İngiliz kimdir, izle öğren.
https://www.youtube.com/shorts/Q1a-Y3dgkMQ
Printable View
İngiliz kimdir, izle öğren.
https://www.youtube.com/shorts/Q1a-Y3dgkMQ
https://resmim.net/cdn/2025/09/12/jjE5Hb.jpg
Yorumsuz.:yahoo:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarıyla taksi ve okul servislerine yüzde 30 zam talebinde bulundu. Zam talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece İstanbul’da ulaşıma yüzde 30 zam geldi.
Enflasyon hedefi
neydi neydi?
Allah bir adama zeval vermeden önce aklını alır.
Sırrı Süreyya ÖNDER
Sırtından vurana kızma, ona güvenip arkanı dönen sensin, arkandan konuşana da darılma, onu insan yerine koyan sensin.
Ömer HAYYAM.
Bayramınız kutlu olsun lan..!
https://www.youtube.com/shorts/U7Lg7hJZNH8
Değerli Tınaz,
Bugünün Türkiye’sinde yaşanan adaletsizlikler, yolsuzluklar, liyakatsizlik ve derinleşen eşitsizlikler, birçok gencin içini karartıyor. “Gitmek” artık bir hayal değil, çoğu için bir mecburiyet gibi hissediliyor. Bu duyguyu küçümsemek değil, anlamak gerek. Çünkü bu karanlık, sadece bir ruh hâli değil; yaşanmışlıkların, birikmiş hayal kırıklıklarının sonucu.
Ama unutulmamalı ki, bu ülkenin en zor zamanlarında bile gitmek değil, mücadele etmek diyenler vardı. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi.
1923 yılında, zafer kazanılmış, Cumhuriyet’in temelleri atılmak üzereyken, Atatürk şu sözleri söyledi:
“Efendiler, yalnız şahsımı düşünseydim sulh olur olmaz, ‘Ben tarihî ve millî vazifemi yerine getirdim’ der ve gider, hoşuma giden bir yerde otururdum. Bu tarzda hareket, şüphesiz kendi nam ve hesabıma en iyi bir hareket olurdu. Mücadeleye devam eden bir insanın yıpranması muhakkaktır. Yeniden ve daha esaslı işe başlamak mecburiyetindeyiz ve bütün elde etmeyi arzu ettiğimiz neticeleri yeniden işleyerek teyit etmek gereklidir. Bunun mücadeleden kaçınarak sağlanmasının mümkün olacağını zannetmiyorum.”
(Kaynak: Atatürk, Eskişehir-İzmit Konuşmaları, Kopernik Kitap, 2019)
Bu sözler sadece bir devlet adamının sorumluluk duygusunu değil, gençliğe bıraktığı mücadele mirasını da anlatır.
Evet, gitmek bir tercihtir. Bazen bireysel kurtuluş olabilir.
Ama kalmak da bir tercihtir. Ve bazen, toplumsal kurtuluşun ön koşuludur.
Bu ülke, onu terk etmeyi değil; dönüştürmeyi seçenlerle yeniden yükselecek.
Bu topraklara inananlar, sadece savaş kazanmadı; geleceğe dair umudu da hep canlı tuttu.
Bugün bize düşen, sadece şikâyet etmek değil; çözümün bir parçası olmak.
Atatürk bu sözleriyle, kişisel konfor uğruna mücadeleden vazgeçmeyi elinin tersiyle ittiğini anlatır. Çünkü milletlerin kaderi, ancak sorumluluk alan insanların mücadelesiyle değişebilir.
Ne yaşarsak yaşayalım, "kurtuluş gitmekte" demek kolaydır. Zor olan, kalıp düzeltmeye çalışmaktır.
Ama işte o zor olan, bir gün herkesin “iyi ki” diyeceği bir geleceğin temelidir.
Atatürk de çok daha kolay bir yolu seçebilirdi.
Ama o, mücadelenin yıpratacağını bile bile, “hoşuna giden bir yerde paşa paşa oturmak” yerine milletinin yanında kaldı. Çünkü o, bir ulusun kurtuluşu kadar, ayağa kalkışını da düşündü.
Bugün onun gösterdiği bu özveri, vazgeçmeyenler için hâlâ yol göstericidir.
Timidri ye koydik , şimdi sira Hans tadur daaa.
Koydik Hamina Yatayiii Haa Orayaaa ..
Ben bundan sonra ya tek aday reis olur ya da digital hileli seçim olur düşüncesindeyim.
Ben senin Tanzanya veya Uganda için düşündüklerini buraya ülke ismi unutarak yazdığını zannediyorum sehven, kastedilen Afrika'da ki ülke ismi unutkanlık nedeniyle belirtilmemiş sanıyorum ..
Bildiğim kadarıyla Tanzanya bilişim açısından önemli atılımlar yapıyor bu minvalde digital seçime geçmeleri supriz olmaz ...
Tanzanya enflasyonu yıllık yüzde 3 Avrupa'dan taaa eyi işte dışişleri sayfamızdan aldığım özet bilgi , ayrıca Zanzibar dünyanın en güzel plajlarına sahip buraya bir türlü i-resim koyamıyorum ya büyük diyor ya g7cuk deyor
" Tanzanya'nın Ekonomisi
Tanzanya, 945.087 km² yüzölçümü ve 68 milyon milyona yaklaşan nüfusu ile Doğu Afrika bölgesinin en büyük ülkelerinden birisidir. Yıllık ortalama %4-5 büyüme oranıyla Tanzanya, ülkemiz ihracatı için potansiyeli yüksek ve büyüyen bir pazardır. Darüsselam 7,5 milyonluk nüfusuyla ülkedeki en büyük ticaret ve liman şehridir. Ülkenin dış ticaretinin %75’inde Darüsselam Limanı kullanılmaktadır.
Tanzanya’nın 2024 yılı gayrisafi yurtiçi hasılası 80 milyar ABD Doları seviyesindedir. Yıllık enflasyon %3,1 olarak gerçekleşmiştir. Tanzanya’nın 2024 yılı toplam ihracatı 7,06 milyar ABD Doları; ithalatı ise 12,05 milyar ABD Doları olarak kaydedilmiştir. Tanzanya’nın ihracatında en büyük payı altın, kahve, kaju fıstığı ve pamuk alırken, ithalatında ise petrol ürünleri, ilaç, palm yağı ve tahıl ürünleri ağırlıklı yer tutmaktadır.
Tanzanya’da üç uluslararası havalimanı (Darüsselam, Kilimanjaro ve Zanzibar) ve 29 küçük havaalanı bulunmakta olup, Başkent Dodoma’daki havaalanının yenilenerek uluslararası uçuşlara başlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Ülkenin diğer önemli şehirleri olan Aruşa ile Zanzibar turizm, Mwanza ise madencilik yönünden önemli şehirlerdir. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı 2024 yılı Dünya Yatırım Raporu’na göre 2023 yılında Tanzanya’ya doğrudan yabancı yatırım girişi önceki yıla kıyasla %5,5 artışla 1,34 milyar dolara yaklaşmıştır."
ENAG ELEŞTİRİSİ VE FİYATLAMA DAVRANIŞI MESAJI
ENAG ın şeffaf bir yapı olmadığını savunan Yılmaz, fiyat algılarının bozulmasında bu kurumun etkisi olduğunu söyledi. Yasaklayıcı değil, farkındalık oluşturan adımlar atacaklarını belirten Yılmaz, Kurumlarımızın topluma kendisini daha iyi anlatması gerekiyor, dedi.
https://www.hisse.net/haber/cumhurba...yan-yapi-17491
ENAG şeffaf değilmiş, eleştirecek ya, bunu buldu.
Sanki kendilerinin tek bir şeffaf işi olmuş gibi.
Kurumları topluma iyi anlatacaklarmış, olur, TÜİK'den başla..
Benim seçime iki planım var. Ya muhalefet ya da reis. Muhalefeti isterim ama. Olmazsa ters köşe de olmak istemem. Daha bunların şimdiden yapan adam ülkeyi vermemek için baya uğraştırır.
Poha basan akp geçiyor. Konya'dan nin sıkıntısı vardı zaten. Hatta silah ruhsatı için parayı belediye kasasından ödemişti. Yanlışlık oldu diye beyanat verdi. Silah ruhsatı parasını belediyeden ödeyen adsm çok büyük yanlışlıklar yapmıştır yuvasını şimdilik buldu
Bu fiyatlarda ki güncellemenin ipinin ucu iyicene kaçtı. Aylık değil haftalıkken güncelleme oluyor. Arada online vs kampanyalı uygun ürünlerden stoğum çoğaltım. Bir senelik minimum yapıyorum
Şimdilerde Can Holding diye bir başka şebeke türedi.
Kaçak tütün sigara imparatoru, özel okullar, üniversiteler aldı, Haber Türk'ü satın aldı.
Hem batı hem doğu hududunda free-shop'ları var.
Bütün bunları devletten habersiz yapabilirler mi, yani bunların reisi payını almadan, parmak oynatabilirler mi.
Hudutta kaçak yakalanan şu kadar sigara'yı, devletin deposundan rüşvetle geri alıyor adam.
Hukuk devleti ya.
Tüm canlılar için geçerli olan korku sınırı ; Açlık ve kaybedecek bir şeyinin kalmamasıdır. En pısırık canlı bile aç kaldığında çok tehlikeli olabilmektedir.
İnsanlar ( normal insanlar ) için korku sınırının aşılması an meselesidir. Trafikte gördüğümüz üzere değil elbet...
Hiç bir insan ailesinin yanında hakarete uğramamalı !!
Hiç bir erkeğin anası, avradı vb. konu edilmemeli..
Alınteriyle kazanılan malına çökülmemeli ( bilerek veya bilmeyerek)
Hiç beklemediğimiz insanların tepkilerini hayal dahi edemezsiniz. Bu nedenle bazen şartları zorlamamak gerekir.
DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Ağustos 2025 dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı raporunu yayımladı. Açlık ve yoksulluk sınırı yükseldi.
BİSAM ın raporuna göre dört kişilik bir aile için açlık sınırı 26 bin 149 lira, yoksulluk sınırı ise 90 bin 450 lira oldu.
https://www.hisse.net/haber/bisam-ac...yi-gecti-17569
Al sana şeffaflık.
Demek ki neymiş, biz emeklimizi enflasyona ezdirmedik sözü yalanmış.
Damat kaynanayı hamile bıraktı.
https://www.youtube.com/shorts/iPmTNsdo9J8
Şöyle bir kaç market dolaştım arabayla güzergahımda.İndirimli coca cola vardı sadece... 1.5lt+1lt bantlamışlar 39,90tl... 10 tane aldım geçerken ... Domates kapya falan bile almadım bu sene ,uğraşacak vaktim olur mu ya da hevesim olur mu onu da bilmiyorum
İleri tarihteki bir yurtdışı gezimin dönüşünde İstanbul havalimanı - >Konya havalimanı bileti 1718tl iken ,
İstanbul havalimanı-> Havaist(310tl)->Sabiha Gökçen havalimanı(1015tl)->Konya havalimanı
Tamam konfor monfor kolaylık falan da arada 400tl fark var ...
Zaten konyaya dönüşte oyalanmak için bahane arıyorum... Uçak biletini geç saate aldım. Loungea girip uçuş saatine kadar saatlerce içicem . Ödesin şerefs.. banka...Kola işi benim biraz farklı. Çok tüketiyorum, içindeki kafein rahatlatıyor beni ya da öyle inanıyorum, baş agrimi bastırıyor.
"Kırklareli valisi"
https://share.google/TYOyHcxpHobVdV7Ro
Adam aşmış, nirvanaya ulaşmış...
Türkiye, yüzde 40.50 ile dünyada ilk sıralarda geliyor: İktidar faiz ve enflasyonda şampiyon.
Türkiye, yüzde 40.50 lik politika faiziyle dünyada ilk sırada yer alıyor. Enflasyonda da yüzde 32.95 ile diğer ülkelerin çok üzerinde bulunan Türkiye, yıl sonunda bile Arjantin in seviyesine inemiyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...mpiyon-2434842
Duydun mu Vali Bey.
OECD nin Bir Bakışta Eğitim 2025 raporuna göre Türkiye, öğrenci başına harcamada son sıralarda yer alırken, lise ve üniversite mezunlarının istihdam oranında en düşük OECD ülkesi oldu. Raporda, gençlerin üçte birinin ne eğitimde ne istihdamda olduğu da vurgulandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/egitim...-kaldi-2434861
Gençlerin 3 te biri, ne eğitimde ne iş'te.
Peki neredeler.
40 yaşına kadar emekli ana-babanın yanındalar.
İş bulamıyor, ev bulamıyor, evlenemiyor.
Bir arkadaşı ile bir yerde otutup kahve bile içemiyor.
Evlensek n'olacak , ülkeye altsoy getirsem ne , getirmesem ne artık. Ülkenin hali ortada , evlenmeye niyetlensek karşı cinsin cinslikleri belli ... Ben saldım artık , ha dışarıdan başka ulustan pat diye denk gelir onu bilemem
Köy kahvesinde , uzaktan akraba biri ile tartıştık biraz önce adam Alamanci , dedim ki Almanya'da et kaç para dediki 12 Euro Türkiye de dedim , 900 TL 18 Euro , başladı Türkiye dekiler tembel çalışmaz Almanya üretiyor ondan ucuz ,
Peki dedim kim 43 yaşında milleti emekli yaptı da çalışmasını engelledi , adam celallendi emekli de olsa 2 koyun alsın çalışsın şu bu Reis her türlü imkanı sağlar dedi millet çok tembelmis burada .
Bu Almanya'da yaşayan Türkler gerçekten andaval , 5 dk öncede dedi ki ben arabamla Almanya'dan tek gelsem hastalansam arka koltukta beni sen hastaneye gotursen 300 bin bana ceza 200 bin sana ceza ,arabada 7 gün içinde yurtdışına çıkmalı , bunu nasıl getirirler diye serzeniş yaptı.
Adamlar da temel mantık çalışmıyor O derece kafa durmuş .Net anladım ..
Az kaldı kavga edecektik :evil:
Türk toplumu asla huzur bulamayacak.
Çünkü emeğin değerini çalanların sofrasında oturmayı onur sanıyor.
Emeğin yarattığı zenginliği sermaye sahiplerinin ayaklarına seriyor ve köleliğini alkışlıyor,
Ve efendilerinin zincirlerini özgürlük sanıyor.
Fyodor DOSTOYEVSKİ
1821-1881
( Bir yazarın günlüğü 2. cilt s. 18 )
Bu Rus yazar bu eseri öldüğü yıl yazmış olsa 1881 eder.
Yani tam 144 yıl önce.
Sadece yaşadığımız son 75 yıla baksak, ne kadar doğru bir gözlem yaptığı anlaşılır.
Güneydoğuda barajlar yaptık, coğu Demirel hükümetleri döneminde.
Elde yok avuçta yok, bu barajlar ulusun 30 yıl, enflasyonla ezilmesine neden oldu.
Bakıyorum, bu ulusun tırnağı ile dişi ile başardığı bu barajların sulanan bölgeleri yabancılara satılıyor.
Bir millet bu kadar düşüncesiz olabilir mi.
Adam satıyor, hepimizin olanı, bir değer üreteni satıyor.