https://i.hizliresim.com/L5T1eA.jpg
Printable View
Alıcı vatandaş değil
Özellikle hisse senedinde yabancının sattığı malı toplayanın sıradan yerli yatırımcı olmadığı kesin. Elbette yerli gerçek kişilerden de alım yapan vardır ama ağırlıkla bu alımı gerçekleştirenlerin küçük yatırımcı olmadığı ortada.
Peki o zaman kim aldı 3 milyar dolarlık hisse senedini?
Bunun yanıtını tam olarak verme olanağımız yok. Bazı bankalar alım yapıyor olabilir. Şirketler kendi hisse senetlerini fiyat daha da düşmesin diye almış olabilir. Belki bazı fonlar piyasaya girmiştir, o da olabilir. Zaten ağırlıklı görüş de bu yönde.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...-milyar/470626
Selamlar
Bendeki verilere göre deutche 11 akşamı34819 imiş
Bir sonraki sayfada paylaşılan rakamlara göre
Bu durumda geçen hafta esasında alım yapmış gözüküyor...en fazla da 36004 gördüm...yani ona göre de 600 bin lot civarı bir satışı var..citi de yaklaşık o kadar satmış gözüküyor..ve bu satışları da sanki işbankası karşılamış gibi...ben mi yanılıyorum? Deutche 1.2 milyon satışı nerden gördünüz? Yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler
dolar bazlı kanalın üst seviyesinden vermiş yabancı,bilanço gelsin bakalım,gelemedi bir türlü,fiyatlanıp fayatlanmadıgı net belli olur..
Takas değişim tablosunu buraya upload etmeyi başaramadığım için, Deutche takas günlük hareketini açıklamalarla yazıyorum aşağıda.
Matriks uygulamasındaki takas işlemleri bölümünden, cuma ( çarşamba işlemlerin net sonucunu gösteren) günü ile, pazartesi ( perşembe işlemlerin net sonucunu gösteren) günlük takas farkına baktım.
Deutche 36.651.480 iken , izleyen gün 35.443.200 e iniyor. Yani 1.208.280 adet azalıyor.
Perşembe gün içi aracı kurum işlemlerine bakarsanızda, global menkul ün en büyük satıcı olarak nette 1.260.750 lot satış yaptığını görğyorum.
Demekki golabal üzerinden yapılan satışlar, deutche bank tan çıkmış.
Aynı global salı ve perşembe günleri de alışta ( 2 günlük net 821 bin lot) olduğu için muhtemelen , 2. ve 3. Tavan günü alış yaptığı hisseleri perşembe günü çıkmışta olabilir.
Siz muhtemelen verilere 2 gün geriden bakıyor olabilirsiniz.
Doğrudur, ben 11’inden itibaren bakıyorum...
Tam bir haftalık...Orda başlangıç lotu 34 küsür
Tşk
QUOTE=abcd;4450108]Takas değişim tablosunu buraya upload etmeyi başaramadığım için, Deutche takas günlük hareketini açıklamalarla yazıyorum aşağıda.
Matriks uygulamasındaki takas işlemleri bölümünden, cuma ( çarşamba işlemlerin net sonucunu gösteren) günü ile, pazartesi ( perşembe işlemlerin net sonucunu gösteren) günlük takas farkına baktım.
Deutche 36.651.480 iken , izleyen gün 35.443.200 e iniyor. Yani 1.208.280 adet azalıyor.
Perşembe gün içi aracı kurum işlemlerine bakarsanızda, global menkul ün en büyük satıcı olarak nette 1.260.750 lot satış yaptığını görğyorum.
Demekki golabal üzerinden yapılan satışlar, deutche bank tan çıkmış.
Aynı global salı ve perşembe günleri de alışta ( 2 günlük net 821 bin lot) olduğu için muhtemelen , 2. ve 3. Tavan günü alış yaptığı hisseleri perşembe günü çıkmışta olabilir.
Siz muhtemelen verilere 2 gün geriden bakıyor olabilirsiniz.[/QUOTE]
[/QUOTE]
https://i.hizliresim.com/6n9J31.png