Robot mudur, insan mıdır bilmiyorum ama hisse bir süredir 25-26 arasına sıkıştı kaldı. Yabancı takası artıyor gibi ama daha önce de artıyor gibi olup döndüğü çok oldu. 11-33 yükselişini inceledim. Yabancı takasında belirgin bir artış olmamış. Bir de Haziran ve Temmuz aylarında 23-33 arası %40'lık bir yükseliş var hisse fiyatında. Bu esnada da yabancı takası %5'ler civarından %11-12'lere ulaşmış. İki yükselişin birinde yabancı takası artışı var, birinde yok.
Hissenin bence iki önemli sorunu var. Birisi, lot sayısı az olsa da halka açıklık oranı çok fazla. Bir diğeri de bulunduğu sektör nedeniyle oluşan Arge ve satış pazarlama masrafları nedeniyle yüksek cirolara rağmen düşük kar üretmesi. Bu sektörde dünyadaki tüm şirketlerde durum böyle aslında. Ama o teknoloji şirketleri net karlarına göre değil cirolarına göre fiyatlanıyorlar. Çünkü satış hasılatı arttıkça net kar da artacaktır bir süre sonra. O hisselerde 500-1.000 F/K'lar normal karşılanıyor, bizde 30-40 F/K yüksek bulunurken. Örneğin Tesla sürekli zarar ediyor ama fiyatı da sürekli artıyor. Geçen gün borsadaki şirketlerin F/K'larını paylaştım burada. Dünyadaki teknoloji şirketlerinin F/K'sını geçmiş bizdeki şeker üreten şirketin F/K'sı. O yüzden Kron yüksek net karlar üretene kadar belki de hakettiği şekilde fiyatlanmayabilir. En azından Rtalb, Jantsa, Kent vs. gibi bir yükseliş yapsa bari diyorum.😂