Almanya’nın eski Türkiye büyükelçisi Martin Erdmann:
▪️Ben olsam, Erdoğan’ın Türkiye’deki seçimi kaybedeceğine bu kadar emin olmazdım.
▪️74 yaşındaki Kılıçdaroğlu, geleceğin adamı değil.
Printable View
Almanya’nın eski Türkiye büyükelçisi Martin Erdmann:
▪️Ben olsam, Erdoğan’ın Türkiye’deki seçimi kaybedeceğine bu kadar emin olmazdım.
▪️74 yaşındaki Kılıçdaroğlu, geleceğin adamı değil.
Dün dündür bugün bugündür be ya...Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu. 1 nisan 2014.
Hatay kararını verdi, binlerce oy farkla CHP dedi! Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek!
Hindistan, ham petrol ihtiyacınının büyük bir kısmını artık Rusya’dan alacağını açıkladı.
- Financial Times
Cem Küçük'ten af iddiası:
"Tayyip Bey seçimi bıçak sırtında gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili bir şey gelebilir, sabah böyle bir haber aldık, kesin değil ‘Konuşuluyor’ dendi."
Bravo..........Alıntı:
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı, 'Üç günlük ölümlü dünyada fırıldak olmaya gerek yok' diyerek partisinden istifa etti.
https://youtu.be/D1ZYhVpdXbQ
Estanbul'da yağmur var be ya...
Kan stokları azaldığı için ameliyatlar erteleniyor. (NTV)
Sky News Arabia | Pentagon yetkilisi:
"ABD, Amerikan askerlerinin eşlik ettiği YPG lideri Mazlum Abdi’ye Türk SİHA’larının saldırmasının ardından Türk liderleri cezalandırmayı düşünüyor."
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu III. Georgios:
“49 yıldır işgal altındaki kiliselerimiz suskun; Tanrı'nın yardımıyla topraklarımıza kurtarıcı olarak gideceğiz ve kiliselerimizi açacağız.
Bu, geçip gidecek ve hafızamızda sadece bir kabus olarak kalacak.”
https://i.hizliresim.com/brxznyx.jpgAlıntı:
US Commercial Bank deposits fell 4.9% over the last year, the largest YoY decline on record.
https://youtu.be/hIgeMZYIKAI
Çin'in elinde de bu füzelerden var. Gps uydularını vurunca, Abd'nin balistik füzelerinin kör olacağını düşünüyorlar.Alıntı:
Rusya A-235 Nudol anti-balistik ve anti-uydu füzesinin gece testlerini yapmaya devam ediyor, büyük parti başladığında ilk hedef uydular olacak.
Abd füzelerini yeryüzünden ateşlerse, düşündükleri olur. Ama ya uzaya çikardiysa ve direk uzaydan bunlarin ustune ateşlerse ne olacak? :)))))))))))))))
Kendi sordugum soruyu kendim cevaplayayim,
Çin ve Rusya erken uyari sistemleri, Abd fuzelerini tespit ettikten sadece 15 saniye sonra, Çin ve Rusya füzelerini ateslemeye firsat bile bulamadan, Abd fuzeleri, Cin ve Rusya'nin füze silolarini vurmuş olacaklar.
Ayvayi yiyecekler.
https://i.hizliresim.com/p4lmmfn.jpg
Ben hiç özenmedim apartumanlara.Alıntı:
Miktat Kadıoğlu.
Çocukken böyle evde oturup apartmanlarda yaşayanlara özeniyorduk ya 🙈 Ne salakmışım 😂
https://www.gazetepencere.com/erkan-...e-ben-degilim/
Rusoviç imiş. Selo da Özgur Demirtas'in kardesi degil u zaman.Alıntı:
TV 100’de bir programa konuk olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Yugoslavya göçmeni olmasını “Tito artığı” olarak yorumladı.
Marksist-Leninist görüşlere sahip Yugoslav eski devlet ve siyaset insanı Josip Broz Tito’yu ve Baş’ı masaya yatıran Destici, şöyle konuştu:
Adam Tito attığı, biliyorsunuz Yogoslavya’da bir Tito rejimi vardı. Bir Sovyet birliği rejimi benzeri komünist rejim vardı . Buradan geçiyorsun Almanya’ya tamamen sol örgütler içerisinde belli ki Alman yönetiminin kontrolünde yetiştiriliyorsun Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın ne Rusoviç burada neyi kullanıyorsun Baş’ı kullanıyorsun.
Bu taslaman da almana benziyor...
Adam fetva veriyor...
Boşnaklara birşey demedi.Alıntı:
Fatih Portakal... Mustafa Destici’nin yaptığı ırkçılık; ırkını diğerlerinden üstün gören, kafa yapısından dolayı ve siyasi yaklaşımı bu faşist anlayış üzerine kurulu değişmeyecek bir düsence kodu. Aslında farkında değil, kökü oralara dayanan insanları kırdığının, Boşnakları öfkelendirdiğinin
Bu kadar siyasi parti hiç normal degil.
Trump mahkemeye cikarildi. Imran han, Netanyahu bunlarla ilgili haberler dis dinamigin icinde kavga oldugunu gosteriyor. Demek ki fraksiyonlar, birbirlerine guvenmiyorlar, siyasi partilerin icine sizmakla kalmiyorlar, siyasi parti kuruyorlar, hatta mevcut siyasi partileri ele geciriyorlar.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...krizi-7646547/
Alıntı:
Küresel ekonomi için en büyük tehdit bankacılık krizi
ABD'deki banka iflaslarının Avrupa bankalarını da baskı altına almasıyla birlikte bankacılık krizinin küresel ekonomi için en büyük tehdit olduğu düşünülüyor.
Alıntı:
“Merkez bankaları yüksek enflasyona karşı faiz oranlarını artırıyorlar ve bu da tahvili olan bankalar için sorun yaratıyor. Şu anda yüksek enflasyonu düşürmek için artan faizler karşısında bir başka banka daha kırılgan mı bilmiyoruz. Credit Suisse, zayıf ve birçok problem nedeniyle kötü yönetilen bir bankaydı. Kötü yönetilen ve kırılgan olan başka Avrupa bankaları da var, Deutsche Bank bunlardan ilk akla geleni.
Bu nedenle yeni potansiyel problemler, bir diğer büyük bir bankanın iflasını tetikleyebilir. Küresel ekonomi için şu anda en büyük tehdit bu. Merkez bankaları ve hükümetlerin bu potansiyel problemlerle mücadele edebilecek kapasitesi olduğunu düşünmüyorum çünkü mali güçleri ve harcayacak paraları yok.
Merkez bankaları şu anda enflasyona o kadar odaklanmış durumda ki sisteme yardımcı olmak için niceliksel gevşeme yapamıyor ve para basamıyorlar. Bu da krize karşı yeterli cevabın verilmesini zorlaştırıyor. Yani, şu anki durum çözülmesi neredeyse imkansız bir problem.”
Rahmetlinin son foturafıymiş;Alıntı:
Sovyet kozmonot Vladimir Komarov, 1967 yılında güvenlik prosedürlerini karşılamayan Soyuz-1 uzay aracıyla dünyaya doğru hızla çakılırken kendisine telsizden, "Sovyetler Birliği seninle gurur duyuyor!" diyen Başbakan Kosigin'e, "Senin ben valideni silkeyim" diye cevap vermiştir.
https://i.hizliresim.com/2i9qimw.jpg
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Karabağ'ı, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olarak tanıyorum. Bu bir gerçektir. Zorda olsa kabul etmek zorundayız.
BREAKING: The Fed expects a recession later this year due to the fallout of the banking crisis.
Sedat Peker'den bahsediyor olabilir mi?Alıntı:
14 Mayıs tarihine 7 veya 8 gün kala yurtdışında bulunan bir kişi (erkek) seçmen davranışını büyük ölçüde etkileyecek bir hamle yapacak. Bazılarınızın beklediği bir hamle olacak. Türk halkı ise çok şaşıracak.
Astrolog Meral Akcaner atmış bu mesaji.
Pentagon'dan sızan bilgilere göre Eylül ayında bir Rus pilot, Kırım'daki bir radar operatörünün söylediğini yanlış anlayarak Karadeniz üzerinde bir İngiliz erken uyarı ve kontrol uçağına füze ateşlemiş. Fakat füzenin arıza yapıp yarı yolda infilak etmesi sonucu uçak vurulamamış.
Akp'nin Istanbul ve Ankara belediyelerini kaybettiği secimlerden 1 hafta önce, Bayburt'lu Yusuf hadisesi olmuş, ben bu hadiseye dayanarak secimin sonucunu dogru tahmin etmistim.
Sayet oylar %49-51'e kilitlenirse, artik belirleyici olan dış dinamiktir.
Pazarliklar yapilir, guven veren taraf secimi kazanir.
Bu secimde de bekledigim sinyal geldi.
Bu secimin Bayburt'lu Yusuf'u, Naci Gorur.
Secimi hangi tarafin kazanacagini bildigimi saniyorum.
Yanliz bunu yazmak hic kolay degil.
Secimi kimin kazanacagini yazmak degil, neler olacagini yazmak kolay degil.
Adaylardan birinin hastaligi ve vefatiyla ilgili kehaneti de ciddiye alip, takip ediyorum.
Falcı mühim değil de her zaman vefat mümkün...
Anayasamız buna göre tedbir almamış..
Varsayalım ki reis veya KK vefat etti....
meherrem veya sinan kıymete biner...
Bak ABD'de.... müntehib-i sânî (delege) sistemi var...
eyaletler başkanı seçecek kişileri seçiyor......
O kişiler de toplanıp başkan seçiyorlar...
Dolayısıyla seçim öncesi adaylardan biri vefat etse, delegeler kendi partilerinden başka bir ismi pekala başkan olarak seçebilirler.
Seçim sonrası vefatın da yedeklemesi yapılmış ,4 yıl süreyle boşalan mevkinin yedekleri hazır....
İstikrarsızlığa asla fırsat tanınmıyor....
nuri hocam,
arada gelip okuyorum buraları bir teşekkür edecektim.
aşkın tekamülünü ilk kez sizden duydum konu ilginç geldi fırsat bulursam araştıracam.
ayrıca o güzel şiirler ve yazılış hikayeleri içinde teşekkürler.
sevgi ve saygıyla,
selamlar...
Abi medyum kadın diyor ki, bir vefat olacak ama seçimin sonucunu degistirecek bir vefat olacak.Alıntı:
Dolayısıyla seçim öncesi adaylardan biri vefat etse, delegeler kendi partilerinden başka bir ismi pekala başkan olarak seçebilirler.
Kilicdaroglu vefat etse, yerine tonla aday koyulur. Mesela Imamoglu. Secimi de kazanabilir.
Tayyip Agam vefat ederse yerine kimi koyacaklar?
Fetöcülerden bahsediyor. Delirmişler.Alıntı:
Ben bunlara sadece 14 Mayıs'a kadar okey diyorum. Sonra onlarla da hesaplaşmamız gereken çok konu var zaten.
2016'da hesaplaşmaya kalkildiginda, F16'yla meclise bomba atmislardi. Bir bomba da Özel Kuvvetler Komutanligina atmislardi.
https://youtu.be/siUL9eMlq7o
Baris Yarkadas...
Erdoğan, Bahçeli, Yapıcıoğlu, Bozdağ, Soylu Diyarbakır’da…
Miting alanında 3 bin kişi ya var ya yok…
AKP Diyarbakır’da bitmiş…
Zengin bir akpliyi akpnin herhangi bir yanlışı olduğuna asla ikna edemezsiniz.
J.Stuart Mill
FETÖ’nün güncel finans yapılanmasında yer alan Mehmet Cintosun, MİT tarafından yurt dışında düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.
@e_ercisAlıntı:
Emre Erciş...
Sn @kilicdarogluk , @ekrem_imamoglu ve @Canan_Kaftanci !Nüfuzlu bir ailenin İstanbul'un önemli ilçesinin Belediye Başkanı olup kendisine bir takım aletLE cinsel tatmin de yaşatan şahsın 1 kadına yaptığı istismarı, işkenceyi ve tehditleri açıklamanız için size 5 GÜN SÜRE VERİYORUM
Süreniz doldu!
Bu gece saat 22:00'de CHP'DEKİ BÜYÜK SKANDALI BELGELERİYLE PAYLAŞACAĞIM...!
[Kobani davası]
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
Paris senatörü Laurent:
“PKK Türkiye’nin talebi üzerine terör listesinde bulunuyor. Bu listeden çıkarılmasını isteyen onlarca parlamenterden biriyim ve bunu isteyenlerin sayısı çoğalıyor.”
Önemli haber...Sadece bu habere degil ama bunu destekleyecek 2 habere daha bakar ve borsada pozisyon alirin...Alıntı:
1 ayda 290 kez avukat görüşmesi gerçekleştiren Adnan Oktar'ın avukat görüşmelerine sınırlandırma getirildi.