normal bi ülkede kararı herkesuygulanan hukuka bakarak bilebilir ama biz normal değiliz:)
Printable View
normal bi ülkede kararı herkesuygulanan hukuka bakarak bilebilir ama biz normal değiliz:)
Dun baldizin bebeginin dogum gunu vardi..tum aile orda.. sogan domates alamiyoruz diyolar cok pahaliymis..e neden oy verdiniz peki diyorum.. 3. havaalani yapmis , bir suru yol yapmis.. resmen inanamiyorum.. hicbir cevap veremedim.
yok tum sorun abd nin s400 anlasmasina karsi cikmasindaymis aile buyukleri oyle diyor..
isin ilginci bu ailede ki aile buyuklerinden 2 tanesinin evi ( dede ve teyze ) 1 sene once akp li muteahhit tarafindan kentsel donusume sokuldu,ev yikildi,daha hafriyati alinmadan muteahhit kacti..15 katli bina.. tamamlanma ihtimali sifir nerdeyse.. halen suclu chp imis..
bosverin domati sogani , tum pozisyonu bosaltalim mi diye dusunuyorum oyle 15 dakikadir..
238 tl olmus gram altin , ysk pozitif bi karar verirse bu dolar 5.50 ye , gramda 231 e kadar geri cekilir ; ben yokken aciklamislar der gecer reis, ne diyorsunuz.?
Ülkemiz ateş çemberinden geçiyor ..
Dünyanın da gidişatı iyi görünmüyor ..
Venezulla da halk sokaklarda .. her an film kopablir ..
Libya dersen fiili bölünme yaşıyorlar ..
Sn. Cumhurbaşkanımız rusya da çok önemli görüşmeler yapıyor ..
Özellikle Rusya tarafından ilk ağızdan S400 hakkında söylenecekler çok önemli ...
Bir çok yabancı ajans canlı yayınla veriyor ..
Bizim kanallar sırf goy goy yapıyor ..
TRT 1 de yarışma programı var ..
A haber bile goy goya bağlamış ...
Diğerlerini zaten yazmaya gerek yok ..
Bence biraz kontur düşünmek lazım ..
Acaba yapılacak anlaşmalar ve ardından gelecek açıklamalar Okyanusun diğer tarafını rahatsız mı edecek ...
Sonuçta müttefikimiz değil mi bu coniler ...
Eğer bu şekilde bizim basına sansür uygulayıp borsa da millete mal kilitleyip karşılığında ucuz doları alıp yurt dışına gideceklerse vah ki ne vah ...
Bence biraz düşünmekte fayda var ..
Bu arada birkaç soru sormuştum. Yardımcı olan kıymetli arkadaşlarıma teşekkür ederim. Petkimleri satmadım maliyete gelince satıp, bir daha da bulaşmayacağım.
3.4.2019 tarihindeki bddk verilerine göre döviz mevduatı/toplam mevduat oranı yakın tarihin yeni rekoruna ulaşmış olabilir. %53,85
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
Seçim yenilenme kararı alınırsa yükselecek olan dolar, hızlı yükselir. Dış güçlere bağlamak için sebep olur, iyi değil mi?
Brent Petrol 70,91 +0,57 +0,81%
günün en yükseğine geldi
aynı zamanda yılın en yükseğinde
Asıl sorun o değil, 17 değil 57 milyar dolar da kırpsa döviz mevduatının oranı %40-45'in üzerinde olduğu durumlarda merkez bankası temel anlamda para politikasını kontrol edemiyor. Zira para politikasındaki hamleleri piyasanın çok ufak bir kısmına nüfuz edebiliyor. Para politikasındaki bu gücün erimesi değil 17 ,57 milyar dolar ile dahi ölçülemez derecede büyük bir tahribat oluşturabilir.
Sorun burada.
Basit açıklaması şu: Toplam para arzı kabaca 2.2 trilyon TL. Bunun 1.15 trilyon TL'si döviz. Kalanı TL. Merkez bankası işte bu toplam para arzının artık sadece %45'ini kontrol edebiliyor. Bu %45'lik bölüm için ise verim yine düşüyor, zira %45'lik TL'yi kontrol etmek için de 80-90 milyar TL'lik bir oyun alanı var. (API, açık piyasa işlemleri kanalıyla).
Sonuç: Eğer döviz mevduatı para arzının önemli bir kısmını kaplıyorsa, parasal anlamda merkez bankasının politika yapma gücü yok olmaya doğru gidiyor demektir.
Tam olarak karşılık diyemeyiz ama 3.4.2019 bddk verilerine göre %53.85'i dövizde kalanı yani %46.15'i TL'de. Geriye kalan %46.15 döviz talep ettikçe diğer taraf olan %53.85 ile takas için fiyatta anlaşmaları gerekli. Anlaşamadıkları her kademede yeni USD fiyatı takas için üzerinde uzlaştıkları fiyat olacak.
hazine ve maliye bakanlığı: Iç borçlanmanın ortalama maliyeti mart'ta %17,41 (önceki %16,15)
hazine ve maliye bakanlığı: Iç borçlanmanın ortalama vadesi mart'ta 26,3 ay (önceki 33,0 ay)
her ay daha kötüye gidiyor bütün veriler
5,7229 +0,0977 +1,74%
4.20ci arkadaş yönetici tarafından süpürülmeseydi şimdi damlamıştı buraya :)
8.4.2019 tcmb fonlama verileri:
Tcmb tarafından kapatılan likidite açığı 72.5 milyar TL , ortalama faizi: %25.18
(16 milyar TL'si 1 hafta vadeli faizi %24, kalanı günlük vadeli faizi %25.50)
Parasal gevşeme yönlü bu hamle dövize baskı yaptı.
Ben aşırı yükselttiriceklerini düşünmüyorum şahsen enflasyon verisine çok fena yansıması olur halkta zaten iktidarla alakalı olumsuz bir algı var ekonomi konusunda erken seçim gündeme gelir böyle giderse dolar asıl o zaman fırlar müdahale olma ihtimali var bence merkez bankası tarafından kendi görüşüm böyle arkadaşlar bakalım vaziyet ne olucak.
Ali Ihsan Yavuz u dinleyince birakin eldekileri satmak evi dami satip dolara altina basasi geliyor insanin, hayret i mucip..