daha yapıcı açıklamalar gelecektir.