Türkiye'nin 2018 yılı gelir vergisi rekortmenlerinden ilk ikisi isimlerinin açıklanmasını istemedi.
3. sıranın sahibi 54 milyon 169 bin 334 lirayla Rahmi Koç oldu.
Printable View
Türkiye'nin 2018 yılı gelir vergisi rekortmenlerinden ilk ikisi isimlerinin açıklanmasını istemedi.
3. sıranın sahibi 54 milyon 169 bin 334 lirayla Rahmi Koç oldu.
2010'dan 2018'e Türkiye'de ne kadar #banka #kredisi kullanıldı?
2010: 526 milyar TL
2015: 1.485 milyar TL
2017: 2.098 milyar TL
2018: 2.395 milyar TL
*erdoğan: ülkemizde yatırım yapan veya yapmak isteyen küresel sermaye türkiye'nin gücünün ve imkanlarının gayet farkında
*erdoğan: Küresel yatırımlardaki azalma eğilimine rağmen ülkemiz hala cazibesini sürdürüyor, borsamız rekor kırıyor
Gelir vergileri sanki düşmüş gibi, ödedikleri gelir vergisini 2 ile çarpın yaklaşık olarak ellerine kalan net para görülebilir. En çok vergi veren 3. kişinin eline ancak 20milyon dolar gibi bir rakam kalmış durumda.
Türkiye'nin en çok vergi veren 3. kişisi ol ancak bu kadar para kalsın cebine. Çok az geldi bana.
trt nin zararı 92 milyar tl, ya biraz payitaht izleyinde adam bize vergi koymasın reklamdan yesin zıkkımın kökünü.
Erdoğan: 2020 inşallah faizlerin çok daha düştüğü yıl olacak
Erdoğan: Girişimcilere sesleniyorum kendi parana dön ARTIK MİLLİ PARAYLA ADIM ATMA DÖNEMİNE DÖNDÜK, BUNU BAŞARIYLA YÜRÜTME DURUMUNDAYIZ
92 milyar TL biraz yüksek olmuş. Sanırım haberler düzeltilmeye muhtaç
Sabırlar tükeniyor.
[emoji23][emoji23][emoji23]
Nedense bu tür haberler hep ekonomi çıkmaza girdiğinde geliyor. Ya bor'dan ya toryum'dan ya da gazdan zengin oluyoruz. Tesadüf herhalde. [emoji41]
200 ema ya illa ki getirmek de adet oldu.bakalım görelim.ytd.
amerika çin anlaşması ve ons ta 1420 bekliyorum.bu arada dolar da da güçlenme.yakında fed ufaktan ufaktan verileri iyi geldikçe piyasayı hazırlar.ytd.
5.6859 vurdu çekti.
31.12.2020 vadeli TL uzlaşmalı dolar satış kuru 6.2756 !!!!
Bu MB nin değerleme hesabı nasıl hesaplanıyor? 23 Ekim de yaklaşık 65 milyar lira olan meblağ, 19 Kasım da 47.850 milyar liraya düşmüş. İki tarihte usd kuru neredeyse aynı birkaç kuruş oynuyor. Ons desen sadece 20 dolar aşağıda.
Merkez Bankasının üstlendiği kur riski nedeni ile uğradığı zararlar toplamıdır. Kur riski nedeni ile gelir elde edilmesi durumunda ise oluşacak bilançonun pasifinde görülecektir.
Yıllık bazda baksak daha iyi olabilir. Geçen yıl 19 Kasım'da 45,5 milyarmış...
Aksi durumda komplo teorisine açık bir hikaye olabilir...
6.30TL'nin altına inince ben gözümü diktim.
Ancak takıldığım nokta madem bu kadar ballı, neden piyasa oyuncuları 400 gün sonrası için 6.2756TL'den TL uzlaşmalı dolar alırım kontratına atlamıyor.
Atlamadığını şuradan sezinliyorum, son 2 günde kontrat hacimleri %100 arttı. (2.5 milyon TL'den 5 milyonTL'ye çıktı) Evet yine de çok çok az. Ama bu süreçte kontratlarda döviz satış fiyatı düştü. Bu da 2 gün içinde %100 artan kontrat hacminde vadeli satıcıların daha baskın olduğunu gösterir.
31.12.2020 tarihi için vadeli satıcılar 6.2756TL'lik bir kur değerinde dahi neden baskınlar?
Yani 31.12.2020 tarihinde 6.2756TL'den dolar satmak isteyenler almak isteyenlerden neden daha istekli?
İşte burada takıldım.
Yol ayrımına gelindi gibi..
$ ın Likit fon getirisi ile düzeltilmesi sonucu oluşan grafik..
Bu işin "son"unu merak ediyorum..
Bu sabah, her zaman , her birinde 15-40 dakika beklediğim, YKB, İŞBNK,ve ZİRAAT taki işlerimin tamamını, her birinin yegane
müşterisi olarak sadece 10 dakikada tamamladım.
Ekonomi süper... Bankalar süper..
https://i.postimg.cc/VNMT0MQD/R-034.gif
Ülkeye sıcak para giriyor belli ki,
Neden nasıl bilmem , ama çok belli ki giriyor
Bu para girişe devam ettiği sürece bizim benjamine gün yüzü yok.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bence dışarıdan para girmiyor.
Döviz finansal mühendislik kullanılarak krediler ve ZK ile içeride yaratılıyor.
Cari açık verilmediği için bu işlemin verimi azalmıyor. (Cari açık verilseydi bu işlemin verimi hızlıca azalacak ve bu metot ile yeni döviz yaratılamayacaktı).
Ana soru şu: Cari açık verilmeden 2 yıl daha idare edilebilir mi?
Son 12 ayda Türkiye ödediği ve yenilediği dış borçlar dahil 5-6 milyar dolar cari fazla verdi.
Büyümeyi düşük tutup sermaye (swap v.b) kısıtlamalarını devam ettirdikçe imkansız değil.
Buna ek olarak dünyadaki ticaret savaşlarını bahane edip gümrük vergilerini de dünya ticaret örgütünün tepkisini çekmeyecek şekilde sabunlanmak suretiyle arttırırlarsa cari açısız devam etmek olası.
Ancak bunun yan etkisi olan işsizlikte bıçak kemiğe dayandığında (ki dayanmaya başladı) politikacı hangi yola sapacak?
Cari açık vermemek uğruna milyonları işsiz bırakabilecek mi?
İsterse bu seçeneği kullanabilir zira seçimlere 3.5 sene var.
Ben dün yapılan seçim kaybetsem de EYT'lilere haklarını vermeyeceğim çıkışından politikacının aklında işsizliğe bir süre daha tahammül etme kapasitesinin olabileceğini de görüyorum.
Fitch/Parker: Türkiye ekonomisi son dönemde dengelendi
https://www.paraanaliz.com/2019/fina...ngelendi-40842
Bunlar tam fiç ha
Tam tam
Hemde fiç oğlu fiç
Bunlarda neymiş be abi ya
Abd de bunlar avusturyada bunlar
Simdi komodinin cekmeceyi actim baktim belki bi parmak boy rus çıkar felan diye
Iyi bişey çıkmadı
http://www.milliyet.com.tr/dunya/ibi...kmisti-6083817
Omnibus hesaplarla ilgili hukuki altyapı tamamlandı
Yabancı merkezi saklama kuruluşları, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda tek bir havuz hesabı (omnibus hesap) açarak Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) ile ilgili işlemlerini bu hesap üzerinden gerçekleştirecek. Kuruluşların bu hesaplardan gerçekleştirdikleri işlemlerde tevkifat ve bildirim zorunluluğu bulunmayacak.
https://www.timeturk.com/omnibus-hes.../haber-1298126
https://twitter.com/sertac_aktan/sta...35715772006400
https://www.trthaber.com/m/index.php...&category_id=7
2018 yilinda Gelir vergisi ve Kurumlar vergisi beyani ve tahakkuku artmis. Hemde dikkat cekici yuksek oranlarla.
Durumu aciklayabilecek ustadlar var mi ?
2017'de yaşanan %39'luk devalüasyon .
Portföylerde bulunan döviz değerlendi .
Mevduatın % kaçı dövizdeydi ?
Paramedya:
Bankaların düşen iş hacmi nedeniyle şubelerini kapatıp çalışanlarını işten çıkarması bankacıların kâbusu oldu! Yılın ilk 9 ayında ING Bank yılbaşına göre çalışanlarının %12,8'ini, Şekerbank %5,9'unu, Türk Ekonomi Bankası (TEB) %4,8'ini ve Akbank %4'ünü işten çıkardı!
Türkiye'de şu 3 şeyin giderek arttığını varsayalım (ki büyük ihtimalle öyle): Siyasi iktidarın Batıya politik celallenmelerinin aksine, ekonomide bağımlı kapitalizmin güçlenişi, dinin populistleşmesi (şatafat sergilemesi buna işaret ediyor), şiddetin yayılması ve kitlesel fakirleşme.
Bunlar, tüm sözü geçen önemli ülke olma heveslerinin aksine Tr'nin giderek çevrenin dışına, çeperine doğru yol aldığını ve deyim yerindeyse bir varoş ülke haline gelmekte olduğuna işaret ediyor. Anlamlı bir tespit.
Borsa güzellemesi var blombergte. Yerli yatırımcı ilgi gösteriyor diyor. Hani sinirli bir adam varya. Ha bende borsadayım. Ama millete keklemelerine hastayım.
ATM hariç yüklü para çekme yatırma dışında demek istiyorum, hatta onu bile artık makinalar yapıyor
Örnek verelim
Akbank şube içinde gişeleri ve müşteri temsilcisi olayını kaldırmış
İçerde tek seferde 50k para veren atm koymuş 1 tane o makina 3 gişe personeline bedel.
Şube ortasına 2 tablet 2 personel koymuşlar diğer tüm işlemleri onlar yapıyor.
Artık öyle ayrı ayrı mt yada gişe personeli vs. olayını kaldırmışlar.
Tabi geleneksel bankacılık anlayışını sürdüren de var
İş bankası gidin şubeye bir sürü personel mtsi gişesi çoğu boş duruyor.
Teknolojik olarak şubelerinde bir şey yok.
Esnafın çoğu hala işlemini bizzat bankaya giderek yapıyor.
Emekliler de öyle.
Kredi işlemleri bankaların çoğu zamanını alıyor.
Ama geçmişle mukayese edilirse banka personelinin yükü çok azaldı.
Aynı şeyi vergi daireleri için de söylemek mümkün. Ama personel sayısının azaldığını gözlemlemiyoruz.
Ben şahsen sadece fiziki döviz işlemleri için bankaya gidiyorum.
Gittiğime gideceğime de pişman oluyorum.
İş Bankası yavaşlığı yüzünden.