Gecmisi birak cevremde bir suru 40li yaslarinda emekli olan oldu secim rusveti eyt nedeniyle.
Printable View
Gecmisi birak cevremde bir suru 40li yaslarinda emekli olan oldu secim rusveti eyt nedeniyle.
Artık bizim nesil yeni EYT'liler. 2008 öncesi, 99 sonrası sigortalıyım. 60 yaş gösteriyor emeklilik. Bizi emekli edecek partiyi iktidara taşırız :kahkah:
A kuşağı ile Z kuşağı ödesin faturamızı. :kahkah:
Çeşme-Kuşadası-Bodrum-Marmaris...
Mahşerin 4 atlısının sanki reklama ihtiyacı varmış gibi..
Ne boş yorumlar var. Türkiye'nin ilk ve en köklü turizm şehri Kuşadası'nın 2000 yılından bu yana nüfus artış hızı İstanbul'dan bile 2 kat daha fazla. Yani İstanbul'a olan göçün 2 katından fazla.
Hal böyleyken Kuşadası Çeşme vb yerlerini övünce reklamını mı yapmış oluyoruz...
İyi, altını da seviyor ve her ortamda savunuyorum ben, O zaman dünyadaki koskoca altın piyasasını mı hareket etmesine neden oluyorum bu mantıkla...
Şu forumun emlak topicinde online okuyan sayısı hepi topu 3-4 kişi, koskoca emlak piyasasını katre kadar etkilemiyor.
Bazen emlak fiyatları çökecek diye bir tarafını yırtanları görünce bu forumu etkileyerek emlak piyasasını düşürmeye çalışanları görünce inceden inceye tebessüm ediyorum..
Neyse burada hepimiz aldığımız pozisyonları çoğunlukla egosal olarak paylaşıyoruz. Ama 3. sınıf hisse senedi paylaşımı yapsak o zaman kötü niyetler ararım.
Sn djos'a sonuna kadar hak veriyorum o nasıl ki -İstanbula gelmeyin başka yer mi yok? diyorsa ben de Ege sahillerine gelmeyin başka yer mi yok diyesim geliyor...
Kedi uzanamadığı ete..
Anlayana...
-----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ne EYT si hayatım boyunca emekli olamıyorum ben. Devlet benim gibi traderlerı teknik anlamda işsiz gördüğünden dolayı bir de her ay 300 TL GSS primi yatırmak zorundayım.
Bırak emekli maaşı almayı, bir de her ay GSS primi ödemek zorunda olmanın ne kadar traji-komik olduğunu bilemezsin :kmk: :kahkah:
Komik olan ne biliyor musun dün akşam bu fiskos haberi ilk paylaşan akp li trol bir twitter hesabı ama altındaki yorumlarla bunun ne kadar iyi bir şeymiş gibi yorum yapanların muhalif yorumcuların olması.
Ülkece muhalefetiyle de akp lisi de komünist meraklısı olduk. Her konuda birbirini yiyen siyasi fanatikler komünizm politikalar konusunda hemfikirler..
Ne mi olur böyle bir şey olursa Kiralık evler hepten karaborsa olur. Venezuela'da kısa süre denendi sonu çok kötü oldu...
Bir Allah'ın kulu da sorunun yanlış ekonomi politikaları olduğunu söylemez mi...
Neyse su akar yatağını bulur. Kiralara %25 sınırı olduğunda burada ev sahipleri evini kiralamaz, ev fiyatları çok yükselir, olan yine kiracılara olur dedim ve son yaşananlar beni yanıltmadı.
Bir de cımbızla modern bir batı ülkesi seçmezler mi... Hollanda'da yüksek enflasyon mu var? Orada sadece arz inanılmaz düşük bu konuda yanlış da olsa sınırlı bir süre bunu yapmak zorunda hissettiler ki bence bu çok yanlış bir politika ama WEF başkanı Klaus Schwab'a selam çakmak için bunu yaptılar.
Bizde 2 yıl önce 2000 TL kira ile 30 kilo et alınabiliyorken şuan 10 kilo bile et alamazsınız
Neyse böyle bir şeye kimse cesaret edemez diyemiyorum ama denenirse sonu fecaat...
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
bende gördüm ve sizin gibi olmaz da diyemiyorum bende. Seçim öncesi alınmış popülist bir hamle olur olursa. TİP başkanı Erkan Baş'da biz iktidar olursak evleri alıp kiracılara vereceğiz demişti.
Serbest piyasa ile örtüşmeyen kararlardan biri olur. Kim neye göre ve nasıl belirleyecekmiş evin kirası ne kadar olacak diye? Bir sürü soru işareti var. Devletin kira konusunda yapabileceği tek şey kira gelirlerinin takip edilip vergisinin alınması olur. Onun dışında evin ne kadara kiraya verildiği tamamen piyasa tarafından belirlenen bir durumdur. Piyasası olmayan bir yerde siz evinizi istediğiniz kadar piyasa üstünden kiraya vermeye çalışın veremezsiniz.
konuyla alakasız ama emeklilikte taban aylığının sürekli seyanen zamlarla arttırılması da mantık dışıdır. Bu kafayla gidilirse herkesin maaşı asgari ücrete, her emeklinin ücreti de taban aylığa yakınsar. Bunun sonucu da ülkeden beyin göçü olur. Çok araştırmaya gerek yok, eski sovyetler birliğine bakın. O sistem iyi çalışıyor olsaydı zamanında yüzbinlerce beyin göçü vermezdi ve sistem halen ayakta olurdu. En iyi sistem olmasa da hukukun üstün olduğu, güçler ayrılığının iyi çalıştığı demokrasiler ve onlar da devam eden kapitalist sistemden iyisini insanoğlu henüz oluşturamadı maalesef. Keşke daha iyi sistemler olsa ama dozunda bir sosyal devlet ve iyi işleyen kapilatizm eldeki en iyi seçenek gibi.
Kira artışına 'bölgesel limit gelecek' iddiası
Kira fiyatlarında yükseliş sürerken, AK Parti kaynakları, kira artışına 'bölgesel limit' geleceğini belirtti. "Hollanda bunu yaptı. Türkiye’de benzer bir uygulama tartışılıyor†denildi. Kira artışına ilişkin hükümetin 'formül arayışında' olduğu ileri sürüldü. Türkiye gazetesine konuşan AK Parti kaynakları, 'Hollanda modeline' benzer bir uygulamanın gündemde olduğunu belirtti. AK Parti kaynakları, “Türkiye’nin tamamı için değil bu. Örneğin daha çok İstanbul gündemde ve İstanbul’un belli bölgelerinde bu yüksek artışlar söz konusu. Bu bölgeler belirlenebilir ve buna göre oransal sınırlamalar getirilir. Hollanda bunu yaptı. Türkiye’de benzer bir uygulama tartışılıyor†diye konuştu.
Haberde, şu ifadelere yer verildi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının başlattığı çalışmalarda gündeme gelen çözüm önerilerinden biri geçtiğimiz günlerde Hollanda’da uygulamaya giren yöntem. Hollanda, yüksek kira artışlarının önüne geçmek için kira bedellerine sınırlama getirme kararı aldı. Buna göre, ev sahipleri, evlerini hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek. Türkiye’de de buna benzer bir yöntem tartışılıyor. Ancak Hollanda’dan farklı olarak kira artışlarına getirilecek limitler bölgesel olacak. Bu kapsamda, Türkiye’de başta büyükşehirler olmak üzere belli bölgelerdeki kira artışlarına bir sınırlama getirilebileceği belirtiliyor."
Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre 'AK Parti kurmayları', “Türkiye’de iş çığırından çıkmış durumda. Normalde Borçlar Kanununa göre 5 yıla kadar olan kira artışları TÜFE’ye göre yapılıyor. Bunun üzerine çıkamıyorsun. Ancak 5 yıldan sonra ev sahipleri isterse ‘Kiram düşük’ diyerek yeni bir kira tespiti yapabiliyor. Bunun için dava açabiliyor. Ev sahipleri 5 yıldan sonra rayiç bedel üzerinden yeni bir artış isteyebiliyor. Ama bugün ev sahipleri 2 yıl geçtikten sonra kiracısına zorlayıcı artış yapmak istiyor. Vatandaş mağdur ediliyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi yönünde de bir adım atılacak sanırım†dedi.
Gündeme gelen bir başka öneri ise belediyeler ve TOKİ aracılığıyla artan fiyatlara çözüm olarak ‘sadece kiralama amacıyla’ konut üretilmesi. Haberde bu formüle ilişkin "Bu alanda konut üretecek inşaat şirketlerine bazı destekler verilmesi, mülk sahiplerinin mağdur olmaması için de kira gelirlerinden alınan vergilerde indirime gidilmesi gibi öneriler tartışılıyor. Hükûmet bu formülleri devreye alarak, konut arzının karşılanmasını ve kira artışlarının dizginlenmesini hedefliyor" denildi.
'HOLLANDA MODELİ' NEDİR?
Hollanda hükümeti, konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak için serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale edecek. Ev sahipleri, evlerini hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek. Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'un yaptığı açıklamaya göre, yeni düzenleme ile aylık 1250 euroya kadar kiralar, "arz-talep oyunundan" korunacak.
Yeni plana göre, kirası 763 euroya kadar olan ve belediyeler tarafından alt gelir gruplarına kiralanan sosyal konutlar gibi, serbest piyasadaki evler için de puanlama sistemi getirilecek.
Evlerin büyüklüğü, oda sayısı gibi belirli özelliklere göre puanlama yapılacak ve sosyal konutlar haricinde serbest piyasada kiralanan evler için en puanına göre en fazla 1000 ile 1250 euro arasında bir kira bedeli saptanacak. Bakan de Jonge'a göre, bu sistemler kiralık mülklerin yaklaşık yüzde 90'ı korunacak ve ev sahiplerinin artık kendi istediği doğrultuda kira miktarını belirlemesine izin verilmeyecek. (HABER MERKEZİ)
https://www.gazeteduvar.com.tr/kira-...-haber-1566063
yahu bu akp'yi çok kominist gösteriyorlar...seçimden önce neden yapmadılar ki..
Bakırköy Belediyesi önünde eylem
Toplu iş sözleşmesi talebiyle greve çıkan ve grev sonrası işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler Bakırköy Belediyesi önünde eylem yaptı
Bakırköy Belediyesi önünde eylem
2021 yılında toplu iş sözleşmesi talebiyle greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçileri sözleşmenin imzalanmasıyla işbaşı yaptı. Sonlanan grevin ardından işçilerden bazıları işten çıkarıldı.
İşini son verilen işçilerin işe dönüş için başlattıkları hukuki süreç devam ederken bugün 10 kişilik grup belediye önünde toplanarak hem protesto hem de basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını Yılmaz Şutanrıkulu okudu.
https://www.milliyet.com.tr/gundem/b...-eylem-6923298
nedense hep chp'li belediyelerde böyle hak aramalar oluyor...
Hollanda modeli mi?
Ak Partili kardeşlerim, domuz yiyip zina eyleyen bir ülkenin modelini örnek almak bize hiç yakışıyor mu? Niye Hollanda modeli? Türk modeli yok mu? Hollanda'yı mı kıskanacağız bu yaştan sonra? Bize hiç yakışıyor mu?
Bırakın onlar bizi kıskansın,
ytd
https://www.haberlerturkiye.com.tr/h...anlatti/69417/
e bunlar hollandayı da beğenmiyorlardı. şimdi onların sistemi mi gelecekmiş?
Tamamen sosyalizm gelecek olsa ilk önce ben evet derim. Ama şartlarım var, Gerçekten de herkese eşit maaş, eşit yemek, eşit konut, eşit eğitim eşit sağlık hakları olacak.
Ama böyle bir dünya yok. Burada en çok komünizm güzellemesi yapanlar en başta böyle bir sisteme karşı çıkar. Çünkü insan doğasına aykırı. Defalarca denendi bir defa daha denemek istiyorlar ama George Orwell'ın Hayvan Çiftliği romanında dediği gibi "Bütün herkes eşittir ama bazıları diğerlerinden daha eşittir."
Bu arada Hollanda'da kira artışı, ortalama toplu iş sözleşmesiyle belirlenen maaş artış oranının yüzde 0,5'inden fazla olmayacakmış. Örneğin bir kiracının maaşı yüzde 5 artmışsa kirası en fazla yüzde 5,5 artabilecek.
Peki bizde asgari ücrete %100 e yakın zam yapılırken neden kiralara %25 zam sınırı getirdiniz? Bari bu konuda da Hollanda modelini örnek alsaydınız :one:
Bildiğin ev sahiplerinin hakkına girdiniz. Bu bariz şekilde kul hakkıdır. Enflasyon altında kira isteyerek iki tarafı da birbirine düşürerek ortalıktan sıyrılacağınızi zannettiniz. Gerçek suçluyu perdelemeye çalıştınız.
siyaset politika üretme yeridir..yok istanbuldan göç olacak vs ege ye gelecekler falan .. hiç kimse hiç bir yere gitmez ..5-6 ay sonra deprem unutulur herkes aynı şekilde yaşamaya devam eder...yok millet ittifakı kazanırsa şu olur cumhur ittifakı gelirsee bu olur diye tartişmayada gerek yok.. çünkü siyasetin içinde ki insanların hepsi bütün partilerin ilçe yömetimlerine taşra yönetimlerine bakım hepsi inşaatçı mütahit mimar vs..bu rant düzeni aynen davam eder...ve bu rant düzeninin devamı için herkes çalişir..şehirden tersine göç olabilmesi için...bir örnek sadece...köy okullarrı kapatıldı.. taşımalı sisteme geçildi..bu ne demek ? çocugunu okutmak istiyorsan köyü terket demek.. baglı oldugu ilçeye gitse perişan olacak..oylede perişan olacagım boyle de ..bari büyük şehire gideyim der insan ister istemez..aile saglıgı merkezleri açıldı ama ilçe polikinikleri vardi..basit hastalıklar için ilaç yazdırmak için kuyruga girer yazdırırdın ama eger bir agır hastalık teşhis edilirse.. sevkle hastaneye giderdin.. bunlar kapatıldı..direk hastaneye gitmek zorundasın...diyelim ki balıkesirin sındırgı ilçesine baglı bir köydesin..ama sındırgı hastanesinde dr yok..çocuguna egitim alamıyorsun..saglık sisteminden faydalanamıyorsun...seni balıkesirde tutmak için bir sebep kalmazsa gidersin ya balıkesir merkeze yada istanbul izmir bursa birine..mesleksiz işsiz biri olarak ne yapacaksın büyük şehirde.. büyükşehirde yaşayan senin gibi birinin pastadan aldıgı dilime göz koyacaksın..başkası 300 tl yevmiye ile çalişyorsa sen 250 ye çalişacaksın..boylelikle en ucuz emegin oldugu ülke haline gelirsin...köy hayatını yeniden cazip hale getirecek politikalar üretmeyen hiç bir iktidar barınma sorununu çözemez...köy kasabayı besler...köylü kasabaya iner alışveriş yapar ..elektirkçi sıhhı tesisatçı perdeci sıvacı boyacı alışveriş yapar...kasaba ilçeyi besler ilçe şehri besler..şehirlerde istanbulu besler..büyük şehirleri besleyen her zaman taşradır.. taşra biterse herşey biter..çözüm se 1 ) köy okulları yeniden açılmalı taşımalı egitime son verilmeli...2 ) büyük büyük şehir hastaneleri yapılmak yerine..mevcutaları saglamlaştırıp..ilçe ve beldeleere polikilinkler açılmalı..( aile hekimi degil içinde kalp doktoru ,göz doktoru, dahiliyeci üroloji,orotopedi gibi branşların oldugu...branş doktorunun yazması gereken ilaç oldugunda hastaneye gitmeden buralardan yazılabilmeli..) hastanelere buralardan sevkle gidilmeli...3 ) köy hizmetleri genel müdürlügü yeniden ihya edilmeli..merkezi bir köy ve etrafındaki 3-4 köy birbirine baglanıp..küçük bölgeler oluşturulmalı..buraların personeli ankaradan atamayla degil..o bölgeyi bilen oranın deresini tepesini bilen o köylerde yaşayan insanlardan seçilmeli..sadece başlarına ankaradan atama ile.. gıda mühendisi ,ziraat mühendisi harita kadastro mühendisi gibi kişler atanmalı..4 ) bu köy hizmeleri genel müdürlügü vasıtası ile planlı üretim ve ekipman saglanmalı.. bugday ekiliyorsa biçer döver.. zeytinlikse sıkma tesisi..hayvancılıkla ugraşılıyosa o bölgede deri ve yün üretimi halıcılık vs vs ... bunlar olursa ..köyun baglı oldugu belde kasabada da işler yürür.. aynı şekilde o ilçede de ..örnek manisa kula demrci gördes ..o bölge eskiden hayvancılıkla geçiniyordu..büyün köylü hayvancıydı..kula deri sektörünün kalbiydi..demirci gördes te halıcılıkta çok iyi paralar kazanıyordu..kulada dericiler gedizi kirletiyor diye kapatıldı.. kardeşim kirletiyorsa yap arıtma artık teknoloji gelişti..koskoca sektörü öldürdüler..turistik beldelerin çarşi merkezlerinde ki dükkanlar halıcı ve derici dolu olurdu ..şimdi taklit versace satılıyor..bunlar yapılırsa hiç kimse elin evinde temizlige gitmekten moto kurye olarak cafe de garson olarak çalişmaktan memnun degil..bunlar sadece geri dönüş yapsalar..şehirde emek bu kadar ucuz olmaz bu sefer..barınma sorunu da kalmaz aslında...işimin oldugu turgutluda akp mhp chp ip ( digerlerini tanımıyorum ) ilçe yöneticilerinin hepsi mütahit ..şimdi bu adamlar mi alacak bu kararları ..yok hollanda modeli ile kiralara sınırlama getirelim.. yok kira artışını %25 le sınırla..alçak ev sahipleri ..bedavacı kiracı ..hepsi kayıkçı kavgasından ibaret..birilerine şirin gözükme gayesi ..bakın biz kiracıyı düşünüyoruz o yüzden alçak vatan haine ev saiplerin %25 sınırlama getirdik...öbür taraftan ev sahipleri bagırınca ..yaa alın size yeni ev kampanyası kredi faizlerini % 0, 69 a çektik isterseniz 31 e bile çekeriz ...kim bagırırsa ona bir mavi boncuk...al senide emekli ettim.. al sanada 7500 tl verdim...muhtarlarada yardımcı atayalım ... siyasetçilerimizin ürettigi politika bu oldugu sürece.. ev fiyatları arşa da gider marsa da gider.. alım gücü daha da düşer..tapu koleksiyonerleri ..bir süre sonra alım gücü düştügü için kiraya veremyecek evini..boş tutarım daha iyi diyecek ama bu sefer kendi alım gücü de düştügü için birini satayım bari diyerek böyle böyle topluca sefalete sürüklenecegiz.. haa elinde hiç birşey olmayan adam 2 sene sonra sefil olur.. ama elinde bir kaç evi olan 10 sene sonra ..ama kimse sefalete sürükleniyoruz demiyor..
Hocam köy yaşantısı bitti artık. Üstelik fizible da değil. Küçük köyler ve ilçeler kapatılmalı daha doğrusu zararınada olsa teşvik verelim zihniyetinden çıkılmalı. Yapılması gereken bölüne bölüne ufacık kalan tarlalar birleştirilip ihaleyle özel sektöre devredilmeli. Şehirleri besleyecek yeteri kadar tarım ve hayvancılık alanları olsun kafi. Bugün abd de tarımda çalışan kişi sayısı bildiğim kadarıyla sadece 1 milyon. Bu 1 milyon kişi 330 milyonluk abd yi besliyor üstünede ihracat yapıyor. Küçük yerlere hizmet götürmek hertürlü zarardır. Küçük yerlere fabrika yapmak zararın daniskasıdır. Küçük bir anadolu kentinde doğup büyüdüm niye buraya fabrika yapılmıyor diye söylenip dururuz. Hala daha söylenir hemşehrilerim. Bense artık olayı farkettim. Olmuyor zarar ediyor zararına da olsa yapmak daha da zarar ettiriyor. O yüzden zarar ediyorsan yapılmayacak bu kadar basit. Küçük yerlerin küçülüp yok olması karlı oluyorsa öyle olacak öyle olmalı.
Bölgesel limit haberi yalanlandı.
Hocam senin ekonomin abd gibi katma değer üreten bir ekonomiyse eğer dediğin doğru. Ama mesleksiz ve vasıfsız bir nüfus yoğunluğun varsa kişibaşı verimlilik halisindeyse oraya kanalize olmalısın.bu insanları veya çocuklarını motokurye ev temizlikçisi cafe garsonu olarakmi daha fazla katma değer üretir ona bakacaksın.cunku katma değer üretecek kentlinin de gelirini aşağı çekiyor bu durum . Iki nesil sonra zaten dediğin gerçekleşecek çünkü nüfus artışımız durdu
Tamam işte.
Ben de diyorum ki bütçesi müsait olmayanı orada zorla oturtmuyorlar.
Sokak arasında o rakama komple bina kiralanır.
Geçende twitterda biri iftar fiytlarnı paylaşmış. Falanca hotel 2500, filanca hotel 3000...
Lüks otellerin tarifesi üzerinden "vatandaş bu fiyatlarla nasıl geçinecek" ayakları yapılıyor.
İnsanların kafasındaki fakirlik kavramının tanımı değişmiş heralde.
Ya da hayatında hiç fakir olmamış kişiler, sosyal medyada pahlılık goygoyu yapmaya çalışınca yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.
Şöyle bir fıkra vardır.
Zenginlerin çocuklarının okuduğu bir özel okulda, öğretmen öğrencilerden fakir bir aileyi anlatan hikaye yazmalarını ister.
Çocukların hepsi birşeyler yazar. Öğretmen içlerinden birini kaldırır ve hikayesini okumasını söyler.
Çocuk başlar okumaya.
"Zamanın birinde, çok fakir bir aile vardı.
Anne fakirdi..
Baba fakirdi..
Çocukar fakirdi..
Aşçı, uşak, hizmetçi, şöför bile fakirdi.. "
Eskinin fakiri bile daha dürüsttü, gerçek fakirdi.
Şimdi de gerçek fakirler var ama paralelinde çakma fakirler de türemiş.
Geçtiğimiz bol para döneminde iyi yaşamaya alışan orta sınıf, şimdi yaşam standardı düştü diye kendini gerçek fakirlerle (sofrasına zeytin alamayanlarla) bir tutup böyle sosyal medyada ağlayınca komik oluyor.
Orta hallinin bu kapris ve hezeyanları, gerçek fakirin haklı mücadelesini sulandırır.
reis adayı KK vaade sınır tanımıyor...
en sevdiğim vaadlerinde biri de işyeri kiralarından alınan % 20 oranındaki stopajı kaldırmak...
kaldırdın da...
işyeri sahibi bunu dirakt madem devlet benden alacak ;zaten sen burayı kiralarken bana vereceğini artı benim adıma maliyeye ödediğin % 20 stopajı ....
yani kiraya % 20 zam demiyecek mi ?
o zaman ben ne anladım bu işten ?
daha önce maliyedeki cingöz maliye bürokratları GMSİ'deki yıpranma payını % 25'ten % 15'e düşürdüler artı
üst vergi dilimini de % 40'a çıkarmadılar mı ???
ellerine ne geçtiğini bilemem ama ,
olan kiracılara oldu ..
.mal sahipleri ilk fırsatta kiraları gazladılar hem de öyle böyle değil ...
herkesin malümü...
hesap uzmanı maliye üstadı KK sakın böyle hesapsız kitapsız iş yapmasın ...
olan yine kiracılara olacaktır...
Vergiyi çoğalttıkça yatırımcı sayısı azalır, bu da üretimin azalması anlamına gelir. Önce kiralar çok artar, getiri iyileştikçe yatırımcı çoğalır, gayrimenkul fiyatları artar ve üretim başlar.
Sonuçta fahiş rakamlara çıkmış kiralar ile kalakalırsınız.
Vergi sistemi düzeltilmeli. Mesela 4 kişilik bir ailenin aylık geçim masrafı aylık 20bin tl ise yıllık 240bin TL üzerindeki gelirlere vergi uygulanmalıdır.
Asıl vergiyi gelirden almak lazımdır.Stopaj kalksa da kira alan mülk sahibine gelir vergisi isabet eder. Bence ülkedeki tüm sıkıntıların başı gelirlerin takip edilememesi ve vergilendirilememesi. Bunu yapabilmek için mutlaka nereden buldun yasası gelmeli.
Adam 500.000 TL ye aldığı arsayı 10.000.000 a satmış. Tapu harcı için bedeli de düşük göstermiş. Hem harçdan hem de gelir vergisinden kayıp var. Ayrıca adam 10 milyona arsayı satmış tapuda 1 milyon göstermiş. Ama bu 10 milyonu bankaya kişisel hesabına elden getirmiş yatırmış. Kimsede bu para neyin nesi dememiş.
Asıl takip paranın nereden bulunduğu olmalı ki kayıt dışılık azalsın. Yan etki olarak rantlar ve yolsuzluklar da takip edilebilir.
Bence artık bu topigi kapatmak gerekli
Şu şartlarda kimse ev alamaz
Kredi zaten verilmiyor, fiyatlar londra paris new york ile yarışıyor
İmkanı olan aynı paraya yurtdışından çok daha iyi kira getirili ev alabilir
3-4 milyona ev al, 10-15 bin tl ye kiraya ver, akıl mantık işi değil
Devlet bunu özellikle yapıyor.Ülkede kara para fink atıyor.Kara parayı aklayacak kumarhaneler falan da kapatıldı.Kara para en iyi emlak piyasasında aklanır.Misal 10 milyon doların var.Gel bir ev al.Evi 1 milyon dolar göster gerisini elden ver.Evi satan sana soruyor mu bu 9 milyon dolar nereden buldun diye.Alıyor parayı cebine koyuyor.Al işte 9 milyon dolar legal olarak sisteme giriverdi.Bu kendine ülke diyen hangi eli yüzü düzgün ülkede mümkün olur.Biz de özellikle bu kapı açık bırakılıyor ki rüşvet parası,uyuşturucu parası,fuhuş parası aklıma gelmiyen türlü illegal para istediği dolaşsın.
Orada devlet kaybettiği harç parasını gelir vergisini falan düşünmüyor,niye düşünmüyor niye kolayca halledebileceği bu konuyu halletmiyor düşünmek lazım.Misal yaşı müsait olanlar bilir eskiden arabaların alım satım devir paraları çoktu.Kimse üstüne almazdı.Satışı devrolmadan araba özellikle küçük kasabalarda elden ele gezerdi ilk sahibi arabanın bazen izini bile kaybederdi.(başıma geldi de ondan biliyorum)Devlet alım satım vergisini bir düşürdü artık galeriler bile arabayı sizden alırken devirlerini hemen üstlerine alıyorlar.Araba da mümkün olan evde niye olmuyor.Sır ne düşünmek lazım.
İmar gibi, büyük yatırım gibi major bir değişiklik olmadan kısa sürede pek mümkün görmüyorum.
Yoksa piyasanın temel kuralı olan bilgiye eşit şartlarda ulaşma ilkesi gereği arsa sahibinin fiyatlandırması 500 bin olmazdı.
Yinede rant vergilendirilmeli, ben 80 milyonun vergisiyle metro yapıyorsam ve senin arsan 3-4 katlanıyorsa bir zahmet bunun vergisini öde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kiracısı olan evin satışı zorlaştı, ilanlara "Boş daire" vurgusu
Ev satın almak isteyenler son dönemde yeni bir kriteri daha göz önünde bulunduruyor. Artık, evin içinde kiracı olmaması öncelik haline gelmeye başladı. Çünkü eski kiracıların ödedikleri kira enflasyonla birlikte düşük kalıyor, kiracıların tahliyesi de yıllar sürüyor. Tam da bu yüzden internetteki satılık ilanlarında 'boş daire' vurgusu yapılıyor.
reis adayı KK , bütün vaadlerinin kaynağı olduğunu idda ettiği 418 milyar dolarlık bu ülkenin ortak kaynakları
ve ,
eğer bunu raporlarında yazmamışlarsa Sayıştay denetçilerini suçlayavcağını söyleyip duruyor...
peki Sayın KK ,
Minareyi çalan kılıfını hazırlar , hatta bu devirde bu konularda uzman tonlarca danışman-hukukçunun olduğunu bilmiyor mu ?
biliyor...
diyor ki halkımızdan çalınmış ve kayıt altındaki (her halde Sayıştay rapolaraında olmasını istediği belgeler mi ?)
bu paralar ,gittiği ülkedeki makamalarca bize iade edilmesini isteyeceğiz - onlarda paşa paşa iade ederler...
acaba öyle kolay mı ?
ya mahkeme saffati olursa
bu mahkemele onlarca yıl sürerse ne olacak ?
vaadler ,cenneti hayatta iken yaşatılacak Türk Halkı...
kaynak lazım kaynak ,para döviz altın lazım...
MB EKSİDE
HAZİNE EKSİDE
VATANDAŞIN %70'i EKSİDE
BANKALARIN GERÇEK DURUMU MUALLAK...
BORÇLARIN Ödenme zamanı geliyor...
Bindik bir alamete gideyoz kıyamete
Amanieyynn
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir çıkış yok
Amanieyynn
Amanieyynn
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gayri
E o zaman siz buna müstehaksınız len
Gahve köşesinde üç beş tane başbakan oturuvemişlee
Amanieyynn
Vallahül azim biz cihana bedeliz
Var mi bize yan bakan, hee?
Eee essah deyon be Hüseyin Ağa
Hakkaten sence ne oluvecek bu işlee
Valla nolcek, olecee bişey yok
Dönecez, dönecez, ayni yere geleceez
Yavv ben şimdi deyom ki, yani
Bu esas tütün, tütün meselesi
Tütün, tütünün baş fiyati ne olcek
Bu yeni gelen hökümet acaba
Tütün baş fiyatlarını
Yüksek mi duta, alçak mi?
Ne diyon sen hele Hüseyin çavuş
Vallahül azim ben ne deyem ki
Ben bilirim, bilirim onu sölerim
Gulak verin sözüme
Osmannının ipiynen inme sakın guyuya
Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete
Hem de oynayıvererekten
Kaynak: LyricFind
gelsin o video anasını satayım
https://www.youtube.com/watch?v=yYPb...ature=youtu.be
Ev sahibi kiracısına evi boşaltması için 300.000 TL vermiş. Bu dönemde özellikle yatırımlık ev arayanlar için boş ev bulmak hazine bulmak kadar değerli.
https://twitter.com/mguraykucuk/stat...48590426476553
------------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Mimar Şenol Gökner
@senolgokner
Çok net birşey söyleyeceğim.
Bunu dikkate alın.
Yüksek katlı binalarda oturmayın. Çünkü nitelikli mimarlık mühendislik hizmetleri ülkemizde az bulunur ve vatandaş için ulaşılabilir değil. Yani sizin oturduğunuz bina yüksek ihtimal bu hizmetten yoksundur. Bu hizmetin erişilebilirliği 1000 de 1 seviyesinde inşaat sektöründe
https://mobile.twitter.com/senolgokn...26851105832961
https://resmim.net/cdn/2023/03/29/vLI5H.jpg
bu tantanadan geriye dönüş olmayacak gibi.
her gün şahıs olarak ev niye kiraya verilmez konulu özel ders alıyoruz resmen.
great reset e adım adım.
ev kiralama işini sadece çok güçlü (her manada) şirketler yapacak yakın zamanda.
kiracı arkadaşlar çok yakında gaddar açgözlü ev sahiplerinden kurtulup kendilerini evil corporation ların serin kucağına bırakacaklar.
Aynı elk-su-gaz faturalarında olduğu gibi, kurumsal firmalardan kiralayacakları evlerin kirasına da her ay gerçek enflasyon kadar zam gelir mi acaba?
Gelir tabi, niye gelmesin?
Mesela CLK elektrik (Cengiz-Limak-Kolin) faturası bir ay 150 ertesi ay 200 gelebiliyorsa, yine Cengizden Limaktan veya Kolinden kiralayacağın evin kirası niye bu ay 7 bin, önümüzdeki ay 9 bin, sonraki ay 11 bin olmasın? :)
muhtemelen öyle olacak. Kira toplayan, sözleşme yapan ve tüm bu süreci takip edenler zaten var ama daha da gelişecek muhtemelen. Hatta tanıdığım bir hukuk bürosunun tüm faaliyetleri yaşlı ve çok varklı olan mülk sahiplerinin daire ve dükkan kiralarını toplamak üzerine.